Klik Yer!! Mekasih...

Friday, March 6, 2015

Food Hunter Festival dan Skateboard

Pegi jugak kiteorang Food Hunter Festival di The Strand Mall, Kota Damansara..Ingat nak pergi hari Sabtu sekali malas gilerrrrr nak bersiap, melepak jer dalam rumah sampai ke petang tak keluar2..lagi pon aku PMS hari tu, lagi bertambah malas..tengahari tu masak lauk paling simple, ikan bilis petai dengan ikan goreng..Lama mengidam nak makan petai dapat jugak makan..tu pon dapat beli dekat area rumah Mak, Sg. Buloh sebelum nak ambik Raiisah hari Jumaat ari tu....area rumah aku ni susah sikit nak cari petai..Alhamdulillah jumpe jugak petai gemuk2..hepi dapat makan bertambah2..

Lepas makan bumm tidur terus..huihh burok perangai..hahaha..Janji dengan Ayu nak datang Sabtu petang Ahad baru kiteorang pergi..Dah janji dengan Ayu takkan tak datang pulak..Marah pompuan tu nanti..Tu yang gigih jugak hari Ahad datang..

Masa ni Ayu tengah busy melayan customer..So kiteorang jalan2 dulu cari makanan..ermmm tekak rasa tak nak makan pulak..ok jalan2 dulu.. Sekali ternampak budak2 tengah main bubble giant..Raiisah apa lagi suka la dia..terus berlari2 tengok bubble..sewa bubble giant ni dalam RM5..

Dah pandai main..Takpayah tunjuk ajar tau dia nak menghayun benda tu..

Mummy dan Raiisah.. Tembamnya muka aku pakai tudung macam ni..Tah tibe2 nak pakai style macam tu..bila tengok balik tak sesuai betul..

Sementara menunggu Raiisah main bubble, makan aiskrim..cuaca panas dapat makan aiskrim nyamannnn..

Tengah sedap main bubble tibe2 bunyi Dung Dung Cang! Dung dung cang! ko berlari tak pijak tanakh Raiisah pergi kat Affan..terus peluk erat..hahaha..budak yang ke tepi Raiisah tu pon sama terus menyorok belakang Ayah dia..nampak laki yang baju biru tu..hehehe

Kite yang tua ni pon terkejut beruk dengar bunyi gendang tu apatah lagi budak kecikkan..nasib baik aku tak melompat atas Affan.. =P

Sampai gigit jari tengok persembahan tarian singa tu..punye takut..

Mummy!! kakutttt!.. jangan takut takde apa la..Jom kite tengok tarian singa tu..

Yang Affan dok menyakat suruh Raiisah turun..memang tak laa..

Muka takut..hahaha

Sajer jer Affan tengok tarian singa tu dekat2, nak bagi Raiisah berani..

Ramai penonton..Setahun sekali dapat tengok tarian singa..

Dah lama sikit baru berani turun bawah kalau tak, tak nak langsung..alaaa comel peluk daddy macam tu..

Suruh pandang depan dok la tengok kepala singa tu..Kalau mata singa tu bergerak aku rasa menjerit Raiisah tu..hahaha

Selesai tengok Tarian Singa kiteorang singgah jap kedai JZ Coconutz Shake..ramai orang lagi..

Sebelah kedai JZ Coconutz Shake ada jual steamboat bakar..belikan untuk Raiisah sosej ayam sekali tak nak sebab tengok sosej tu colour hitam, geleng2 tak nak.. sudahnya mummy ko yang makan..sedap jugak...

Mood tak baik..tak nak bergambar dengan Mummy Ayu..selalu nampak mummy Ayu happy sampai dukung tak nak lepas..

Pergi food festival wajib makan nachos cheese beef dari Tanjak Crew..sedop woooo! ni jer yang kiteorang beli sebab sebelum datang sini dah makan nasi so tengok makanan yang lain tak berapa nafsu sangat la..pastu lak minum Coconutz Shake sampai 2 cawan..kenyang air..

Ramai..tak sempat nak borak lama2 dengan Ayu & Kak Ti..

Oder satu cawan lagi pastu terus balik..Affan nak main skateboard kat Shah Alam..so takde la lepak lama..

On the way nak pergi Shah Alam kami singgah solat di Masjid Ara Damansara sebab dah lalu depan situ..Selalu tengok dalam kereta jer Masjid Ara Damansara ni..cantik betul design Masjid ni..moden sangat tak nampak macam Masjid..

Amboii Raiisah best sangat naik buaian sampai pejam2 mata..Jangan tertidur sudah.. Dah berani naik buaian..Kalau tak sebelum ni nampak buaian lari2 tak nak naik..Penakut..

Dia sendiri request nak naik buaian..besar dah anak mummy ni.. T_T cepat betul..

Depan ni ada tempat gelongsor..bawak Raiisah main kat situ..menjerit2 tak nak..hahaha Daddy ko tak mengacau tak sah..

Masa ni cuaca tiba2 mendung..nampak macam nak hujan jer..ok main kejap jer Daddy yer takutkan hujan turun tak sempat nak lari ke kereta..parking dah la jauh orang ramai..

Debor tengok Affan dok bawak Raiisah macam tu..Terjerit2 aku..B....... elok2 bawak Raiisah tu..tergelok kang apa pon tak boleh..Yang si Raiisah tak abis2 lambai Abang2 kat situ..eee malu orang tak pandang dia pon sibuk lambai..peramah terlebih..hahaha..

piece : kathyjem

10 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
kira ook la hubby uols yang slalu dok ngusik raisah
kes iols ni
si fayyadh yang slalu ngusik ayah
haru betu tau3 he3

dya said...

cantik kathy awk sesekali , gune shawl lilit cam tue?ajar sikit?
hihihi

Hafiz Hafizol said...

Terror eh laki akak main skateboard.

kathy jem said...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH : w'salam..hahaha selalu Ayah yg ngusik anak ni anak yg ngusik Ayah..hahaha ganas tu.. >_<

kathy jem said...

dya : alamak tak cantik..muka nampak tembam la macam tak sesuai jer..hahaha nak ajar?? tak pandai la..hehe

kathy jem said...

Hafiz Hafizol : boleh la tak pandai sngt pon..gitew2 jer main..hehe

Chekgu Azrine said...

Cantiknya masjid ara damansara..xthu pun ada masjid lawa lat situ

FadMN said...

saya pun p sana jugak hari sabtu.sempat singgah kedai adik ayu tu.time tu, ayu tolong letak eskrem & hubby dia yg bagi air.kalau tak leh jumpa u & mek ecah kan.

FAD

ComelComot said...

babe awk tu pakai apapun cantik lah..

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

sis!... in future try the killer ribs from bobtherepbulic terbaikkk!!!