Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 29, 2014

Bonding Time with Opah Kajang

Hai Semua..Rindunya kat blog niiii, seminggu tak update..busy punye pasal..Nasib baik tak bersawang lagi..kalau tak jenuh nak cuci..hehehe

Last week adalah hari yang tersangat-sangat busy.. Macam2 event kena buat hujung tahun ni.. Pastu pulak ramai yang cuti.. masak la berapa kerat jer designer ngan photographer dalam ofis..biaserla dah hujung tahun ni kan mesti la ramai cuti..aku tak cuti pon simpan untuk tahun depan.. kalau semua cuti siapa nak buat kerja ofis ni..mehehehe..kena la simpan sikit cuti yang ada ni..banyak plan nak berholiday tahun depan ni.. =D

Hari tu Mak Mertua belanja Family buat makan2 sikit untuk cucu sempena cuti sekolah.. Buat kat Pizza Hut Kajang..situ pon yang senang dan dekat..Sebelah tu ada KFC boleh la anak2 makan ayam mak2 budak makan pizza..

Buat makan tu tengahari.. Mek Ecah bad mood pulak.. turun dari kereta takmo jalan..

Muka baru lepas bangun tido..

Terus campak beg tak nak ambik gambar..hahaha mummy ko tu la kerja dia gambar gambar..anak pon malas nak layan..hahaha Mek Echa tu bukannya boleh lapar.. lapar mula la bad mood. Ok2 jap lagi kita makan ayam guring ekk..

Nampak Opah terus ceria.. Kalau tak muka macam tempoyak..haha

Opah ingat nak belanja makan kat KFC jer sekali tengok Pizza Hut tak ramai orang, ok la buat kat Pizza Hut jer la.. Selesa sikit tak ramai orang..Nasib baik staff Pizza Hut cakap boleh bawak makanan KFC kalau tak KFC jer la kite..

Masa ni Along & Abang Long tak sampai lagi.. So kiteorang oder pizza dulu, Opah oder KFC..

 Eleh Raiisah malu2 pulak dengan Opah..

Opah saya nak oder Picha satu boleh!

Opah nak oder apa???

Eksyen mamat sebelah ni, ajak bergambar takmo..

Suka Raiisah tengok Mak Long sampai bawak anak2 dia..Raiisah ada kawan..

Raiisah tu nak start ngendeng2 kat Imran la tu..

Cubaan nak kacau Imran..Rileks jer muka Imran tak kuasa nak layan Raiisah..hahaha

Pencinta Ayam Guring..Dasyat makan ayam dengan sudu, mummy pon tak pandai..

Semua ada Pipa jer takde tak sihat.. Pipa tu adik bongsu Affan..

 Anak sulung Along..Lokman..Tahun depan darjah 5 tak silap..

Saya makan ni jer diet..hahaha Diet la sangat..padahal berkeping2 pizza telan.. =P

Huihhh panjangnya Imran tarik spaghetti..abis tak ni??tak abis meh auntie abiskan..hahaha

Lamanya tak makan pizza hut.. sedap pizza hut yang baru ni..lupa dah apa nama dia..


Mek Echa sorang jer pandang kamera yang lain sedang menikmati makanan..

Dia pulak tak pandang kamera..

Along, Mariam dan Opah..Mariam tahun depan darjah 1..Imran takde geng nak pergi school tahun depan..

Comotnya Moktmar makan berselera sungguh..Moktar ni adik tau bukan abang, abang yang baju putih tu..Adik lagi besar dari Abang caner..hahaha

 Cubaan Raiisah untuk membuat peace..

Keluarga kecik Opah Zainab.. =)

Tengah sedap2 makan tau2 dengar Imran menangis bawah meja..

Siapa lagi kalau bukan Mek Ecah yang buat Abang Imran menangis..

Raiisah ambik mainan Imran ekkkk!! Raiisah ni tak buat Abang Imran menangis tak sah...Sian Abang Imran..Imran ni dah la jenis tak reti berebut mainan..Dapat pulak si Mek Echa kaki rampas mainan..

 Opah pujuk Imran..

Kereta kecik ni la dok curi kat Imran..Suruh bagi balik kat Abang Imran tak mo..Ish budak ni gigit kang!

Haa main ngan Opah..

Opah layan cucu main toys..Cian Imran dok sebelah tu.. Takut Raiisah ambik toys dia..hehehe

Ok Raiisah jangan ambik kereta Abang Imran tu tau..Sian dia nanti dia nangis lagi..Raiisah dah dapat kereta kecik tu dok diam2 kat situ..Kalau tak mummy babap nanti..garang mummy ko ni..hahaha

Main mini playground pulak.. Raiisah dah berani turun papan gelongsor kalau tak jerit sesajer..

Bersama Kakak Ipar saya..Tunggu anak2 main jap..dah berpeluh-peluh ketiak menunggu anak2 main..bila nak abis main ni?

Ok dah puas main jom balik.. Nak pergi rumah Opah pulak..

Dapat lepas kemain berlari tak pijak tanah..

Dah penat berlari kan jom balik...Nak rehat kat rumah Opah pulak..

Terima kasih Opah belanja kami semua makan..Semoga Opah sihat selalu, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam perlindungan Allah. =)

 piece : kathyjem

5 comments:

Miss Moon said...

kathy ,

cantek la baju raishah ...my little pony ...lawa laaaaa

tambah plak awek cun pakai

Iza Fiza said...

baru nak puji mek eca bad mood pon gigih galas hbeg lagi..eh tibe2 g campak pulak..tak jadi la auntie puji..hehehe..

kathy jem said...

Miss Moon : hehehe mekasih aunty Miss Moon.. ^_^

kathy jem said...

Iza Fiza : hehehe mcm tu la dia kalau mood lapar sudah mai..

FadlinaMokhtar said...

Bad mood pun ,handbag totapppp. :)

FAD