Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 14, 2015

Sabtuday Kita

Yeaaa daddy pulang jugak akhirnya..setelah hampir 3 minggu tak jumpa daddy dia..cecece anak rindu kononnn padahal maknya terlebih rindu..hahaha..ko Affan balik jer KL terus dalam kepala nak makan macam2..huny nanti b nak tu  nak makan ni..kesian kat Singapore takde makanan sedap ke b?? balik sini macam orang 10 tahun tak makan..hahaha

Katanya makanan sana tak sedap macam kat KL..mamak kat sana pon rasa tak sampai..makan untuk kenyang jer..hahaha yerla b dan2 rasa makanan sana tak sampai kan..hari tu ada sekali tu balik pon sama jugak satu hari dok teman dia jalan2 cari makan jer..aku tengok dia pon naik seriau makan macam beli saka..haha

Raiisah setiap kali tengok muka daddy dia setiap kali tu la mintak kfc..muka daddy nampak peha ayam kfc ek..hahaha..mummy dengar kfc naik muntah tau dak..asyik kepchi jer..

Hari sebelum daddy dia balik mintak pizza..tengok budak2 sekarang nak makan mintak pizza..ni terpengaruh iklan tv la ni..pizza ada depan mata tak makan pulak..cuit pon tak nak..makan chocolate lava cake tu jer..Malam tu oder pizza padahal dah melantak macam2 siang tu dengan kfc nye dengan roti nye dengan nasi nye...compem badan naik lerrrr..

Besok tu nak melawat Umi lak..Raiisah ngan daddy dia rindu nak jumpa Opah Kajang..

Anak beranak perangai sama..ambik gambar suka nau buat muka..

Dah kena jerit baru reti pose cantik depan kamera..nyampah setiap kali ambik gambar masing2 nak muka mintak penampor..hahaha Lagi2 si mek tu..Dah la muka daddy sebijik, perangai pon sebijik macam daddy ko..24 jam nak annoying je ngan mummy..ada je nak buat darah mummy naik mencanak-canak..

Sebelum lunch singgah Digital Mall nak repair laptop..laptop tibe2 jadi bengong lak..dah la ada kerja nak kena buat..terpaksa buat kat office..

No camera please mummy..na nakkk!! Okey tak dak MOOD..perut sudah lapar maaa..

Lunch dulu kat Zainul Nasi Kandar PJ..dari zaman daddy ko muda sampai dah ada anak still nasi kandar ni jadi pujaan daddy ko..tadi lapar pastu dok sibuk makan kinder joy tu..bagi dia makan cokelat tu kalau tak, tak nak makan nasi..ok lepas abis makan cokelat tu Raiisah makan nasi ok.. *angguk kepala..Mekcha ni kena makan nasi bagi perut padat, nanti perut tak padat lapar mula la nak jadi huru hara..

Mummy ko menunggu dengan penuh setia di sisi Raiisah..cepat abis ye sayang..mummy pon dah lapar dah ni..bahahaha nampak gelak syaitonnn dah mummy ko sebelah ni dok menunggu dia bais makan cokelat tu..time ni la ko nak makan cokelat tu kan..suruh suap sendiri tak mau lak..mummy nak makan dengan tangan ni tak feel makan dengan sudu..kari tu la pedas..bagi makan kari menjerit kepedasan pulak..

Affan ambik ayam separuh..perghh b ni macam setahun tak makan lauk malaysia ni..siap tambah nasi lagi..

Pastu singgah rumah mak mertua di Kajang..Umi hidang ni pulak..nasi kandar pon tak hancur lagi dalam perut dah telan cucur ngan popiah..syabas perut!! hehehe Apa ada hal minggu ni diet la kita..

Ok tu je nak cerita Sabtuday kita..besok cite hari Saturday pulak..hahaha nampak sangat dah takde cerita kannn.. =P

piece : kathyjem

8 comments:

PeRdU cINta said...

suka tengok mek chah makan..bersemangat..

kathy jem said...

PeRdU cINta : time makan memang die bersemangat..hahaha

Wizana Arbain said...

Affan dh keje s'pore ke khaty? Bole la mekcha gi cuti2 sana nti :)

Mommy Cici said...

comelnya mekcha dgn kasut merah tu >,<

miss eimanhikmah said...

boleh la plan holiday kak kathy

Rizziela said...

Bestnya makan2

ita citot said...

Lawa shawl tu. Beli mane ek khaty?

Zaza Abdul Latif said...

adoi adoi adoi.. banyaknya makanan sedap2.. wrong timing plak tengok pagi2 ni.. hihihi. Raiisah kemain selera makan.. macam napsu orang tua ko nak oi.. tapi bagus budak suka makan.. kalau tak nak makan susah plak hati mummy nanti.. :)