Klik Yer!! Mekasih...

Friday, March 20, 2015

Best giler Magic Kinder ni!


(Scroll for new entry)

As usual bila weekend jer baru Raiisah dapat bersama kitorang..Bila dia balik sampai rumah je mesti tanya Daddy dia.."Daddy daddyyyy Ipad Ipad???" Ipad takde tengah charge ni ha ambik Tab..Hari tu kan ada download satu aplikasi ni nama dia Magic Kinder sebab tau Raiisah ni suka sangat dengan Kinder Joy yang bentuk teloq tu haha pastu bersambung sampai ke youtube.. ok magic kinder ni satu aplikasi yang sangat interaktif untuk kanak-kanak belajar dan bermain dalam masa yang same..

App ni boleh bagi Raiisah belajar sikit pasal general knowledge..ni kira langkah utk Raiisah nak get ready nak masuk kindergarten nanti hehee. Magic Kinder ini bukan games je adaa tapi function dia 5 dalam 1:play & learn, stories, planet, creator and videos. Bolehla Raiisah blajar English language jugak... :D

Tengok, ini adalah interface Magic Kinder..ada Barbie..Hot Wheels..Cars and Bikes..Flowee..Discovery dan macam2 lagi...Tapi Raiisah paling suka Discovery...sebab ada Bear..kanak-kanak kan suka binatang..hehehehe

Aplikasi Natoons - Polar Bears..Syok jer Raiisah tengok video Polar Bears tu..

E-books and kids pula Raiisah suka juga sebab boleh mewarna..pelbagai stencil disediakan dalam aplikasi ini, tinggal untuk fill up dengan colour jer..

Pandai tak Raiisah coloring...pakai S pen tu..hehehe

Macam ni cara dia Raiisah biar mummy tunjukkan..

Drawing macam ni pon boleh Raiisah..Pandaiiii...Besar nanti boleh la jadi Painter..hehe.

Sampai muncung2 mulut dapat drawing..suka sangat..

Mummy pun nak drawing jugak, boleh tak Raiisah..Alaaaaa

It's Barbie! paling best tengok video Barbie tu..

Aplikasi SPRINTY! nak memberi pendekatan dekat kanak-kanak tentang kenderaan ... Car, Train, Helicopter, Aeroplane, dan macam-macam lagi kenderaan yang ada dimuka bumi ini. Awal pembelajaran memang baguslah biar di penuhi dengan pengetahuan am (general knowledge), sekurang-kurang esok jangan ditunjuk kereta kata motor sudahlah. Terharu jiwa kita..

Raiisah ni apa??

Ball Mummy!! Pandai!

Magic Kinder membantu merapatkan lagi hubungan antara anak beranak. Zaman yang penuh kesibukan sekarang ini apps Magic Kinder memudahkan ibu terutamanya yang bekerja memilih modul yang sesuai untuk pembelajaran anak mereka. Ini kerana di dalam Magic Kinder ni ada games,bedtime stories, puzzles dan macam2 lagi..

Main puzzle..

Sekejap Raiisah selesikan puzzle tu bagi sama..

Discovery Channel nak tengok binatang..

Bear! bukan Bear Raiisah..It's Panda!

Suka dapat tengok video Panda.. Ni mesti teringat binatang2 kat Zoo Negara hari tu..

What is this raiisah??

 Bird mummy!! blueeeeeeeee

Kuiz pon ada jugak..untuk menguji anak kita sedalam mana dia tahu mengenai haiwan yang dia suka..

Aummm..'AYENNNN MUMMY'! Ayen pn ayen la nakk...hahah good girl!

Mummy ko yang terlebih excited siap main kuiz lagi..

Raiisah tekan mana yang betul..

Mummy apa ni? hahaaa mummy pun kena la explain...

Kita sedia maklum pelbagai aplikasi pendidikan kanak-kanak di playstore boleh kita dapati, tapi Magic Kinder ini one of the kind. Ini kerana ianya 6 dalam 1. Aplikasi ini bukan menekankan hanya pendidikan malah hiburan sambil belajar untuk anak-anak kita sebelum mengenali alam persekolahan..

Senang je kalau nak download app ni..boleh la ke Apple Store atau Play Store dan search terus "Magic Kinder". Yang bestnya, boleh download app ni for FREE.. 


Korang nak tahu lebih lanjut tentang #MagicKinderMY ni boleh tengok sini : MAGIC KINDER APP

Website : http://mkqr.biz/SEANUF

Check it out!
1. Magic Kinder - How does it work?  
2. Natoons - Polar Bears
3. Natoons - Zirafah
4. Discovery - Baby Animals
5. Mixart - Aquarium
6. Sprinty - Rally Cars
7. Lei - Free Rein To Art

piece : kathyjem

10 comments:

mr boroboro said...

bgus jgk..
orang besar pun boleh main..hehe

central pasutri 69 said...

informasi yang anda berikan sangat membuat terinspirasi dan memotifasi kami. terimakasih atas pelajaran yang anda berikan.
vimax

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

terpengaruh! nak download sekarang

zeera lily said...

teracun jugak ngn app ni..
opss tp mummy yg kna explore dulu..

blogwalking invitation to blog zeera :
http://belogzeera.blogspot.com/

♥TheOnlyFarah♥ said...

Menarik nie..nice sharing..=D

Surahelmee said...

sis..lihat blog saya http://surahelmee.blogspot.com/

Dunia Zumal said...

Bagus gak ada apps camni, walaupun anak2 leka sangat bermain dapat ilmu juga ^^

Illy Ariffin said...

macam best jer ni... sekali sekala apasalahnya :)

liza said...

seronok betul melayan anakkan... kalau terasa nak memasak utk yg tersayang silalah menjengah bog saya sembangorgkg.blogsport.com

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
kan3
iols pun suka fayyadh learns & play through his tab :)