Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, December 9, 2015

Nak Ngi Holiday Juga!

Semalam hantar anak buah ngan akak aku ngi KLIA..jeles giler tengok dorang ngi holiday..nak jugak pegi holiday..sob sob..tahun ni langsung tak pergi holiday mana2 dengan suami dan anak sebab masa tak mengizinkan..Abah ngan mak park kereta kat KTM Kuang pastu berhenti KL Sentral naik LRT ke Kerinchi..ofis aku dekat LRT Kerinchi..senang balik nanti boleh balik ngan aku satu kereta..Mak kata sepanjang perjalanan dalam KTM Raiisah mulut bising jakun macam tak pernah naik KTM..hahaha Padahal pernah jer naik..mak kata nasib takde orang, mulut riuh sekampung..dia sekarang ni memang hantu train..apa2 nak train..celik mata nak naik train..yerla nanti mummy buat landasan keretapi belakang rumah ye hari2 Raiisah boleh naik train..hahaha

Sampai jer KLIA terus jumpa family akak aku kat food court..mak masak makanan dari rumah..nak bagi cucu kenyang2 dalam flight katanya..siap goreng keropok kering, keropok lekor, nasi, sup sayur, ikan goreng semua cukup..masa mak aku keluarkan makan semua tu terkejut nengok..beg kecik tapi segala benda ada dalam tu..macam beg doraemon dah aku tengok..hahaha mak banyak sangat goreng keropok ni..nak bagi dorang bawak bekal dalam flight..mana boleh mak kopok2 ni tak lepas la mak..oo tak leh ek..hahaha mak ingat boleh..mana boleh tak boleh..takper la bagi dorang makan puas2 kat sini..lagi pon Lutfi ngan Darwish kan suka makan keropok lekor ngan keropok kering ni..tu la kasih sayang nenek dengan cucunya siap bersusah payah naik train bawak nasi keropok segala untuk cucu2 dia..sok aku dah tua pon macam ni la dengan Raiisah nanti.. T_T

Kebetulan anak2 akak aku memang tak makan lagi licin la nasi tu dorang makan..Raiisah eksyen suruh pandang kamera tak mau..

Anak buah paling ku sayang dan manjer, Lutfi dan Darwish..nanti bawak balik salji untuk mummy tau..hahaha

Sementara menunggu berlepas lepak rileks2 dulu..flight kol 11 malam..tengok jam baru pukul 9 malam..terus berbincang dengan abang ipar tahun depan ingat plan nak bawak mak abah bercuti jauh sikit..

Bye Zura, Lutfi & Darwish..dah sampai Korea nanti wassapp gambar banyak2 kat mummy tau..Semoga perjalanan akak ku dan familynya semuanya selamat dan dipermudahkan urusan..Amin..

Sampai Korea pukul 7 pagi terus akak aku wassapp dah sampai Korea..

Baru lepas checkin hotel.. Dah kenapa pakai selipar tu Lutfi, Darwsih..Cuba jalan kat luar macam ni mampu tak?? hahaha Lutfi awat muka moyok menahan kesejukkan ker?? kekeke

Jeles jeles jeles..bila la mummy nak sampai Korea ni? -______-

Abang ipar aku lagi rileks pakai kemeja nipis tu jer..hahaha padahal suhu 0°C kot..

Ok have fun korang..jangan lupa fridge magnet mummy tau..tu jer mummy mintak, tak mintak apa2 pon..tapi nak beli kan mummy trench coat murah2 yang cantik2 pon boleh jer..dapat belikan boot lagi syokkk..kehkehkeh >_<

piece : kathyjem

10 comments:

mama tisya said...

syok la p korea....tp musim sejuk ni kt korea bole tahan juga sejukkkk sbb lecturer ada kt sana...kita dlu p korea time spring...tk sempat nk update cite kt blog..bila ntah nk mengarang...pegi 2013 lg...hehe...moga2 ada rezeki kathy plak ke korea

kathy jem said...

mama tisya : cepat la story..mana tau kathy nak pegi Korea nanti boleh bc tips2 kat blog mama tisya..hehe

mama tisya said...

nk mengarang tu ke"bz"an hehe...tp gmbr mmg dh up kt fb la...tp mmg akan update juga cuma amik ms...hehe

miss eimanhikmah said...

best nyeeee pg korea...jeles sehhh..
lmbt nye thn 2017..hahaha

Rizziela said...

bstnya... bila la nak merasa g sana kan

Chekgu Azrine said...

One of my wishlist...nk pegi korea...huwaaa

Akak Kembang said...

bestnya dapt pi Korea.....wishlist tu

anis scha said...

wahhh. bestnya pergi Korea >.< bila lah agaknya boleh sampai sana.

Lina Mn said...

bapa kathy tu nampak familiar...dia pelakon kan ..?

Lina Mn said...

Pelawak veteran Jamaludin Mat atau lebih dikenali sebagai Abang Jem kan..?? :)