Klik Yer!! Mekasih...

Friday, December 5, 2014

Pedas Tahap Gaban

Gila hari ni empat kali aku makan nasi..Pagi tadi makan nasi, siap bertambah lagi sampai 3 kali aku tambah..Lepas lunch masuk ofis makan lagi.. Nasi goreng ni kawan ofis bawak, dia buat makan2 sikit untuk doa selamat sebab pertengahan bulan ni dia nak menunaikan umrah.. So dia jamu la kami semua makan Nasi Goreng Kampung untuk breakfast..

Terima kasih Moen.. Semoga perjalanan menunaikan ibadah Umrah berjalan dengan lancar diberkati dan mendapat Umrah yang mabrur..Amin...

Lepas lunch masuk ofis ternampak pulak Aishah tengah sedap makan nasi goreng kampung pagi tadi punyer.. Akak Kat nak nasi goreng ada lagi.. Omaiii nak nak nak.. Tapi Akak dah kenyang.. Alaaa makan jer Kak banyak lagi nasi goreng tu..! Eee ko ni sajer kan nak bagi akak gemuk.. Dah la Akak tengah diet ni.. hahaha..Siap offer lagi nak ambikkan tu.. Akak nak tak, kalau nak saya ambikkan pakai pinggan saya.. Ok la boleh la..Sebab dia dah offer nak ambikkan kalo sendiri nak pergi ambik fikir 2 3 kali tu.. hahaha

Cannot tahan maaa dengan cili penuh pedas memang memanggil2 terus nasi goreng kampung ni.. Sambal tu aku tak makan dorang kata pedas giler tahap gaban.. Pagi tadi breakfast satu bilik meeting sok sek sok sek tahan hingus..semua cakap pedas hoiii pedas hoiii.. Sambal tu Aishah yang ambik dia ingat aku makan.. huihh memang tak la.. Makan nasi goreng pon dah meleleh2 air hinguih apatah lagi makan sambal tu mau mulut macam Angelina Jolie terus..

Tq Aishah siap hidang atas meja lagi untuk akak..Mana nak dapat kawan ofis macam ni..  ^_^

Bawak Karipap Petai tu terpaksa note kat monitor kalau tak memanjang lupa nak bawak balik..Dah berapa hari benda tu semua dalam peti ais kat ofis ni ha..Kalau tak buat macam tu sampai minggu depan lupa kot..Ok bui nak sambung makan nasi goreng pedas...

piece : kathyjem

6 comments:

Shima Ahmad said...

Karipap petai?? Inti sambal tumis petai ke? Beli kat mana kathy? *byknya soal hehe*

Suffiah zee said...

Untung arrrrrr....mkn byk pown awk maintain slim jerrrr...jelessss she...hehehe...salam perkenalan dari saya...kalo free sudi sudilaa lawat blog saya http://heaven2104.blogspot.com/

Norma NML said...

sedap tu..membangkit selera :-)

adda syuhada said...

gemar sgt la i pedas2 nih...hihihi

IeRA said...

salam singgah..

Jemput follow blog saya ye..tq

IeRA said...

salam singgah..

Jemput follow blog saya ye..tq