Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 21, 2015

Mata Naik Juling Shopping kat Shopee Ni..

Aku ni kalau datang hari nak menyopping online kerja nak membeliiiii jer..hahaha seronok dok tekan je, hari ni oder esok lusa barang sampai depan mata..mau tak juling2 mata shopping online ni..hahaha..

Ni habaq kat korang ada satu apps online untuk korang yang kaki malas nak shopping kat mall..hehehe sebab kat Shopee ni korang cakap je nak apa?? nak muslimah wear, aksesori, produk kecantikan, mainan untuk anak2, sports, supplements, computer, gadget haa semua ada dalam Shopee ni..

Ni hasil tangan gatai membeli hari tu..hehehe

Apa Shopee ni?? Shopee ni adalah apps yang memudahkan penjual dan pembeli untuk membuat urusniaga secara online..senang, mudah dan menjimatkan masa..mana yang ada butik online tudung, kasut, baju or nak jual apa2 barang yang tak pakai ke apa pon boleh je jual kat dalam Shopee ni..Sangat senang just masukkan gambar dan maklumat dan terus jual kat Shopee ni..

Jangan risau barang akan sampai selamat sebab selepas pembeli buat bayaran dan bayaran dari pembeli akan terus dibayar pada seller, sebaliknya dibayar pada Shopee dan selepas pembeli dapat barang, baru la Shopee akan serahkan bayaran pada seller tersebut..faham ke idak..hahaha Ok la tu faham kan..senang sangat.

Lagi satu Shopee ni banyak sale dan diskaun..harga dah la murah dapat less lagi, lagiii la murah tersangat..dari start kita pilih produk sampai la ke bab bayaran dan penghantaran semuanya selamat dan mudah..


See macam2 adakan..mana yang suka produk kecantikan semua brand ada kat sini..

Senang cara dia, mula2 sekali korang kena download apps Shopee kat Apple Apps Store atau Google Play Store..benda ni free tak kena bayaran apa2 pon..

Pastu boleh pilih nak shopping barang apa?? nampak macam2 ada jual kat dalam tu kan, barang untuk lelaki pon ada jugak..jaga2 mata dan tangan anda itu..behehe

Ni aku share cara nak beli kat Shopee ni..Just type produk apa yang korang nak beli..macam aku hari tu beli shawl..Taip la Exclusively_byfarah..then dia akan keluar macam2 jenis shawl and colour..pilih shawl mana yang korang berkenan dihati..

Then lepas pilih shawl tu terus klik Buy Now..nampak siap ada less 15% lagi..pastu nak sambung beli lagi pon boleh ajer..

Muka pon dah nampak letih lately ni jadi aku ambik mask untuk muka..

 Murah sekeping baru RM5.80..harus la borong 4..hehehe

Pastu nak cari Bb Cream pulak..klik kat Cocowaah

Dengar kata Bb Cream Moist Labo dari Jepun ni bagus harus la kena cuba..

So dah confirm nak beli tengok total semua tu ok.. terus klik Check out..

Masukkan address untuk penghantaran barang..

Pastu buat payment..boleh pilih nak bayar guna credit/debit card, online payment (ipay88) atau atm/bank transfer..dah confirm klik 'confirm information'.

Tunggu nanti barang akan sampai di rumah.. ^_^

Tudung Exclusively_byfarah..RM30.60..

Suka shawl ni sebab ada accessories besi hujung shawl ni..kain pon senang nak bentuk and tak payah beria2 nak gosok..

Meishoku Moist Labo Bbb Essence Cream!

Fungsi Bb Cream ni :

-Essence
-Cream
-Makeup Base
-Concealer
-Foundation
-UV sun block (SPF40 PA+++)

Siapa yang kulit jenis kering tak sekata pon sesuai pakai Bb Cream essence cream ni..Apply sikit je dah tutup seluruh muka.. yang best ada glitters!

Innisfree, sebenarnya dia ada macam2 jenis mask..yang aku ambik manuka honey, pomegranate, lime dan black berry..Semua ni beli kat Wako Beauty. Sekeping RM5.80..Lepas pakai dalam 10-20 minit terus kulit muka jadi berseri-seri dan halus gebus..kalau tak muka kusam jer..

So far suka la Shopee ni..Nak guna senang, ringkas, mudah faham dan yang penting barang selamat sampai di tangan..

Siapa yang nak shopping barang kat Shopee ni korang boleh guna voucher Code : KATHYJEM. Value hanya RM20..bawah ni ada syarat-syarat nak guna kod KATHYJEM ni..

• Terhad kepada pengguna 200 orang pertama sahaja.
• Sah hingga 31 Disember 2015, jam 11:59pm.
• Sah untuk pengguna kali pertama sahaja.
• Sah untuk satu kegunaan masa sahaja.
• Perbelanjaan minimum RM 50 diperlukan.
• Tidak boleh diguna untuk pembelian tiket, voucher, mobile top-ups dan semua jenis pembayaran bil.
• Kod Promo mesti dimasukkan di halaman Checkout.
• Boleh digunakan untuk pembayaran yang melibatkan Shopee Guarantee sahaja.

Jom tengok video ni!!

Nak tau lebih lanjut pasal app Shopee ni boleh klik kat bawah ni :

Website : http://shopee.com.my/mobile/
Mall : http://mall.shopee.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/ShopeeMY
Instgram : https://www.instagram.com/shopee_my/

piece : kathyjem

10 comments:

Yana Libra said...

seronok je shopping online.. :)

Liyliz Yusof said...

shawl tu cantik sgt. alamak baru nak berjimat dah tekandas pula ~

nadia said...

kak kathy, boleh tak buat tutorial macam mana nak pakai shawl macam akak? saya suka la.. tq

- nadia -

FARAH HUDA AHMAD NISA said...

Tenkiu akak . Saya silent readerss . Dah gune kod promo tu .best bestt . Loveyouu 😍

FARAH HUDA AHMAD NISA said...

Tenku sys . I shopping gune u punye promoo . Lovelovee 😍

FARAH HUDA AHMAD NISA said...

Tenkiu akak . Saya silent readerss . Dah gune kod promo tu .best bestt . Loveyouu ��

Mahsuri Ahmad Amir said...

Saya first time shopping kat shopee hope barang smpai la...

Azy Yan said...

saya da oder.. nak bayar pakai online banking.. tp kne isi kod promo.. mana nak dpt kod promo tu

nurul farhani pauzi said...

Sis mcm mana nk tengok penjual yg kite dah follow ekh??

Zie mai said...

Best shopping dekat shoppe..