Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 29, 2016

Sentiasa Lapar.

Halo halooo! Pagi tadi ada checkp up..Alhamdulillah baby baik2 sajer..result air gula dalam badan pon okey..lega dengar bila doktor Khamsiah bagitau result semua normal..cuma berat baby naik sikit jer la..2 minggu lepas check 1.3 kg, tadi check dia naik sikit 1.7 kg..doktor Khamsiah tanya? awat diet ker takut gula dalam badan naik, mesti makan sikit2 ni..takla doktor saya tak diet pon, sy makan je macam biaser je..takper 2 weeks nanti datang check lagi..sekarang ni dah masuk 3rd trimester kena datang check up 2 weeks..

Macam risau pulak bile doktor cakap macam tu..harap2 berat baby naik banyak la sikit kan..dah terpaling risau kedudukan baby songsang pulak..kaki dia kat atas..last 2 weeks check kepala dia kat bawah, la ni kepala dia naik pulak..patutla semalam tido tiba2 senak semacam..Doktor Khamsiah kata jangan risau kemungkinan dia akan berpusing balik cuma masa sembahyang tu sujud lama2 sikit..sekarang ni ruang dalam perut banyak sebab tu dia sentiasa aktif berpusing..

Sekarang ni cepat nau lapar yang tak tercapai akal mu..hahaha..padahal sebelum nk turun lunch makan coklat cloud 9 pastu makan sekelepuk nasi..masuk pukul 3 jer, krokk krokkk perut lapar macam orang tak makan tghari..mujur stanby roti masa tapau beli nasi tghari tadi..

Betul weii sekarang ni kol 3 je aku dah start lapar semaciam..kadang2 takut tengok diri sendiri punye tahap kelaparan tu sebab Raiisah dulu tak macam ni dia punye lapar weii..kalau dah makan tghari sampai petang aku bertahan..Macam malam semalam boleh dah tido tutup lampu , pusing kanan pusing kiri takleh tido sebab baby berpusing2..aku syak mesti dia ni nak makan..nak kata lapar takde la sangat tapi rasa macam nak sesuatu masuk dalam perut ni..hahaha maka berlari2 la aku turun ke bawah mencari biskut..dapat makan 4 keping biskut terus baby senyap..memang baby dasar kuat makan ni.. >_<

Roti penyelamat di kala perut ku berbunyi-bunyi..hahaha standy biskut dalam laci pon sekejap nau abis..balik ni nak beli stock banyak2 simpan dalam laci ofis..

piece : kathyjem

9 comments:

Elih Japahar said...

Jgn makan manis sgt lah ye..jaga gula juga hehe..semoga ibu n baby sihat selalu...salam pkenalan

Chekgu Azrine said...

Akk kalau mengandung anak 1-3 lapa je manjang...ttba ngandung bb boy tak brp suka makan..1st timela mwngandung berat xnaik banyak ms tu..hehehhe

kathy jem said...

Elih Japahar : hehehe baik..salam perkenalan.. =)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : ooyeker..untungla berat badan naik tak banyak..sy ni selera makan bertambah-tambah..berat badan naik jangan ckp la..hahaha scary tngk..

dyanzakhi said...

salam sis, selalu nampak sis dekat iklan nuffnang.. nak tnye, mcm mana nak bg post kita appear dkt nuffnang tu? salam singgah sini.. :)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

mkn ja. happykan diri. hehehehe

mcm mn pun semoga kesihatan baik2 ya

wanmulianidotcom said...

Tahniah untuk Mak Yong, Yani dulu pon asik craving semacam je..
Tapi craving tu mudah hilang bila makan cukup vitamin, maklum lah craving tu signal dari badan nk bgtau kita kekurangan certain vitamin.
Kekadang bila dah waktu makan tak banyak pon makan, mungkin space perut dah ditolak sket oleh baby dlm perut. Hehe

Yang penting jangan banyak ambil yg manis-manis sangat coz Yani pernah kena minum air gula bagai sebab berat lebih sekilo je pon.

mazz said...

sama kita blh geng tp sis tak preggy camne tu...hehe

sya mimie said...

Asslmkm Sis.. sama la dgn sy dlu, masa prgnt mkn non stop. Lpas mkn nasi, wajib mkn roti. Hehe..