Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 19, 2013

Sambungan Part 2 di Penang..

Abis jer shopping jeruk, makan nasi kandar kami balik hotel, petang tu nak bawak anak2 mandi laut.. Sampai jer hotel terus tukar baju.. Tak sempat pon nak rehat tido..

Ok mummy's vast jom kite ke beach..

Pergi beach naik beca..hahahaha..

Masa mula2 sampai Batu Feringgi koo terkejut kami, ingatkan kami berada di negara orang sebab ramai pendatang tak sure dieorang tu semua dari negara mana.. Macam orang thailand pon ada..

Ok misi mencari port sebab bawak anak kena cari tempat yang sesuai..

 
 
Berjalan di atas pasir sangat la mencabar..hahaha Rase kaki tak pijak pasir..

Ok dah jumpe port baik punye.. Senang nak pantau anak mandi laut..

Tu laki sape tu kemain tinggi lompatnya..hahahaha

Ok dah janji kan nak bagi mummy's lompat katak..

Tu dah kenapa Eija ngan Nieda berebut ako ker apa..kakakaka..

Dah jangan buang masa mari kite lompat cepat.. Anak2 dah tak sabar nak mandi tu..

Tu diee lompat katak namanye ni..Uuuwweeee!

Ok tak jadi sekali lagi lompat..

Huiii terserlah peha ayam drumstick ku.. ;P Eija muke awak nampak la..

Yeaa kami mak2 yang gumbira dapat lompat.. Weehuuuu~~ Make sure takde yang pregnant ek.. Eh!

Eija & Ina.. Apalah yang dieorang suke sangat tu..

Sebelum memulakan aktiviti..

 
Lompat lagi..

Anak2 pon lompat sekali..

 
B perlu ker nak peluk Dean macam tu.. Takut ehhh.. kekeke

Ayman bersama mummynye..

Nak terjun laut tapi maleh.. Maleh nak tukar baju.. Boley alasan macam tu.. ;P

 
Bergambor jer lebih..

Tengok Iena buat massage rase nak jugak tapi memikirkan kena bukak tali bra kat belakang tu terus tak jadi.. hahaha

Ok la kite buat foot massage jer la takdelah segan sangat..hehehe

 
Adehhh sakitnye dik.. Ni banyak urut bersimpul ni kak...

Bestnye dapat urut..

Hilang rase lenguh kaki tu.. Massage dah mandi laut dah main volleyball pon dah jom balik dah nak maghrib.. Masing2 pon dah berlengas tak sabar nak dinner pulak..


Tunggu member2 lain yang tengah bersiap.. Biaserlah dah ada anakkan nak siapkan anak lagi suami lagi.. eh!

Semua dah ada jom nak ngi dinner..

 Nieda, Diha & Anne..

B lapar ek.. Sabar ek nanti kite makan pasembor ek..

 
 Dah sampai Gurney Drive..

Tu diee lautan manusia..

Bersama Anne.. Macam2 dalam kepala otak kami nak makan ni.. Masing2 tengah lapor semua nak oder..

 Aida & Ieja..

 Raiisah takdelah boley la mengedik macam ni...

 Motip ko nak muncung macam tu.. Romantika la tu konon... puii.. hahaha

Masa yang di tunggu2 Pasembor aka Rojak..

Affan suruh ambik semua..

Gile ker bee semua nak ambik makan dua orang jer kang tak abis membazir pulak..

 
Gerai ni sangat famous siap menari lagi pak cik tu.. Bukan kata menyanyi siap menari goyang2 kan badan sambil mulut menyanyi Roja Roja...hahahaha Kelas ko Pakcik menari sambil memotong.. Jangan terpotong tangan sudah.. ;P

Semua sekali rm20 hengget.. Hambik ko seronok sangat ambikkan 20 ringgit kena yer.. Nasib baik abis.. Aku ngan Affan jer tau telan ni semua kalo tak abis nangis.. Tapi terbaik Pasemboq die.. Pasnih kalo mai Penang wajib makan ni lagi..

Aida dan Mia.. Mia sebelum buat konsert hepi jer muke die.. Malam tu Mia buat konsert abis semua orang dok tengok die.. hahaha Apa yang tak kena malam tu pon tak tau jenuh mama die pujuk tak makan saman menangis jer.. Dah penat buat konsert baru die diam.. hehehe

Tengok kami makan apa.. Ni baru Pasembor belum masuk makanan yang lain.. Kata Penang syurga makan kannnn... Makan sampai muntah..

I suap u.. U suap i.. So sweet la kononnye.. Uuuwekkk!

Char keow teow tak sedap..

Char keow teow sedap..

Nampak Mia tengah buat konsert tu..

Iena dapat makan tak toleh kiri kanan..

 
Alolololo Anne cuweetnye awak suap kite..

Rojak die pon sedap..

 Satay..

Hamboii Dean dapat makan sampai senget2 mulut tu..

Meriah dengan makanan..

 
Abis makan terus balik hotel.. Sebelum balik hotel singgah nite market beli CD dulu.. hehehe Murah kot CD die harus beli jangan lepaskan peluang.. ;P

Uwwaaa besok nak balik dah..

piece : kathyjem

5 comments:

Mooniqueen said...

budak2 je yg jadi tukang urut tu ae..
pandai betul...

SyazaLuqman said...

nice blog! visit mine too!

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

~♥dieyba_baby♥~ said...

mcm best je kak katty :) seronok jalan2 dengan BFF kan..

ita citot said...

Klw pegi penang, memang rugi laaa klw x mkn sume2 ni kan. syorga makanan kot! bestnye laaaa... sy pun nak pegi penang lagi. nak makan! heheeee ;D