Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 9, 2016

Dah Boleh Start Beli Sikit-Sikit.

Orang kata nak beli barang baby elok kandungan masuk 6 bulan or 7 bulan ke atas..Raiisah dulu pon macam tu, masuk je 6 bulan baru aku start beli barang bayi..Once tahu je gender girl terus beli sikit2 tapi dalam kepala harus la semuanya bertemakan pinkish kan..hahaha masa tu memang nak sangat baby gegirl..Alhamdulillah Allah tunaikan.. =)

Kalau ikutkan baju2 lama Raiisah banyak dah tak boleh pakai..yerla dah 4 tahun lepas kot, baju yang colour putih semua dah kuning2, bertahi lalat..tak banyak pon baju Raiisah yang adik dia boleh pakai..eermmm..macam banyak je nak kena beli baru..tapi aku start beli sikit2 la, beli barang yang betul2 perlu dulu..beli sikit2 tak terasa duit mengalir macam air..

Dulu first baby semua benda ko nak beli..hahaha sekarang dah masuk nombor dah tau mana yang perlu beli dan mana yang tak perlu di beli supaya tidak ada pembaziran di situ..


Nasib ada simpan lagi list2 keperluan barang bayi dan ibu..rasa2 dah lupa korek balik entry2 lama..dulu mengandungkan Raiisah semua benda aku share dalam blog ni..hahaha now masuk dua nombor ni macam maleh sikit nak share apa2.. kalau nak share pon ikut mood..biaser la first baby kan kita macam excited la nak share kat semua orang..Affan pon perasan "Awak pregnant nombor dua ni tak macam mengandungkan Raiisah, Raiisah dulu semua benda awak share nak beli pastu cerita dalam blog"..hahaha biaserla semua ibu macam tu kan..

Tapi list atas tu semua memang barang betul2 kena ada and patut beli yer bukan aku sajer2 tulis..harap maklum..kekeke

piece : kathyjem

7 comments:

Mila Hilas said...

kalau nak beli barut, boleh la tempah kat saya..hehe..
saya jahit barut baby dan bedung baby..hehe...

*silent reader*

kathy jem said...

Mila Hila : barut dah ada..hehehe tq for the info.. =)

YB Shehan said...

brg keperluan kt hospital pun kena tls asing. hihi. jgn lupa mekap ibu ke hosp. hahaha. i did.

Jueliza Jamani said...

kita pun dah beli kak.. tp barut2 bedung ambik abg dia.. jue bnyak beli rompers n sleepwear.. tak beli baju n seluar langsung. ni nak beli napkin jer lagi.. pehtu topup skit sarung tgn n kaki & towel.. cukup dah..

Rizziela said...

bagus.. siap ada list price lagi kan

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan urusan kathy ye

Shuriana Khamisan said...

Sue dah start beli sikit2 sbb kandungan dah 6 bulan. orang kata 7bulan pun bole terberanak. so, beli yg penting je dulu. barang basic. Semoga dipermudahkan ye kak kathy..