Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, March 31, 2015

Rindu Masa Baby

Rindunya Raiisah masa baby..Tadi transfer gambar dari phone ke PC, tu yang buka balik gambar2 lama Raiisah masa baby..tergelak2 tengok aksi dia masa tu..masa dia baby tu la syok sakan buli dia..sekarang tak dapat dah nak buli macam tu..silap2 dia yang buli kita balik..hahaha Dulu kita buat apa, pakaikan apa die pasrah & gelak jer..sekarang 'No, No, No Mummy' No sesajer..Tunggu nombor 2 pulak baru boleh buat aksi buli membuli ni balik..hahaha InshaAllah.. ^_^

Serius la rindu betul Raiisah masa ni.. T_T Rindu bau Raiisah masa baby..dulu tak mandi sehari still bau wangi lagi sekarang setengah hari dah bau mashamm..lagi2 tang jari tu, jangan dibau boleh pengsan tak bangun2..hahaha

Jaga dia masa baby pon tak banyak masalah..cuma masalah kulit ekzema tu jer la..yang lain ok..lagi2 bab makan semua pon dia bedal kecuali buah dari kecik tak suka makan buah..ni rasanya dia ikut Daddy dia kut..Sebab Affan ada cakap dia masa kecik tak gemar makan buat..no wonder la Raiisah pon macam tu..

Hai pala botak Mummy..nape besar cepat sangat ni..mummy kalo boleh nak awak baby sampai ke tua..hahaha Raiisah : Gile la mummy mana boleh Raiisah baby sampai bila2..Nak baby cepat bagi la Raiisah adik cepat..kekeke *tutup muka dengan selimut

Pakai tengkolok silat cekak pon hepi jer masa ni..

Rambut jadi Wolverine hepi jer..

 Muka mintak tampar pon hepi jer..

 Muka macam chucky pon hepi jer..

Muka macam kulit limau bali pon hepi jer..

Jadi Hajah Raiisah pon hepi jer..

Tidak terkata betapa rindunya mummy saat2 membesarkan Raiisah dari baby sehingga sekarang..T_T

*maaf simpton2 mak sudah mai..harap anda semua faham..hihi =P

piece : kathyjem

19 comments:

mama tisya said...

tu la rindu time baby2 kn..raisahh pn dh makin membesar...ank dara sy pn dh 8thn...mcm tk caya tua dh omaknye hehe

♥ QaseH ♥ said...

jap jer mek ecah besar...kite bce blog akk mse akk bru kawen sampai la akk dpt mek ecah ni tgok mek ecah membesar..part buah pisang tu ingt lg,,,hihi lawak mek ecah ni..hope satu hari dpt jp mek ecah depan mata pdhl sy duk klcc je kje pun..tak pnh serempak,,hihi

kathy jem said...

mama tisya : tula sikit lagi keluar la kedut2 kat muka ni ha..uwaaa...hahaha

kathy jem said...

♥ QaseH ♥ : dia sampai sekarang takut dengan pisang tau..haha nampak pisang mesti lari..

Miss Moon said...

Kathy ...

Org kata kalau dtg rindu kat baby maknanya dah boleh beri adik kat Mek Echa hahahhahah

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. comelnya baby dah besar. hehehhee

kathy jem said...

Moon : hahahaha..tula takde rezeki lagi..kena usaha lebih lagi ni..

kathy jem said...

Sheila : waalaikumussalam..tula pantas betul masa berlalu..

dya said...

jadi silent blog awak sebelum awak kawin tau kathy,tup2 raisah dah nak besar dgn cpt.patt skit ada junior mek ecah tueeee ^_^

kathy jem said...

dya : alaaa sweetnya awak baca blog kita sebelum kawen lagi..tula sekejapkan Raiisah dah besar..tahun depan nak masuk school dah dia..huhu Thank you baca blog kita yang tak seberapa ni.. =D

Mya said...

adoi la lawak tang muka mintak tampar dengan limau bali tu.
sakit perut akak gelak.

tak lama lagi baca entry raiisah dah darjah 1 pulak :)

Ayumieka said...

1/2 jam sebelum abis office hour mmg symptom mak2 akan keluar... huhu... selalunya macam tu la. tiba2 kita akan rindu anak kita masa dia baby dulu... soleh/solehah je kan.. haha...

kucen master said...

siyes comel

http://kucenmaster.blogspot.com/2015/03/cost-per-unique-visit-from-nuffnang.html

Mona Lea said...

betul tu kathy.saya pun rindu adli masa baby. senang nak peluk nak cium.sekarang susah nak peluk cium dia. dah bau masam je. hehehehe

Zaza Abdul Latif said...

cepat2 bikin satu lagi..
kita pun rindu jugak nak berbaby... tapi dah tua huhu

AinulMalik said...

Subhanallah, memang comel sangat Raiisah ni! pinjam gambar nanti kalau pregnant next baby ye :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
waaaaaaaaa
iols tak pernah terpikior nak buat macam styel kat my boboboy masa baby dulu
ni kalo tampai gambor2 ni kat wall rumah memang asyik nengok ni kan3 he3

ros nzrj said...

kak, rambut limau barli tu kelakar! comel sgt!

zeera lily said...

rindu tgk pic baby2 yg lama..
tak perasan makin lama makin membesar ank..hohoho..