Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 3, 2013

Senyum Laa Senyum Laa Wahai Warga CCPA

Hoii serius takde mood nak bekerja.. Rase nak balik rumah nak tido jer.. hahaha Boley macam tu balik rumah nak tido.. Tapi korang mesti dah boley agak kan kenapa aku takde mood ari ni kan.. Jeng jeng jeng!!!!!

Yeee semua sudah di ketahui department ku sahaja tidak dapat BONUS.. Di ulangi tidak dapat BONUSSSSS.. Sila menari chicken dance jap.. Yeaahaaa!!

Pagi ni masuk ofis dah tau apa yang akan berlaku.. Masuk lif terserempak dengan staff yang dapat bonus kemain senyum lebar sampai ke telinga siap tanya lagi.. Korang CCPA macam bonus kencang tak..????  CCPA (Corporate Communications and Public Affairs) Hanya mampu tersenyum ajer.. **dalam hati, a'ah kencang la sangat.. Satu apa pon tak dapat hokey jangan nak kencang sangat..

Ni adalah kali pertama kami warga CCPA tidak dapat bonus dengan tiada alasan kukuh kenapa kami tidak dapat.. Ok fine kalo ada alasan dan sebab2 kenapa kami tidak layat dapat itu kami boley terima.. Ini mencapai KPI terlebih-lebih capai, dapat no 3 di antara 21 department at the end NO BONUS.. huuuhhh sangat pedih hati pedih jiwa.. hahaha Kalo macam tu baik dapat nombor last antara semua department..Takde la terasa sangat kalo tak dapat.. Kalo tak dapat pon takper sebab dah tau dapat nombor tercorot..hahaha

Pelik2 mencapai KPI ni berkerja siang malam, sabtu ahad bekerja dan ini yang kita dapat.. Terima kasih.. =)

Tak kisah la dapat setengah bulan ker 1 bulan ke at least kite dapat dengan usaha kerja keras kite selama ni.. Kesian la kami yang gaji ciput gaji kecik ni.. Kalo bos yang gaji besar tak dapat takperlah gaji dieorang dah sama macam gaji kite setahun.. :)

Huh sentap.. Bos sila bagi penjelasan kepada kami semua..

Dah lah malas nak taip panjang lebar kalo taip lagi sure aku taip panjang lebar sampai besok pon tak abis baca.. Ok kepada warga SYABAS yang dapat bonus hari ni korang enjoy yer dan guna duit bonus tu secara berkhemah berjimat cermat..

Kepada warga CCPA kerja tetap di teruskan walaupon hati merana punah.. hahaha Kesian.... ;P

piece : kathyjem




6 comments:

Mooniqueen said...

memang confirm la takde ae? syabas ikut dept ye?mcm tmpt MQ rating 2-5 dpt but paling byk rating 5 la...standard rating 3 la..takpe kalau bukan disini bonus, mana tau bonus hsbnd ke pulak..
Sabar ye..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

rasa diri tak dihargai kalau tak dapat bonus ni sedangkan orang lain dapat.

anna hashim said...

samalah kita...mcm kat opis ni kata nak bagi bonus, check2 gaji bulan 3 xde masuk, pastu dgr kata nak bagi 1/4/2013 tp check2 x de jugak..janji mcm sampah da ni..huhuhuuuu sabar jelah..wlumcmanapun kerja tetap dibuat seperti biasa..bagus kan kite ni?
wlupun hati punah remuk redam..kih kih kih

Mimy Hamid said...

Ya Allah kesian nya ur department...sabar yer mungkin rezeki lain ...Ins Sha Allah Allah maha adil

Zanira Noh said...

Aduhai, berkecai hati.

LizHairi said...

tah2 dier x bagi sekarang sebab uols punye bonus lagi kencangkan!
kene special la sket dr dept lain heheheh...
all the best khaty :-)