Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, December 1, 2015

Cara Nak Selamatkan Cable Iphone Yang Dah Nak Rosak

Siapa selalu ada masalah cable iphone macam bawah ni..komen sikit..nyampahkan..ni kali ke 3 cable iphone aku rosak weii..why la ipong whyyy!!! pasai apa hang punya cable ni lembuit sangat..takleh kah cipta cable yang dilanggar segala ombak kuat mampu bertahan selama-lamnya..tak larat haihh 2 3 kali nak pi beli baru..duit semua ni duittt!! kira2 balik boleh beli sebiji iphone tau dak..hahaha ok tipu sangat.. >_<

Tengok kat fb mana tah ada upload cara nak selamatkan cable iphone dari terus jadi lebih teruk hanya dengan menggunakan getah sayur ajer..

Siapa pakai iphone mesti akan jadi macam ni kan..grrrrrr!!!

Ok bahan dia cuma kena ada 2 utas getah sayur jer..ye gatuh sayur jer..nasib kat office ada simpan getah sayur ni..

 Senang ajer..ikat dengan seutas getah..

Then ikat lagi dengan seutas getah sayur..pusing getah sayur  sampai ikatan getah tu kuat sampai cable yang rosak tu tutup..

Dah selamat cable iphone ku yang rosak ni..selamat duit, jimat duit..behehehe Bukan kedekut ye ni namanya amalan berjimat cermat dalam membelanjakan wang anda memandangkan harga barang sekarang ini semua pon nak naik mencanak-canak..pffft ok selamat mencuba!

piece : kathyjem

7 comments:

Chekgu Azrine said...

Bagus...sgt sis...sllu dgr iphone punya charger sllu jd gini...hehe

Nur_cahayamataku said...

betul sangat, kenapa la cable iphone selalu jadi mcm ni...

ezan idma said...

senang. kita pun baru je pakai ip . takut jugak rosak kabel nye. dh la ganas guna haha

YieN said...

Haah.. Geram tau.. Selalu nau rosak cable apple ni.. Dah la nak beli cable tu je pon sampai RM80, hahaha~

silentstalker said...

Boleh cuba pakai cable brand REMAX. Cas lebih laju dan tahan lasak!

Akak Kembang said...

tak terfikir pun...siap beli dawai gulung tu lagik...hehehe

Zaza Abdul Latif said...

Adoi sedihnya pakai getah sayur je.. hahaha
tapi kalau itu boleh selamatkan duit asek nak membeli cable je, baiklah pakai getah tu je.. hihihi