Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, March 3, 2016

Tempat Best Shopping Barang Rumah

Hari tu aku, Affan ngan Raiisah pegi cuci2 mata kat KL SOGO..lama tak shopping barang2 rumah..asyik shopping baju Raiisah jer sekali sekala shopping barang rumah la pulak..hahaha..Sekarang KL SOGO port aku ngan Affan beli barang rumah tau..Wuhuhhh!

KL SOGO macam biasa la kan setiap hari ada sale..kiteorang kalau datang KL SOGO ni mesti awal pagi terpacak depan pintu masuk..hahaha tak nak rebut2 parking nanti senang datang awal balik boleh balik awal..hehehe..Shopping awal pagi orang tak ramai sangat..zazzz zusss zazz tengahari selesai dah shopping selalu time tengahari tu orang baru nak start shopping..time tu la ramai orang..so aku suggest kat korang nak shopping datang awal pagi ok..

Budak terpaling happy dapat jalan2..weee!!! thank you daddy teman mummy ngan Raiisah..

Korang tengok ni sales sana sini..ok tutup mata dulu, kata nak shopping barang rumah kan..hahaha bahaya ni kalau turun bawah ni..

Sampai tingkat 5, eh eh macam kenal je kat dalam skrin tu..
Raiisah : Mummy tuuuuu mummy!! hahaha terus rasa nak nyorok dalam bantal..hahaha

Raiisah tu!!!! Raiisah pon ada sekali la dalam skrin..anak beranak jakun tengok diri sendiri dalam skrin KL SOGO tu..masa tengah jalan2 semua dok perhati aku ngan Raiisah.. akak tu akak ekkk ngan anak akak..tunduk malu.. hehee Affan pon dah naik segan semua dok perhati dia sekali..

Sesi menyopping bermula..dalam kepala dah set nak beli apa nanti..kiteorang shopping barang rumah kat tingkat 5..semua barang keperluan peralatan rumah ada kat situ..

Mummy nak ni!!! tak boleh sayang, kat rumah kan mummy beli botol air Frozen untuk Raiisah..dia nampak Hello Kitty cute tu terus nak ambik..no no no..

Memang nak cari kuali non stick..macam2 pattern kuali ado kat KL SOGO ni..rambang mata pulak nak pilih..ni baru kuali..belum barang yang lain..haha

Brand ASD pon macam ok jugak..nak ambik TEFAL ke ASD?? tanya Affan mana yang ok?? dia cakap suka ikut huny la, huny yang nak masak..kalau b mana yang murah..hahaha tu la dia orang laki kan.. -____-

Nasib kakak ni ada..dia cakap kat rumah dia pakai brand ASD ok jer kat 5 tahun dah pakai takde calar apa pon cuma time nak masak tu jangan pakai sudu atau senduk besi jer la..

Pastu cari jag cerek..Tempat masak air kat rumah tu pon dah nak reput dah..hahaha Pakai dari zaman mula2 kawin sampai la ni tak tukar..moh la beli jag masak air yang baru..hihihi

Jug kettle colour biru tu macam mengancam jer, macam nak jer..colour dia smart giler suka tapi tengok harga juling2 tengok..hahaha

Mula ingat apa benda la kan..comel jer..rupanya tempat buat coffee..gile smart design dia..

Storage box pon memang nak beli..banyak mainan Raiisah bersepah..lepas ni mainan Raiisah simpan dalam ni tau..ambil storage box yang ada 3 box tu dalam RM89.90..nak ambik 4 box takde stock lak..kalau nak kena tunggu lagi seminggu..takperla yang 3 box tu pon dah ok..

Tengah tunggu barang sampai..

Panjang dah rambut depan mekcha ni sampai tertutup-tutup mata tu..balik dari KL SOGO ni nak bawak dia ngi potong rambut..

Eh macam comel pulak rak kasut ni..beli yang tinggi sikit boleh letak kasut banyak2 sikit..kecik dalam gambar ni RM29.90..yang panjang harga dia RM49.90..

