Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, March 9, 2016

Rimba & Rusa dengan Manjer's

Dari hari tu memang plan nak makan Rimba & Rusa, Kota Damansara dengan Yana & Eira sekali tup tup Yana beranak awal pulak maka postpone ler lepas Yana beranak..Memang janji nak jumpa Yana lepas dia habis pantang..alang2 jumpa kat Rimba & Rusa..pegi tempat yang Yana ngidam masa mengandung hari tu..

Janji kol 12tghari sekali hambik kat kol 1.30 masing2 baru sampai..mula2 janji nak brunch, sekali Yana bagitau lewat sikit dalam kol 12 macam tu dia sampai..ok faham ada baby kecik kan..kita yang mak2 ni faham sangat situasi macam ni..ececece..aku ngan Eira dok gelak jer masa Yana whatsapp kata lambat sikit sampai.. Eira : takleh siap awal ek manjer.. Yana : Harap memahami situasi ku..hahaha..kalau tak sebelum ni roger keluar bertiga, Yana la orang pertama yang sampai..hahaha Takper manjer jangan risau aku ngan Eira tak suka push push nak cepat2 ni..rileks2 sudah..janji sampai dengan selamat.. ^_^

Aku lak awal sampai, bersemangat nak jumpa kannn..masa aku sampai ingat dorang dah nak sampai.. sekali call masing2 baru hegeh nak keluar rumah..hoii lambat la ni sampainya..hahaha Ok takper tunggu lagi..tengok jam 12.30..tunggu lagi..tengok jam ok 1.30 dah..Hoii mana dorang ni..mak buyong dah gigil kelaparan ni..bila pregnant ni lapar dia lain macam tau..padahal pagi tu dah breakfast ketiau goreng, sepinggan aku bedal..check2 dalam handbag nasib ada asam..asam ni memang aku standby kot2 rasa mual2 nak muntah telan je asam..asam penyelamat di kala ku pening menunggu manjer-manjer dalam kereta..behehehe Eh tapi takde hal setakat tunggu satu jam, iolss ok jer, boleh main touchup2 makeup dalam kete..bahahaha

Sampai je Eira ngan Yana terus kami cari tempat duduk..Rimba & Rusa dalam bangunan Sunway Nexis, dekat dengan Giant Kota Damansara..kebetulan masa kitaorang sampai tak ramai orang sangat..ramai kata makanan kat sini sedap and harga dia pon boleh tahan mahal la jugak..hahaha

Eira oder kopi cap harimau bintang..sedap giler kopi yang Eira oder ni..rasa macam tak cukup sebotol tu kan manjer..

Lama tak jumpa kan macam2 cerita hangit dikeluarkan..hahaha Yana siap minta tips kat Eira macam mana nak uruskan Raef..Yerla Eira dah 3 orang anak mesti la banyak pengalamankan..aku esok2 apa2 yang dah lupa refer kat Eira ngan Yana jer la nanti..hehehe Tak sia2 ambik aura kat Yana hari tu..ouchh!

Ais kosong wajib oder..sebotol RM5..

Saya punyer Chocoholic Caramel Brownies RM21..mahal macam ni takper puas hati sedap..

Ni saya punya jugak, Soft Shell Crab Linguine RM34..rasa ok la sedap gak tapi cuma kurang garam..tu jer yang kureng sikit..kalau letak garam lebih sikit rasa dia dah tip top & superb..Ketam tu syok boleh makan ngan kulit2 dia sekali, ranggup..

Eira punya Spinach Stuffed Chicken RM29..perghh rasa kow2 punye sedap..tapi makan macam ni agak muak sikit..kalau betul2 lapar ok la makan ni..

Yana punye Chicken & Mushroom Pizza RM35..makanan sihat ni penuh ngan sayur..hahaha

Ok semua dah dapat jom makan..

Ok ready semua..

Ready!!!! ready nak ambik gambor jer sebenarnya..hahaha

Ermmm gambar bertiga wajib ada sebelum makan..

Bonda Raef ni makan berseri-seri lepas abis pantang ye..macam mana perasan lepas melahirkan anak ye Puan Zuliyana Hasan? amboii soalan reporter sangat ni..hahaha Ofcoz la bestkan manjer cuma yang tak best part Raef tak nak tido siang tu je kan..hehehe Yana kata Raef suka berjaga waktu siang, siang dia tak nak tidur sangat tapi malam dia tidur nyenyak..takper manjer jangan risau as long as dia menyusu banyak, senang berak kecing, tidur malam nyenyak dah ok..

Ni mak 3 orang anak ni..jeles memanjang aku tengok badan Eira..pastu setiap kali jumpa kata dah gemok dah gemuk..tumbuk nak Eira, celah mana gemoknya pon aku tak tahu..celah tiak ek..hehehe

Aaaa tak tau caption apa dah..hahaha Cuma nak bagitau badan, bentuk muka, peha, kaki bakal mengembang..senyummmm ^__^

Eira ngan Yana nak makan desserts..aku dah full masa ni tak leh nak masuk makanan lagi..Eira oder Puding karamel, pon sedap gak..

Ni tak tau apa nama dessert ni, tapi yang penting tersangat sedap..

Makan dah, borak dah, bergambaq pon dah apa lagi pulang la kami ke pangkalan jalan..hahaha Tapi puas hati la makan kat sini, semua yang kami oder semua sedap2..lagi2 desserts dia terbaikk akak cakap! lepas makan rasa macam nak terbang2 sebab sedap sangat..

Hangbag Niko-Niko colour Payne Gray ni Eira belikan..Thank you manjer walaupon colour yang nak sold out..colour ni pon aku suka jugak, ada terfikir nak ambik colour ni gak..hehehe..mekasih manjer..

Nyampah Eira pakai high heels terus aku ngan Yana nampak kementot.. Eira ingat aku ngan Yana pakai kasut tinggi tu yang dia bersemangat pakai kasut tinggi..sekali dua2 pasal kasut leper..

Nak sayang2 manjer2 sebelum balik..hehehe..bye manjer2 ku nanti kita jmpa lagi..

piece : kathyjem

4 comments:

miss eimanhikmah said...

woaaaa nmpk sedapppppp...

muhammad amiruddien said...

my website...

http://tadika.tk

terima kasih...

Chekgu Azrine said...

Cantik kathy dgn eira punya baju...

AinAthirah Anuar said...

seronoknya tgok friendship akak dgn meber2. Sampai dah berumah tangga pun still keluar sama2. Ini baru #friendshipgoal. Semoga kekal sampai bila2 hubungan mcm ni.