Klik Yer!! Mekasih...

Friday, December 18, 2015

Celebrate Birthday Party Raiisah di Sogo KL

Alhamdulillah rezeki Raiisah celebrate birthday di KL Sogo..Sebelum tu sorry pada kawan2 semua yang tak dijemput ke birthday party Raiisah..jangan kecik hati tau nanti next birthday Raiisah kita jemput semua ok..No hard feelings sebab tempat limited..sori sangatttt..mmuah sikit jangan rajuk2..

Actually kalau siapa nak buat birthday party kat KL Sogo aku sangat sangat recommend sebab semua yang berkaitan hari jadi untuk anak semua ada kat sini..nanti aku story lebih detail kat bawah ni okey.. =)

Tahun ni tak sempat nak celebrate birthday Raiisah meriah macam ni..tup tup ada rezeki Raiisah kat sini..Terima kasih KL Sogo jadikan impian Raiisah nak tiup lilin kek jadi kenyataan..hehehe

Sebab apa aku pilih buat birthday party Raiisah kat KL Sogo ni sebab semua dorang sediakan dan diuruskan oleh pihak KL Sogo..

Mana yang nak buat lebih pada 50 orang jemputan di KL Sogo pon ada disediakan tempat dan ruang selesa iaitu di KL Sogo Startz Studio..nak tau lebih detail korang boleh call number ni 03-2698 2003.

Actually kat KL Sogo ni ada buat pakej seperti party packs, best dressed prizes, party food, face painting, magical clown, games, gifts dan macam2 lagi la pakej dorang sediakan..Macam Raiisah celebrate bulan Disember tema party Jungle Safari..

Setiap bulan tema die berbeza, untuk bulan Januari tema Mickey Mouse, Februari tema Avengers, Mac tema Angry Birds, Mei tema Power Kids dan macam2 lagi la tema yang ada..Waktu hanya diberikan 2 jam dari pukul 3petang - 5 petang di tingkat 4, bahagian Playground..Tempat sangat terhad for 20 birthday party untuk setiap bulan..so kalau yang berminat nak buat birthday party anak kat sini dah kena start booking dari sekarang takut penuh..

Kawan yang pertama sampai, Mirza.. husband dia tak ikut bawak anak buah dua orang..

Birthday girl excited nampak cake..

Ha dia dah nampak dah apa yang dia nak tu..

Wow banyaknya belon mummy..

Suka dapat pegang belon..sementara tunggu semua tetamu sampai birthday girl main2 dulu..bukan main seronok birthday girl ni yer..

Orang kuat disebalik birthday party Raiisah yang ke-3 ni, Jack dan Joyeee! Orang kuat Nuffnang ni..hehehe

Cake ni pon termasuk sekali dengan pakej party..comel sangat cake ni dah la sedap siap tapau bawak balik..hahaha..

Safari cupcake..

Chocolate tart

Safari cookies..

Strawberry tart and wild life macaron..

Muffin..

Chocolate and mineral water..


Goodies..

Untung sambut kat KL Sogo ni..tak payah pening nak sediakan goodies sebab KL Sogo dah sediakan semuanya..

Ada lagi seorang yang celebrate sekali dengan Raiisah, adik Harith..

Caramel pudding..

Colorful salads

Makanan dan minum yang simple dan sedap untuk tetamu..

Hi semua thank you datang birthday party saya yang ke 3 ni..tunggu nanti kita potong sama2 okey..

Bersama kakak ku..lain kan muka kami..hehehe

Manjer Ceera pon baru sampai..tunggu sorang manjer lagi, Yana..

Birthday girl sombong hari tu tak nak bergambar dengan mami pon..tetamu ajak bergambar pon dia bantai lari..

Ajak Raiisah bergambar dengan prop ni tak nak pulak dia..prop ni dah la comel..sudahnya mummy, auntie Mirza ngan Ibu je yang bergambar..

Yeaa auntie Iza pon sampai..eh Adel pakai meow2 la..

Baby Aydan..budak beruang ni comel sungguh..macam anak owang putih..

Kalau ambik pakej untuk birthday party kat KL Sogo ni ada sekali clown selama 2 jam..dorang ada sediakan 4 game..ok la kan termasuk pakej clown ni kalau kat luar untuk upah clow ni jer rate dalam 400-1000 tau..mahal kan..

Darwish anak buah yang nombor dua..

Bang bang..ni abang dia..

Tetamu semua dah sampai..

Sat lagi je nak tunggu acara memotong kek..

Dia buat drama pulak..semua dok menunggu dia nak potong kek, alih2 lari nak menan..nak tak nak kena la beli seketul mainan kalau tak, tak nak masuk dalam potong kek..jenuh pujuk..buat perangai pulak dia..semua dah ready birthday girl jer tak ready lagi..sat naaa..

