Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 2, 2016

Jamuan Raya & Farewell CCD

Alhamduliiah selesai sudah jamuan raya CCD (Corporate Communication Department)..bayangkan last minit punye plan last2 menjadi jugak..hari Rabu plan, Jumaat terus semua pon setuju..tu pon ada 4 orang staff tak dapat join sebab ada event kat tempat lain..Awat korang tak nak buat hari Isnin ek?? ermmm..apa2 la janji buat kan jamuan makan2 ni dari tak buat walaupon budjet jamuan raya dari HR takde tahun nu..

Tahun ni semua department buat jamuan raya sendiri2 tak jemput department lain sebab tahun ni SYABAS takde budjet raya..huhuhu Apakan daya pengurusan baru semuanya..Tak lama lagi nama SYABAS pon dah tak wujud dah, jadi AIR Selangor lepas ni..boss2 pon semua muka2 baru..

Jamuan raya CCD ni start kol 11 pagi , last2 kol 12 lebih baru start jamuan..hoii perut2 dah berbunyi-bunyi nak nunggu makan..nak tunggu masing2 semua berkumpul punya lama..sorang baru nak pegi ambik oder makanan, sorang baru nak pergi beli ais..hahaha gitew la last minit punye plan..

Awal pagi masa ni..Ni pon pening nak pakai baju apa..dah kata jamuan raya harus la kena pakai baju raya..korek2 dalam almari nak pakai baju jubah yang hat lama2 tu semua tak muat..huh sedih..tahun ni tak banyak beli baju raya..baju kurung banyak yang muat tapi tang kain fail takleh nak zip..nasib ada kain muat..tu pon kena pakai sampai atas perut..hahaha Lama pulak rasanya tak pakai baju kurung..

Siapkan apa yang patut..

Kak Fayiedda & Amirul orang kuat event..

Disebabkan tahun ni HR tak bagi budjet jamuan raya so kami buat potluck..rasa2 nak bawak lebihan kuih2 kat rumah tu dipersilakan..

 Satu murah 50sen jer..mana nak jumpe satay 50sen kat KL ni..

Kek brownies tu 5 ketul aku bedal..hahaha sedap bebenor..

 Kawan2 office..

 Bersama kesayangan, Hanis..Apa la nasib kita minggu depan kan nok..sob sob..lepas ni tak dapat dah macam ni...uuwwaaa..

Sedih weii bulan ni adalah bulan sedih untuk department kiteorang..ramai staff CCD akan di transfer..transfer mane?? tak tau la kena transfer department mana..tak kisah la transfer mana dari kena berhenti kan..tu lagi sedih..biaser la dah tukar management maka kita yang bawah2 ni pon kena turut la terasa..sob sob..hampir 10 tahun dah aku kat corporate com. ni..macam mana la masuk department baru nanti.. hukhuk

Jemput makan semua..semua lauk pauk dah terhidang untuk tetamu..

Bos baru dan bos lama.. ^_^

Sebelum jamuan start sepatah dua kata dari En. Amin..boss baru CCD yang mengantikkan En. Halem..

Masa ni masing2 terkejut dengar berita ada pertukaran staff besar-besaran..ecehh buat terkejut konon padahal memang dah isu pertukaran staff ni..errm tah la nak tukar mana2 pon kiteorang ok je dalam SYABAS jugak tapi sedih la moment2 macam ni takde dah lepas ni..staff mana yang kena tukar tu nanti kan surat masing2 ye atas meja..ni kiranya celebrate farewell sekali..

Dah jangan sedih2 jom kita makannn!!!

Jamuan raya CCD 2016..ni pon tak semua ada dalam gambar..tahun depan tak dapat dah suasana macam ni..T_T

Good luck korang kat tempat baru..walaupon masing2 dah tukar department , semangat kekeluargaan CCD tetap bersama sampai bila-bila..cewah!

piece : kathyjem

8 comments:

Hafiz Yusof said...

bestnyaa ada jamuan raya...

Marilah kita redha dengan pengurusan baru ni...

mrsqueen said...

meriahnya nk join gak hehe

Wizana Arbain said...

Meriahhh nye sronok ofis mcm ni, brownies tu beli katner khaty? Ade ig or no x?

kathy jem said...

Wizana Arbain: ada ig dia @jijuscakestoshare

kathy jem said...

Hafiz Yusof : sob sob..hehe

kathy jem said...

mrsqueen : meh la join skli..hehehe

ZULHILMI TEMPOYAK said...

best tgok.. huhu.. ofis kita x buat lak.. huhuhu..

Juls Julie80 said...

bab2 kene tukar tu mmg sadiss jer rasa kan sis...

cam saya ni, kat seksyen sekarang dah nak masuk 6 thn kalo thn depan,..maka dengan redhonya kene ler start cari kementerian baru.. nak keluar terus dari sini... huhuhu

sobss...sobsss :'(