Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, December 18, 2014

Bola dan Sweet Appom!

Salam semua.. baru masuk ni ha..amboii korang kecok sekarang ni ek pasal pemain nombor 7 Thailand tu, Charyl Chappuis..Tau la die hensem..aku semalam tengok bola pon terkejut tengok pemain nombor 7 tu sebab hensem sangat..eh macma tak layak jela jadi pemian bola sepak baik jadi model..hahaha Masa camera fokus kat muka dia.. Aishah pandang aku aku pandang Aishah "Hensemnyaaaa" hahaha dua2 cakap sama.. lawak.. Ni kalau Affan ada kat sebelah sure dah jelingan maut kat aku..dia bukannya boleh dengar perkataan hensem kat laki lain sure akan keluar muka jeles tu..hahaha


Semalam balik kerja singgah kedai Chelo Appam Bangsar.. Nasreeq mengidam nak makan sweet appam..Dah alang kat luar terus jer la tengok bola.. Kalau ikutkan malas jugak nak tengok bola ni sebab hati ni dah boleh agak mesti Malaysia tewas..Takper kat Bukit Jalil nanti mesti menang tak caya sila percaya..hahaha

Sweet Appam ni sedap gile nak mamp! tak tau pasai apa aku suka sangat sweet appam Bangsar ni..kalau tengah mengidam dapat makan tuhan jer tau nikmat dia macam mane..hehe

Aishah dengan Nasreeq oder mee goreng..Nampak gambar pon dah tau kesedapan dia macam mana..

Pas makan sweet appam aku oder kerokop kering.. Layan jap makan kopok sambil tengok bola.. Sedar2 Affan call tanya kat mana sebab aku upload gambar sweet appam kat IG terus tanya kat mana..Boleh aku lupa nak bagitau Affan balik lambat tengok bola dengan kawan..hahaha Keji kan boleh lupa nak whatsapp..al maklum dua hari sekali baru berwhatsapp dengan suami..kekeke

Khusyuk si Nasreeq dengan Aishah tengok bola.. Kalau ikutkan kiteorang mulanya nak pergi Paradigm Mall sebab Nasreeq nak cari barang untuk event next week.. Si Aishah pulak tak nak, nak tengok bola.. Aku dengan Nasreeq jenuh racun dia ajak pergi Paradigm, siap ugut aku dengan Nasreeq.. Tak perla Akak pergi Paradigm saya balik rumah okey..hahaha Ok la nak merajuk pulak.. jom la kita tengok bola kat kedai sweet appam..

Ramai jugak orang tengok bola kat kedai Tomyam ni..Masa ni baru perasan pemain nombor 7 tu hensem..hahaha Tu yang muka macam tu..

Tv kecik ni tengok ramai2.. Semangat Malaysia la katakan kecik pon kecikla..Sokongan tu yang penting..Masa negara Thailand gol kemain pekerja kedai Tom Yam ni bersorak rupanya dorang ni orang Thailand, patut la beria sorak setiap kali pemain Thailand sepak..

Takper Malaysia kita boleh bangkit hari Sabtu ni.. Main dengan sunguh2 ok pemain Harimau Malaya! Dapat 3 gol pon jadi la..amin amin...

piece : kathyjem

18 comments:

yana yassin said...

Lama dah x lepak tengok bola kat kedai , last masa world cup kot . Seronok kan sambil mulut kunyah2 , mata tengok bola .

Wizana Arbain said...

Nmpk khaty mlm td kat situ lawa sangattt hehe tp ms tu u tgh nk bayar x sempat nk tegur :)

ain.ya.nun. said...

Coach Thailand pun handsome juga ;)

Lynn Hamzah said...

tgk bola kat rumah jer malam tdi...

Ein lanabulu said...

no 7 thai hensem tp nama ja mcm tak hensem..capoi dengaq commentator sebut kt tv...haha..mamat kt blakang straw tu mcm jep sepah la..haha

kathy jem said...

yana yassin : tu la kathy pon sama baru smlm dpt tngk bola dengan kawan2..

kathy jem said...

Wizana Arbain : laaa yekerrr napa tak tegur..sayangnya...

kathy jem said...

ain.ya.nun. : coach dia tak perasan..ok sabtu malam ni nak tngk coach dia pulak..hehehe

kathy jem said...

Lynn Hamzah : tngk kat rumah lagi layan tv besor..hahaha

kathy jem said...

Ein lanabulu : kan nama tergeliat lidah nak menyebut...hahahha

yoorin melacolea said...

huhuu.. tau xpe..hensemm sangat.. terkeluar jugak dari mulut cakap hensem.. asben siappp jeling tajam lagii.. kah! appam tuuu apa..? tak pernah nampakk..ingatkan apam balik.. LOL

Rina Ellisa said...

sedap nya mee goreng tu kak.. Y___Y

ayu Ismail said...

sangat setuju tang permain no 7 tu hehhe

Hafiz Hafizol said...

hahaha.. yela kecoh habis dalam group whatsapp, dalam twitter, facebook semua pasal no 7 tu..

FadlinaMokhtar said...

Dari haritu dok tingin apam ni bila awal dok post.bila la dapat p.

Jemput singgah blog :)

FAD

norsalihah shaleh said...

hahah..sy xtengok bola mlm tu tp esok tu degr riuh rendah pakat dok sebut player no.7 thai hensem.. sabar jerlah.. memg hensem..hehehe..

apa nama kedai ni??? terus teringin tengok gmbar

Dinamik IT said...

Hi semua

Oneyani Deankayree said...

adeh Yani xterliur dengan pemain bola tu..tp terliur apam tu ahaha harus terjah