Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, March 3, 2015

Makan Aiskrim Sangkaya!

Tengah sedap melepak depan TV tiba2 Ayu wassapp ajak makan aiskrim kelapa..Errmmm Ayu ni macam faham2 jer tekak aku memang teringin nak makan aiskrim kelapa ni..Al-kisah macam ni, tengahari tu tengah syok scroll Instagram, sekali perasaan Nina Ismail Sabri update tengah makan aiskrim kelapa Sangkaya ni dekat Uptown Damansara..Glupp! terus teringin..tup2 petang tu Ayu wassapp ajak makan, ermm memang kena waktu la kan..

Petang tu pulak Affan main skateboard..call Affan tak dapat2 nak bagitau dia, Ayu ajak makan aiskrim kelapa..Ayu cakap takper nanti Aseng akan whatsapp Affan..call lagi tak dapat jugak..dalam berapa minit tu Affan balas, dia cakap dia dah wassapp Aseng cakap jadi jumpa malam ni..Yes! kalau tak, tak senang duduk aku dibuatnya..hahaha Yerla teringin kot, nasib tak pregnant..Eh!

Ni la dia Aiskrim kelapa dari Sangkaya Signature yang menjadi viral dekat laman sosial sekarang ni..Kelas ko aiskrim pon boleh jadi viral jugak..hahaha Orang Malaysia kan..Benda baru berpusu-pusu la orang nak cuba!

Kiteorang ambik 4 scoop, harga dalam RM9.90..Toppings ada jagung, nestum, kacang merah, kelapa goreng & kacang! So boleh pilih 3 sajer!

Sebenarnya branch Sangkaya ni ada dekat Ampang Point, Jalan Alor Bukit Bintang, Jalan SS15 dan Jonker Street Malacca.. Yang kiteorang makan ni dekat Uptown Damansara..Bersebelahan dengan foodcourt Uptown Damansara..

Tengah tunggu aiskrim kelapaq!

Dengar jugak kawan2 yang dah makan Sangkaya ni cakap ada jugak branch yang tak berapa sedap sangat..Member cakap paling sedap dekat Jalan Alor Bukit Bintang, tu memang superb.. Ok nanti boleh cuba kat situ pulak.. Macam kiteorang hari tu makan dekat Uptown Damansara ok sedap! memang tak cukup la satu tempurung tu sedap gile kot.. Cenonot je, 7 8 kali telan abis..aku ni dah la hantu aiskrim..

Untuk Raiisah aku ambik yang kon dalam RM2 je satu scoop..Mula2 tunjuk Raiisah aiskrim kelapa tu, Raiisah nakkkk....Geleng2 kepala tak nak..Raiisah ni bukannya boleh tengok buah tak suka..tu yang beli ada kon untuk dia..Baru jilat 2 3 kali, sekaliiii ketepek aiskrim jatuh tinggal kon jer..grrr sabor je la..kena beli satu lagi..Melayan 2 ringgit daddy ko..hahaha

Bersama Ayu, Aseng dan Kami!

B perut tu cover sikit..Haihhh *tepuk dahi..macam mana nak buat dengan perut awak ni..Pergi sedut lemak nak..bahahaha

Amboii Raiisah sedap sangat ker..sampai terpenyek-penyek muka tu..

Keluarga Kak Ti..Kak Ti ni kakak Ayu..muka sama kan..eh haruslah sama adik beradik..hahaha..Family Kak Ti dok belakang kiteorang sebab meja ngam2 untuk 4 orang duduk..Actually sempit jugak nak makan kat sini..kerusi kayu sakit bontot tak leh dok lama2..pandai dorang bagi kerusi kayu supaya customer tak duduk lama2..orang lain pon nak makan jugak..

Selesai makan Sangkaya kiteorang lepak makan dekat foodcourt pulak..tak kenyang makan aiskrim sikit sangat..hahaha

piece : kathyjem

8 comments:

mama tisya said...

tu la ngidam nk mkn sangkaya..pengaruh instagram..hehe..dh try gk kt ampang point..aritu pegi bole je ltk topping smua tp aritu kwn pegi die kata 3 je bole pilih...ada gk lalu kt uptown tp tknmpk la belah mana...tp mmg ciput kn tk cukup hehe..adik kita mkn kt krabi rm2.50 je saje bikin jeles

kathy jem said...

mama tisya : Kat Karbi punye mesti lagi sedap kan..murah tu 2.50 jer..Malaysia smpi 10hengget.. huhu

Mrs. A said...

Tempurung tu yang mahal kot!

Zaza Abdul Latif said...

Memang betul.. kat Ampang Point ada 1 branch Sangkaya.. walaupun dekat dengan rumah & opis, I tak pernah try lagi.. kalau pergi Ampang Point pun lalu je depan kedai tu.. tak bernapsu lagi nak try.. hehehe..

kehidupan sihat said...

sedapppp..

hari tu first try kat danau kota..ni dah balik jb tak tahu kat mana ada.huhu

tiga lalat said...

Salam .Hee eskrem sangkaya sedap.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
he3
uols ni slalu bahankan hubby uols yer lawak3
he3

wantrader82 said...

sedap makan aiskrim panas2 ni....