Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, December 3, 2014

Salad Diet!

Cara mudah nak sedikan salad untuk siapa yang kaki diet macam saya.. Eh!..Kathy diet.... Mushkil jap..hahaha Ye korang aku ni nampak jer makan macam2, jenis tak kisah bentuk badan lebor ke apa ke tapi hakikatnya risau jugak kena berdiet jugak.. Rasa2 jalan macam kura-kura ni la menu diet ahkak..hahaha

Mudah jer nak buat salad ni.. Budak darjah 3 pon boleh buat.. hehe Senang jer..

Bahan-bahan dia.. Salad, telur, baby tomato dan sosej.. Kalau nak tambah sayur lain pon boleh, timun ker bawang putih.. Pendek kata apa ajer yang korang nak letak.. =)

Cara dia... Cuci, tos dan hiriskan semua sayur salad dan masukkan telur yang dah direbus, sosej dan baby tomato..Sosej tu lupa nak ambik gambar..Masa tengah potong baru teringat..

Dressing dia aku pakai brand Kewpie.. Sumpah sedap gila sesame dressing ni.. Cuba korang beli dan nikmati sesame dressing brand Kewpie ni yang penting ia Halal.. Sesuai makan untuk semua jenis salad, makanan grill dan sebagainya.. Korang boleh dapatkan di pasaraya Tesco, Giant or Jaya Grocer..

Salad ni sebaiknya korang boleh jadikan hidangan wajib terutama pada waktu malam, tengahari dan malam.. Malam2 kalau aku lapar ni la makanan aku..hehehe Tak payah beria-ia nak masak.. Ok korang selamat mencuba resepi diet saya ni.. Marilah sama2 kita berdiet secara sihat.. ;)

piece : kathyjem

10 comments:

Lynn Hamzah said...

wow...senang jer nak buat...leh jadi makanan time nak kurus lepas bersalin nanti...

kathy jem said...

Lynn Hamzah : kan utk makanan orng berpantang pon boleh juga..

Hafiz Hafizol said...

sedapnya .. tapi saya nie nak besar kan badan kak.. x nak diet .. haha

kathy jem said...

Hafiz Hafizol : hahaha kalo macam tu kena hari2 makan ayam daging sure badan naik dengan sihat..kekeke

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
sodaaaaaaaaaaaaap3
iols besa boh mayonies sajork he3

adda syuhada said...

sedapnyer...

Ein lanabulu said...

sedap tu sedap..tp tang telur n sosej ja..tang sayoq..huhu..kureng..

Chekgu Azrine said...

Huwaa...nak diet jugakk...

IdaShazana said...

kewpie ni mmg sedap. mayo dia lagi sedap. sebotol mayo 3 hari je dah habis sebab dah jadi favourite anak2

Cik Iman said...

baru je lepas makan lunch tetiba nampak salad lak, sedapnyaaaaa kalau perut tak penuh lagi nie ekekeke