Klik Yer!! Mekasih...

Monday, March 28, 2016

#luahanibumengandung

Hi semua..apa cer hari ni?? kalau tak aku cuti ari ni tapi memikirkan weekend hari tu tak jadi balik Perak maka kerja la hari ni..kalau ikutkan memang plan nak pergi Perak Sabtu & Ahad hari tu, nak tengok bapak Affan kat Kuala Kangsar tapi sebabkan aku demam weekend hari tu cancel pergi Perak..tunda ke hari lain..bersemangat nak pergi Perak jumpa atuk Kuale ngan makan Laksa sarang burung tau sekali tak sihat..sob sob..

Tak tau la Affan cakap betul ke tak ada laksa sarang burung kat Kuala..dah sampai Kuala takde laksa burung siap b.. jangan main2 dengan ibu mengandung mengidam ni..tah la sejak pregnant aku suka nau makan laksa..pantang dengar orang kata laksa sedap terus nak cuba..aku rasa bulan ni paling banyak aku makan laksa..seminggu sekali wajib kot makan laksa, tak kisah mana2 janji sedap..

Hari tu mak mertua ada buat laksa, siap tapaukan lagi..aduhh teringat-ingat laksa Umi ni..macam nak suruh Umi masak laksa lagi jer ni.. Umi kalau Umi baca blog saya ni Umi masak laksa lagi untuk saya..hehehe

Yerla makan la puas2 kan nanti lepas beranak setahun tak leh makan laksa..aku dulu lepas beranakkan Raiisah rileks jer makan laksa..ingat lagi Raiisah masa tu 6 bulan..rileks je post gambar makan laksa dalam facebook terus ramai orang komen kata, "Eh Kathy dah boleh makan laksa?? cepat nye kathy makan laksa..akak dulu setahun pantang baru boleh makan laksa..balik rumah tu terus tanya mak..mak cakap memang la mana boleh orang lepas beranak makan laksa, at least setahun baru leh makan.. ooo..yeker mak, mana orang tahu.. since aku pregnant ni memang nak makan laksa puas2 leerrr..setahun wooo tak leh makan laksa nanti..tetibe tercerita pasal laksa pulak..hahaa nampak sangat dalam kepala ni asyik ingat makan jer..hehehe

Start hari Jumaat hari tu badan dah rasa lain macam..masa pergi expo baby kat Midvalley Jumaat waktu lunch tu pon, jalan dah lalok-lalok tapi memikirkan ada misi nak mencari barang Raiisah maka gigihkan jugak la badan ni pergi Midvallley..best ooo expo baby Midvalley ni..aku paling suka expo baby kat Midvalley compare expo yang lain..tah macam kat KLCC macam busan je expo dorang buat, barang pon macam tak banyak sangat compare Midvalley macam2 hado..

Hari tu kat Midvalley paling banyak jual pampers..aku rasa hampir semua brand ada kot..ada Huggies, Drypers, Pet Pet, Diapex, ada lagi a few brands tapi tak ingat..mamy poko murah giler satu pack ada 60pcs, beli 3 pack baru rm90 tapi beratur dia yaa ampunnn macam ular sawa..terus terbantut nak beli..tapi puas hati la dapat borong baju Raiisah untuk pergi school murah2..seluar baru rm5, baju tidur rm10-rm15..baju2 Raiisah banyak dah singkat tu yang nak beli baru and nak paling murah..hehehe nak pakai waktu abis kelas jer takyah mahal2..


Ni kat office pagi tadi..Kat office dah berapa hari air takde..gigih beli air kat bawah..nak bawak air dari rumah memanjang jer lupa..kes kurang minum air la ni punca badan tak sihat jumaat lepas..dari last week air tapis kat office tak restock..lambat bebenor dorang ni nak tukar supplier..kalau boleh masak air dah lama dah aku masak air kat office ni..hahaha ok tu je nak kongsi ngan korang.. #luahanibumengandung

piece : kathyjem

16 comments:

amalza abdullah said...

kak kathy kat mapley blkg area digital mall tu ada tmpt mkn malam buka laksa dy sedap sngt. pastu kalo ttdi ada satu kedai babanyonya asam laksa mmg meletop. kedai deret ngn celcom branch

kathy jem said...

amalza abdullah : oo ttdi tu akak tau..apa nama kedai yg dekat dgn deret celcom branch tu?? nak try la..

yayang laling said...

cik kathy laksa kat taman tasik cempaka, bangi pon sedap.
pastu minum cendol. fuh layan..)

Aisyah said...

yong..kalo balik kuale makan laksa kat lembah yg pemes tu..jgn lupa pekena ais kacang paling mabeles..gerei tu tengah..ada banner itam putih owner tu...sedapp..akak kalo balik talang jenguk ayah..konpom beli 2 bungkuih..sedap benor yong..

nisa nass said...

Sy suka mkn laksa pakcik bwk van jual cendol jgk(nama x ingat) dkt tasik titwangsa..sedap sgt.kuah pekat!

butterfly said...

Kathy kalau balik kuala nanti cer singgah kat taman botani, kat ngan medan gopeng kat situ ada laksa sarang burung, sedap tau memang popular kat sana😘

kathy jem said...

yayang laling : oo yekerr apa nama kedai tu?.nnti balik dr Kajang boleh singgah kat Bangi dulu..

kathy jem said...

Aisyah : hahaha..guna ayat yong tu yg tak boleh bla..ate kome pon owang perok ke?? same la kame..hehehe

kathy jem said...

nisa nass : ooo kat area tasik titiwangsa pon ada laksa sedap..nnti boleh pusing2 cari..tqqq.. ^_^

kathy jem said...

butterfly : ooo yekerr..tah2 husband nk bawak situ kot..tanya dia, dia kata surprise..tah apa2 kan tu pon nak surprise..haha

Aisyah said...

aje ngan ye yong..teman owg kuale..owg kampung talang, kuale kangsor..try tau..ABC tu..cendol pun ada..banner itam putih gambor mamak owner tu..kalo nak mkn tengahari sedap...seberang beradap ngan stesen ketapi kuale..kedei tengah jgk..ada tempoyok, pecei...mmg win..uishh..xsabor nunggu ujung minggu ni nak blk kuale kome...

nursharafidah jawi said...

akak...memang ade laksa sarang burung kat kuale..

Laksa Pokok Limau...

Try ler..terbaikkk:)

illyani ismail said...

salam kathy,klu berminat nk beli penapis air bermineral, akk suggest autorefill superfine, ada kuar dlm radio ikim,sgt sesuai ngn budget kita yg baru berkeluarga ni..akk da lma guna n sgt puas hti, rm1799,siap blh byr ansuran xde interest,sistem autorefill, 3 saluran air,panas,sjuk n bermineral,blh contact agen ni tarmizi 0132395754

zeera lily said...

take care ibu ngandung..

hudaadnan said...

nnti kalau balik kuale kangsar bolehlah singgah Ipoh (Bandar seri botani) dulu.mmg ada laksa telur goreng bersarang. boleh search kat fb..mmg sedap.jumaat tutup.start meniaga pkl 12 n smpai habis.haritu I pegi time weekend pkl 6 gitu. ya ampun penuh ye kedainye.yg beli bawak balik beratur mcm nak beli tiket wayang. yg makan kat dalam kedai pun ramai jugak.so better pegi awal kot.tp laksa kan syok makan2 time petang2 le kan.

readers u dr Ipoh.
;)

laila74 said...

Salam....kathy ...pergi taman botani kt ipoh.... laksa bersarang.....sedap sgt...pukul 12 sampai 7 ptg je tau....u must try....