Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, December 4, 2014

JZ Coconutz Shake di StarHypeFiesta

Weekend hari tu kami pergi Star Hype Fiesta..Ni pon Ayu yang bagitau suruh datang sebab die tolong adik dia meniaga coconut shake..Awal2 dah bagitau Affan jangan kerja hari Ahad tu sebab nak pergi Star Hype Fiesta dengan Raiisah..Nak support la kawan2 meniaga sekali..

Punyer semangat Mek Ecah nak pergi Star Hype Fiesta laju jer jalan.. Oh handbag tu tak tinggal yer.. Suruh tinggal dalam kereta tak mo nak bawak jugak.. Sudahnya dok kat stroller beg tu..

Tengah jalan2 stop jap nak bayar parking.. >_<

Sampai jer melilau mata mencari booth JZ Coconutz Shake.. Masa lalu kat booth-booth semua tu nampak la Scha Alyahya, Dynas, Sharifah Sakinah..Tapi takde la nak ambik gambar dengan dorang.. Tak kuasa ahkak dah la bawak Mek Echa tu.. bukannya boleh stop mau dia nak turun dari stroller tu.. Terus menunu cari booth JZ Coconutz Shake.. Rupernya kat bahagian belakang sekali..tu pon terperasan bunting JZ Coconutz Shake..

Busy ker manjer ke buat2 busy..kikikiki.. Slurpp sluprpp tak sabar nak rasa Coconutz Shake u buat niii..

Tokeh JZ Coconutz Shake.. Adik Ayu, muka pon sama macam Ayu cuma beza kulit jer.. hehehe jangan marah naaa Zuraidi.. =P Sedap hang buat Coconutz Shake cukup semua rasa dia, sedap!

Affan beli nachos cheese kat kedai sebelah pon sedap jugak.. Tapi dapat makan sikit yang selebihnya Affan yang bedal.. Rugi pulak tak tapau bawak balik..

Sedap manjer coconut shake u buat ni..eh u buat pulak adik u yang buat..kekeke.. =P
Tapi terbaik la manjer, macam ni la kot ek rasa Klebang Original coconut shake Melaka.. Sian i tak pernah minum coconut shake kat Melaka tu tak tau rasa dia macam mane..

Awat muka aku nampak tembam sangat ni.. Tak shuke.. T_T

Raiisah dan mummy Ayu.. Suke dia nampak mummy Ayu..manjer sangat dengan Mummy Ayu..

Thank you manjer belanje kami coconut shake.. Tu pon bertolak2 tak mau lagi sebab Ayu paksa suruh tapau bawak balik coconut shake..dah minum satu cawan dah la manjer ni siap nak tapaukan lagi..Segan i..hehehe..Apa2 pon time kasih orang nak bagi free takkan nak tolak pulakkan...ececece..

Pastu jalan2 jap tengok apa yang menarik kat Star Hype Fiesta.. Hurmm tapi faham2 jer la bawak Raiisah mana sempat mata ni nak tengok baju apa semua tu.. T_T

Masa ni Affan berlari2 pergi kat burung hantu tu.. Boleh Affan ingat burung tu terjatuh dari atas.. Rupenya tuan dia ada kat situ.. Memang tuan dia saje letak anak burung hantu tu atas jalan..hahahaha Aku pon pelik asal la laki aku ni beria jalan laju2 pergi kat burung hantu tu..Konon2 nak jadi penyelamat la..haha

Raiisah menjerit2 tak mau pegang.. No no no.. Takut...

Comelkan macam patung.. Diam jer anak burung hantu ni tak bergerak2 pon.. Nasib baik baby lagi kalo dah besar memang dah terbang la kot.

Bulatnya mata diaaaaaaaaa.. Ni kalau terserempak waktu malam mau lari tak pijak tanah..

Jom balik hujan sudah turun..

piece : kathyjem

10 comments:

Allene ALineWorks said...

seronoknya dapat meniaga macam ni...

Siti Hajar Mohamad said...

Kathy...berkenaan pulak ngan baju dan kasut mek echa tu...boleh tau beli kat mane...

Afra said...

Salam kak, nk tanya.. stroller raishah tu beli kt mana? harga and bole lean x if anak tido? berat stroller? sorry banyak tanya since looking for stroller utk travel

yoorin melacolea said...

alaaa..comelnye Raiisah.. exsyen tuu nak bayar parking.. hahahhaa..

kathy jem said...

Afra : stroller tu akak beli kat toys r us one utama..sesuai utk kids 1 thn ke atas sbb stroller tu tak boleh dibaringkan..

Chekgu Azrine said...

Cantik je mak dgn anak nih

Pretty Sweet said...

Anak burung hantu tu jual ke ape tu Kathy?? Comel gilos!! Raiisah kemain lg taw,handbag n shoe yg matching.. Kalah i.. Huhuhu

mama tisya said...

raisah mmg tk tgal hbag..cute...kalo tkde plan mmg nk gk try coconut shake ayu ni tp tk terpegi..yg coconut shake klebang tu mmg sedap..kalo p melaka wajib singgah..ni nk kena outstation mlk nanti hrp2 dpt la singgah pekena coconutshake klebang hehe

Izzati Ghafur said...

first time nampak burung hantu real.. haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
uols ni asyik sakat hubby uols sajork he3
iols ni sesambil baca sesambil tersipu2 sonyum he3