Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, March 29, 2016

Cookies untuk tambahan susu dijadikan kudapan pon boleh

Halo! tup tup dah petang..kepala tengah weng weng ni biasa la masuk waktu petang terus rasa nak lentok2 depan pc..tapi gigih nak update blog..hehehe Nak jadi blogger tegar kena rajin mengupdate walaupon cerita tah apa2..hahaha

Nasib beli cookies ni masa baby expo kat Midvalley Jumaat lepas..ada jugak benda nak kunyah2..nak makan buah rasa tak lalu dah nak makan..tadi makan buah delima officemate belikan pon tak abis..ada lagi tinggal separuh..jap lagi la abiskan..

Serius la sedap giler cookies ni..aku tau dah lama dah lactation cookies ni tapi takkan nak beli pulak kan..mekcha pon dah besor panjang, dah kenapa nak beli cookies tambah susu pulak kannn..memang pasang niat kalau ada rezeki nombor dua nanti nak beli cookies ni, teringin sangat nak rasa..

Masa jalan2 kat expo baby tu terperasan booth Mom More Milk ni..eh eh cookies sedap ni, jumpa jugak..sajer la lalu sekali tengok ada tester, apa lagi try la makan..mula2 cuba makan perasa brownies, sedap tapi rasa macam herba2 sikit..pastu try makan oats & hershey's chocolate chips pon sedap..try makan cranberry & white chocolate chips, OMAIII lagi sedap! try pulak masa perut tengah lapar..memang dua kotak la aku beli..hahaha beli sekotak harga dia rm32 tapi beli 3 kotak dapat diskaun rm30..aku ambik dua, Hanis ambik sekotak..pastu dua2 nyesal..hahaha aku lagi ngek beli sampai 2 kotak, patut beli sekotak jer..nafsu sangat niiii..yang Hanis lak, takyah beli pon takper nok susu aku pon banyak lagi ni..hahaha dah dua2 nyesal.. sebab fikir sekotal dalam dia ada 11 pieces..ingat nak simpan la lepas beranak kan..kot2 boleh tambahkan susu masa dalam pantang tu ke..sekali tengok expired dates, hujung bulan 4..hahaha kirim salam nak simpan lama, kasi abis yer dua kotak tu..

Nasib la sedapkan..bukan untuk ibu menyusu je boleh makan cookies ni, untuk ibu mengandung pon boleh sebab dalam dia ada bijiran organik yang ada Omega-3 yang tinggi untuk perkembangan otak bayi..

Tak silap harga dia yang betul sekotak RM38..beli masa expo baru RM30..jimat banyak tu..harap2 masuk 3 trimester ada lagi baby expo kat Midvalley, nak borong cookies ni banyak2.. sedap sangattt sukaaa...

piece : kathyjem

4 comments:

lia ummiirfan said...

bagus snek macam ni.. sihat dan boleh lapik perut.. ibu-ibu pun kawal berat badan.. :))

kathy jem said...

lia ummiirfan : kan kalau makan banyak pon tak risau sangat badan naik banyak..hehehe

PeRdU cINta said...

alhamdulillah..snek sihat ni... :)

wani ezryl * said...

xpernah try lg cookies. pernah try coklat tapi sy xboleh mkn byk2 sbb panas haha. mkn sikit segigit segigit sekali.