Selesai beli barang2 rumah kitaorng pegi cari colouring  book dengan pencil colour untuk Raiisah..nak bagi dia asal skill mewarna sebab Raiisah sekarang ni tengah giler  mewarna..

Raiisah pandang daddy sini..hehehe sempat tu bagi posing comel kat daddy dia..

Beli drawing block..

Eh tiba cerita pasal bantak lak..hahaha sebab bahagian colouring semua tu floor yang sama..dalam shopping barang2 rumah selitkan jugak barang anak..hehe..Bantal ada 50% tu..baru RM44 hengget..dua2 ni jenama Affan pilih sebab dua brand bagus and tahan lama..

Bantal meow ni letak depan tv pon macam best gak fikir2 takyah la kang nak mengendong ke kereta satu hal lak..besar kot bantal ni nampak macam kecikkan..

Cari tempat simpan gelas ngan cawan..nak letak atas meja makan..

Dah settle shopping barang rumah..fuhh lega semua apa yang nak ada kat KL SOGO ni..puas hati tul borong barang rumah kat sini, berbaloi-baloi..pergi lak time sale memang mengila la kan shoppingnya..Affan pon sama kejap2 kang huny, ok kita ambik yang ni, pas ni yang tu kita ambik..eh shopping ikut list okey kang di luar budjet pulak naya..hahaha dia lak yang over shopping..

Raiisah ni dia bangun sikit confirm tertunggeng ke belakang..penuh atas stroller dia..hahaha

So, aku nasihatkan kat korang pergi la serbu ke KL SOGO bulan ni..Sales giler2 punya..rugi la setakat lalu depan KL SOGO  tapi tak singgah..mehehehe

Balik tu singgah pegi salon Mimy's kat Bangsar tutup pulak..balik rumah tu rimas tengok rambut dia kat depan tu, potong depan jer dulu..belakang nanti la pegi balik salon Mimy's..

Ni la hasil rembatan Mekcha di KL SOGO..petang tu terus excited nak colour..

Budak pencinta mewarna..kejap kang nak warna kejap nak melukis kang kang nak koyak2 kertas tampal..apa2 la nak janji awak happy..Thank you KL SOGO!! yeah! shopping is heaven!!! goyang pinggul cikittt..

piece : kathyjem

11 comments:

shiela said...

sogo memang best..boleh giler kalau pegi sana..rambang mata..sekali soping, beribu habis..haha..mak kita sampai dah jadi gold member kat sana..siap ade vip lounge..best best best..hehe..teruja i'olls tengok u'alls shopping :p ..k bye

suezen said...

ari tu pegi sogo....nampak juga ur face dlm tu..together with audrey kot nama dia ehh... hehehehhe....looking good!

Yana Libra said...

byknye rembatan mekcha tu..seronoklah dia :)

kathy jem said...

shiela : wahh bestnya mak awak ada gold card lagi..hehehe syok la kan shopping.. ^_^

kathy jem said...

suezen : yeker..auww malu..hehehe a'ah dengar Audrey sekali..

kathy jem said...

Yana Libra :mau tak, ari2 nak colouring..hahaha

cik mah said...

Wahhh...bnyknyer..mesti murah2 ni..mmg berbaloilah klau sale kan..

kathy jem said...

cik mah : sangat berbaloi pegi time sale..hehe

Chekgu Azrine said...

seyes..dah lama kita tak gi SOGO..sebab dia dok kt KL kot...hehehehe
skangf nak shoping pegi aeon JJ jek...
comel betul raiisah tau

nisa nass said...

Sy klau pergi bwk ank main dkt tgkat 7..ada sogo kad dpt free 1j..tggalkan si kecik tu main dlm tu smbil abahnya jd guardian..hehe

f.i.e.z.a said...

sogo memang best. dulu dok kuching kalau dtg kl mesti nak singgah. now dah pindah sini seronok je boleh buat membership terus! :D