Belikan dia car dulu nak bagi diam punye pasal..hahaha

Bithday girl nak potong cake..Readyyyy!!!

Mummy & Daddy loves you so much, Raiisah Awfiyah! Happy 3rd birthday, sayang..sayangnya daddy takde kat sebelah..

Sebelum tu bergambar dengan family dulu..abah pon takde..abah ada hal masa ni..last minit tak dapat join..abang ipar lak tengah ambik gambar masa ni..Umi lak masa tengah potong cake ni tak tau pergi mana..sayang takde gambar Umi sekali..

Macam biaserla mekcha ni setiap kali potong kek setiap kali tu la dia nak menangis..terharu ke terkejut ke apa tah..dah pakai comel2 nak jebek pulak kat situ..sudahnya gambar semua tengah menangis..haiihhh la mekcha..tak abis2 drama berEpisod dia ni tau..

Nasib tiup lilin dah tak menangis..tu pon jenuh pujuk..

Malu2 pulak mekcha ni padahal sebelum tu dia la orang yang pantang nampak gambar hari jadi ke video cake, lilin, belon semua tu mesti akan nyanyi lagu happy birthday happy birthday..siap berlakon konon2 tengah tiup lilin cake sambil makan cake..hahaha..dah ada cake real depan mata tak nak pulak nyanyi betul2, menangis pulak..pelik nauu..

Cepat potong cake sayang mummy..Raiisah kan suka potong cake..ceria la sikit sayang mummy ni..moyok pulak dia..ni kan hari jadi Raiisah, birthday girl takleh cedih2..

Yeaaa dah happy macam tu la...orang pon happy jer tengok Raiisah happy..ok tipu padahal tengah menjerit dok atas kerusi tu, gayat..kakakaka apa2 pon tak boleh mekcha ni tau..

Happy born day Raiisah Awfiyah bt Affan..kalau daddy ada lagi best kannn..sob sob..

Terima kasih KL Sogo jadikan impian Raiisah nak tiup lilin kek walaupon ada drama air mata ku selama 15 saat tadi..hahaha

Moga Raiisah membesar sihat, jadi anak solehah, berjaya dunia & akhirat..In sha Allah...Sayang Raiisah sangat sangattttttttttt..Dapat jugak bergambar dengan birthday girl mummy ni..susah nau nak ajak dia bergambar..3 tahun dah anak mummy ye..next year masuk 4 tahun dah..bulan depan nak masuk school..cakap pasal school debor pulak rasa..macam mana la Raiisah pegi school ni nanti..

Mak mertua ku yang paling ceria dan suporting..

Nyah kakak Yana..sama la pulak baju kita ye Nyah..

Ada macam2 game dorang buat..semua adik2 yang datang ni enjoy jer game yang disediakan..

Mariam awat muka serius sangat tu..hahaha

Kemain badan melentik ke belakang si Lutfi ni..

Abang clown saya pon nak join jugak game ni..

Nampak si Lisa kemain dia lagi, tak takut pon berani pulak dia..

Aktiviti game ni semua termasuk sekali dengan pakej..

Bila Yana berborak dengan mak keluar ler bahase orang perok..hahaha ate kami semua orang perok, lain kampung je..hehehe

Baru nak makan..lapor ni..

Geng manjer's..

Gambar mak budak je yang banyak ni macam mana?? hahaha

Dah mcam tema leopard la pulak aku nengok..kebetulan aku, Nyah, Eira pakai leopard..macma berjanji la pulak..

Iza, Nyah, Yana, Me, Ceera dan Mirza..dah dah tu kemain masing2 kalau dapat bergambar kannn..lupa anak2 jap..hahaha

Raisah tak nak bergambar dengan kawan yang datang..biar mummy yang bergambar dengan kawan2 Raiisah..Bersama Keisha..tahun depan nak masuk 6 tahun dah kakak Keisha..Bun ngan Yunann mana tak bawak ek? Keisha ni bab gambar dia paling win..now dah tak malu2 dah dulu bila ajak bergambar mesti lari tak nak, malu2 kucing..

Bersama anak buah Mariam dan Imran..dua orang abang dia tak nak datang pulak..segan dah besor katanya..hahaha

Adel..homei sangat pakai meow meow ni..ikut tema sangat...macam ni la..sebenarnya auntie nak cari hairband macam Adel pakai tu tapi tak jumpa lak..

Hi Lisa..ni budak paling suporting paling peramah..semua orang dia tak takut..

Sebelum pulang bagi goodies bag kat adik2 semua..

