Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, April 9, 2013

Nasi Pertama Saya

Yesza masa yang di tunggu2 sudah tiba.. hahaha Excited mummy ko nak bagi makan nasi yer.. Tapi tulah rase sekejap jer Raiisah dah masuk 6 bulan, baru ari tu rase beranakkan die cepat betul masa berlalu.. Sakit bersalin pon tak abis lagi ni ha rase lagi ni.. hahaha Over! ;P

Ok mari kite tengok aksi si Raicha makan solid food buat pertama kali dalam hidupnya..

Sesi menyuap puree nasi pertamanya..

Nasi dan Carrot.. Nasi yang diblender, telah dicampur dengan puree carrot.. Semua ni nenek yang buatkan.. Mummy hanya menyuapkan ke mulut Raicha jer.. hahaha Mummy dasar malas.. Dah ada kat rumah mak aku ni kan memang mak aku lah yang buat semua.. huh Dasar mengada.. ;P Tapi kat rumah sendiri kena buat sendiri yer..

Aku ade jugak beli baby food heinz masa expo baby ari tu, yang carrot ada banana pon ada apple pon ada ubi keledek pon ado.. Haaa satu botol tu langsung tak bersentuh.. Mak kata lagi elok makan yang masak sendiri.. Ok fine dah mak kata macam tu kena dengar.. -__-

Tapi mak kalo travel jauh2 kena jugak bagi Raicha makan instant baby food heinz ni.. hehehe Nak jugak tu.. hahaha Dah beli mak tak kan nak buang kot bazior.. Ok alasan yang boley di pakai.. ;P

Ok percubaan yang bagus.. Baru pertama kali makan Raicha dah suke.. Ni yang mummy nak..  Nanti suruh nenek buat puree pisang pulak ek.. Tak pon sayur bayam mesti Raicha suke..

Ni aksi Raicha kalo bagi lambat makan.. Kemain bising mulut die..

Suap lambat sikit terus meradang.. Sampai rampas sudu kat tangan mummy.. Ni aksi dia sendiri ye bukan paksaan mummy suruh dia pegang sudu tu.. Tengok baru pertama kali dah macam ni.. Betapa dahsyat kerangkusan nafsu makan die.. hahaha

Pastu nak buat muke pulak ek.. Babap kang baru tau..

Perut dah kenyang mari kita posing perasan comel..



Ni video Raiisah makan..

piece : kathyjem

5 comments:

Wawa Tasliman said...

baby raishah grown up.. cepat sgt masa berlalu..

Mooniqueen said...

dah makan ni, mesti lagi bambam kan Raiisha..

Syue Mustafa said...

Kesian Raiisah blom baik lagi dari kena chicken pox.

strawberi said...

nanti bagi satu jenis mknn utk seminggu,..then baru tukar..sbb kot dia ade alergi ngan mana2 mknn...senang nk tau..elakkan campur mcm2 jenis mknn utk first time nih...satu atau dua jenis okla..dh test ngan sume mknn..baru bleh campur2..
nak senang..buat byk2..then frozenkan...tinggal nt panaskan je..wat lam portion sket2...

hehe..just sharing :)

http://mystrawberi.blogspot.com/search/label/solid%20food

blog mama said...

comelnye raisah, tersenyum2 tengok vid raisah ni