Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, August 10, 2016

Kerap shi shi

Sekarang ni kan kerap buang air kecil..orang kata normal untuk wanita mengandung bila masuk 6 bulan ke atas ni..Masa mengandung 4 bulan hari tu uri aku kan jatuh memang masa tu kerap jugak la ke toilet tapi lepas kedudukan uri dah ok, kurang sikit la ke toilet..Masa uri ke bawah ada orang kata amalkan kaki naikkan ke atas sedikit , macam gambar kat bawah nii

(Gambar dari en. google)
So masa uri ke bawah tu selalu amalkan senaman macam ni..Dua2 kaki naikkan ke atas sikit pijak dinding and badan kena baring..memang kurang la sikit pegi ke toilet..sekarang ni nak amalkan balik senaman macam atas ni selalu lupa..kalau teringat baru buat..nak ikutkan kena amalkan pagi selepas bangun and sebelum tido..takyah angkat kaki lama2 dalam 5 minit pon dah ok..kalau korang amalkan senaman macam ni selalu In Sha Allah ada perubahan yang korang akan rasa..perubahan tu maksud aku kurang shi shi la..hihi

Selalu first trimester dan ketiga yang selalu kerap kencing tapi aku sekarang ni dah masuk second trimester pon kerap kencing gak, macam mana tu..hehehe so lepas ni kena amalkan balik senaman macam kat atas ni..

Sekarang ni selalu haus , jap-jap minum air..biasa la perubahan hormon kan..kadang tu asyik nak minum manis je..bila dah banyak minum air manis kena cepat2 la topup balik air kosong kang kena kencing manis tak pasal2..mengandung ni kalau tak jaga dari segi pemakanan , penyakit yang kita tak jangka boleh muncul..

Aku syak la yang nombor dua ni kan rambut dia lebat macam Raiisah gak..jangan keluar rambut macam gambar atas ni sudah ye anak..hahaha Mau 20 kali mummy ko ngulang pergi toilet.. >_<

piece : kathyjem

3 comments:

Eray Majid said...

haha comel juga kalau berambut begitu. apa2pun moga semuanya dipermudahkan.

wani ezryl * said...

nk tnya kathy, kalau dh 3rd trimester nk hujung2, biasanya kan mmg perut dah jatuh bawah untuk persediaan bersalin. time tu la paling kerap pergi toilet. masih boleh buat senaman mcm tu ke? kalau urinya naik atas balik, ada affect cpt/lambat bersalin x? just nak tau utk tambah ilmu. esok2 kalau pregnant balik bolehlah amalkan :)

Shuriana Khamisan said...

hehe.. saya pun sama.. dah start shi shi 3,4x kalau pagi. Rambut lebat la tu kot agaknya :p