Terima kasih sangat2 pada semua yang hadir..mak, umi, pak gafur, family kakak ku, abang ipar dan kawan2 semua..hope korang enjoy dan kenyang la ye..hehehe In sha Allah ada rezeki lagi tahun depan kita celebrate birthday Raiisah yang ke 4 pulak..

Kawan2 sekolah ku..tq Iza & Mirza sudi datang ke birthday party Raiisah ni..maaf kalau ada kekurangan.. =D

Bergambar sekali lagi dengan baby bear yang super duper cuteness! nak bawak balik la baby bear ni simpan dalam rumah..hahaha..dalam gambar nampak die senyum kan padahal baby bear tengah bersin tu..hahaha

Eh gambar kite berdua takde kan Eira..harus la kena ada kan..

BFF sangat..colour baju pon nak sama gitew gitew..tengok kasut ciss terus darah tinggi naik..hahaha oder kasut kat online ingat nak pakai la Ahad tu, tup tup kasut yang oder tu next week hari senin baru sampai kat office..padahal oder hari Rabu last week, pagi..sedih! nasib ada kasut backup..baru ingat nak melaram pakai boot sama ngan Raiisah..

Overall memang aku berpuas hati dengan majlis ni..tak payah bersusah payah nak memikirkan menu apa yang patut dijamu, goodies apa yang nak bagi kat tetamu, tema apa nak buat nanti, cake nak tempah kat mana? hehehe semua di uruskan oleh pihak KL Sogo..

Dari mula sampaiiiiii, sampai la nak balik dia dok aim mainan sylvanian families ni..

Pilih nak jangan tak pilih..yang bayor nanti mummy Yana..hehehe

Thank you mummy Yana beli mainan sylvanian families untuk mek sorang ni..pandai pau mummy Yana yer..dah dapat beli kemain mulut bebel macam mak joyah..

Boleh tahan harga mainan sylvanian families ni..kecik cenonot ni pon harga 60 hengget..nasib mummy Yana ko belanja kalau mummy tak koser nak layan..hahaha

Thank you mummy Yana, auntie Eira, auntie Intan, auntie Iza and auntie Mirza for the present..

Ada budak tak sabar nak bukak hadiah...tido dalam senyuman la malam tu..Tq again bagi hadiah comel ni semua untuk Raiisah..

Terima kasih sekali lagi buat semua yang hadir..ada beberapa orang yang tak dapat hadir atas sebab yang memang tak dapat di elakkan..tak mengapa..Apa2 pon thank you for all the attendance & the presents and also KL Sogo memeriahkan 3rd birthday party Raiisah yang simple but awesome!

Macam mana nak buat tempahan senang jer..korang boleh walk-in terus kat KL Sogo, tingkat 7 bahagian Customer Service Centre atau online di facebook.com/klsogo..

Nak buat tempahan boleh contact number ni :-

Tel : 1-300-88 SOGO (7646) business hours from 10.00am to 9.30pm
Whatsapp : 012-950 7646
Email : ms@klsogo.com.my
Live chat : scard.klsogo.com.my
Website : www.klsogo.com.my

piece : kathyjem

15 comments:

Rizziela said...

bestnya.. tmpt pun sesuai dengan anak2

Liyliz Yusof said...

Selamat Hari Jadi Raiisah. Comelnya dia kak, liz suka rambut dia. hope dah kawin nnti dapat anak comel mcm tu :)

Innanie Ariffin said...

Ewahhhh ewahh mek cah kemain dia!!! happy birthday sayang!

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

Wah bestnyer...nak gak buat birthday ...

kathy jem said...

Rizziela : kan tmpt dia sngt sesuai utk buat birthday party..

kathy jem said...

Liyliz Yusof : amin..InshaAllah..akak doakan lepas kawen nnti awak akan dpt baby comel..hehehe

kathy jem said...

Innanie Ariffin : kan over nau..hahaha mekasih auntie..hehehe

kathy jem said...

Nor Afidah : memang best..buat la birthday anak kat sini..harga pon ok..

Zety Ezanin said...

hi Kathy..jumpsuit tu beli kat mana ye??

Zety Ezanin said...

hi Kathy..jumpsuit tu beli kat mana? nicee

kathy jem said...

Zety Ezanin : kathy beli kat H&M One Utama..

Fauzan Ahmad said...

bestnya :)

Wanz Mejuez said...

Comel anak dia.. >_<
Inysallah nanti ada masa buat birthday party ngan anak buah kt sana plak... '

www.mejuez.com

nolly said...

Salam, bleh share bpe dorg charge utk pakej birthday tu?

Azila Waheeda Kamaruzaman said...

Call tadi,ingat nk buat tempahan, tapi promoter tu ckp for 2016 dh fully booked, mayb next year dh x der dh.. Huhuhu.. X dpt nk merasa celebrate kat situ.