Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, April 16, 2013

Gamat Hair Tonic Merawat Rambut Gugur

Korang punye rambut gugur teruk tak lepas bersalin.. Aku yer memang gugur teruk tak hingat punye..hahaha Dah macam apa gugurnye.. Lepas mandi gugur tengah sikat rambut gugur tengah tengok tv gugur tengah makan pon leh gugur rambut.. Sampai Affan dok bising rambut aku bersepah sana sini.. Huh jenuh nak menyapu..

Tapi aku masa dalam pantang tak gugur pon lepas abis pantang 100 hari pon tak gugur gak masuk Raiisah 4 bulan tu dieee gugur dengan hebatnya sampai dah nak botak tengah dan rambut aku ni ha.. Huh risau2 ni tak boley jadi kena cari jalan macam mane nak stopkan rambut gugur ni or cari ubat yang boley tumbuhkan balik rambut yang gugur ni..

Pening kepala nak cari shampoo untuk kurangkan gugur dah macam2 shampoo pakai still gugur gak.. Last2 tanya member aku Anne yang ada pengalaman macam ni.. Anne cakap die pakai Gamat Hair Tonic jer dalam masa sebulan lebih macam tu rambut yang gugur tu akan tumbuh balik.. Gugur memang akan tetap gugur tapi yang gugur tu akan tumbuh balik dalam masa 2 minggu..

Aku pon apa lagi laju la oder Gamat Hair Tonic ni.. Oohh lupe nak bagitau Gamat Hair Tonic ni korang leh cari kat Cosway.. Aku kebetulan ofismate memang jual barang2 Cosway so terus oder satu botol dulu.. Dah sebulan lebih aku pakai Alhamdulillah result die nampak.. Rambut yang gugur dan botak bahagian tengah tu dah tumbuh sikit2.. Sukeee!

Alhamdulillah dah 2 botol aku pakai rambut pon dah nampak terpacak-pacak..hahaha So korang leh la cari produk Gamat Hair Tonic ni kat Cosway satu botol rm25..Murah jer yg penting produk ni asli takde bahan kimia dan bau die pon best.. Pakai berangin jer kepala.. =)

piece : kathyjem

13 comments:

zean anuar said...

hye...
im ur new follower...;)

do visit my blog if u free...
http://mrandmrssapic.blogspot.com/

Mooniqueen said...

lame ke nak habiskan 2 botol tu? macam nak try la..

Rina Ellisa said...

kena cuba ni kak.. :)

Innanie | Ariffin said...

terima kasih kak. good product. insya allah sy akan cuba. :)

lina said...

same lah. anak baru masuk 4 bulan baru gugur. tapi gugur tahap kronik jugak sebab sekali pegang rambut dah penuh tangan. macam orang kemo pulak kekdahnye..

kathy jem said...

lina : memang hormon orang lepas beranak macam tu kan..pakai produk apa untuk nk stopkan rambut gugur tu..

Rinah said...

thanks for sharing.. wajib beli nie..

genuine1224 said...

anak sy dah setahun 7bln, masihh gugur lagi rambut ni.. seb baik rambut tebal.so biarlah dia gugur2 sket..nipis sket.hahah

adarnadzmie said...

akak pun rambut gugur byk.. ingat nak try jugak tonic ni...tq...

mekchu said...

tq bg info.. mmg bilangam rambut dh kritikal sgt ni.. blk nk terus nk singgah cosway

mekchu said...

tq bg info.. mmg bilangam rambut dh kritikal sgt ni.. blk nk terus nk singgah cosway

Dafiera Hananie said...

boleh juga cuba minyak kelapa dara NEMO keluaran seri dewi malam SDM


:: 17) "Nature's Essence Miracle Oil ( NEMO)" MTVCO-NEMO

Harga RM42 SM dan RM45 SS tidak termasuk postage

Kenapa MTVCO NEMO miracle?

Ia adalah sejenis minyak pelbagai guna dan berkhasiat tinggi untuk kesihatan.

With lemon aroma theraphy

Ramuan:

:~ Mampatan Minyak **** yg Diproses secara semulajadi tanpa menggunakan haba atau sebarang kimia.

Secara external sungguh berkesan dan selamat digunakan untuk merawat kulit :-
• sebagai pelembap kepada semua jenis kulit kering
• boleh melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia.
• perisai tambahan sinaran ultra violet
• penghalang infeksi kuman dan mengelakkan jangkitan kuman
• mempercepatkan pembentukan sel kulit baru
• baik bagi penjagaan rambut & pertumbuhan rambut, rawat rambut gugur

Khas Pre-natal treatment :-

sungguh selamat digunakan sebagai minyak urut terutama kepada ibu-ibu mengandung bagi mencegah awal rekahan perut , tumit kaki dan menahan bengkak akibat kandungan semakin membesar dan digosok sekitar kawasan buah dada bagi mengelakan kehitaman.

Secara dalaman sangat bagus dijadikan sebagai sebahagian diet pemakanan anda kerana kesan nutrien yang hampir sama dengan air susu ibu.

luaran: sapu di tempat bermasalah

Cara makan : Dewasa – 2 sudu dua kali sehari selepas makan
Children – 1 sudu 2 kali sehari selepas makan

visit: http://jamuseridewimalamsdmdafiera.blogspot.com/
FB: Dafiera Hananie

via savira said...

rambut ane kalau dipanjangin rontok gan, ane gak cocok pakai produk apapun yang udah ane coba :( akhirnya pakai buah alpukat untuk maskeran buat numbuhin rambut