Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, February 9, 2011

Gumbira Setelah Seharian Di Ofis...

Baru sampai umah ni.. Tak sempat nak update siang tadi..huhu... Jadi nyer takde cerita menarik ari ni.. Balik kerja pon dah lambat... Tapi kerja takdelah banyak mana pon gosip jer lebih...hahaha makan gaji buta yer ko ni... Eh taklah aku buat keje la mana reti makan gaji buta ni.... =P

Tapi hari sangat best kat ofis coz ada cite menarik tertarik ko memang kurus..hahaha biaser la orang pompuan punyer cite mesti ada sedih+bengang+kecik ati+tak puasati.. Lumrahlahkan kerja di ofis... Aku pekakkan telinga sajor kalo ada orang tak puas ati ngan aku.. Tapi kalo ada orang tak puasati ngan aku meh sini aku puaskan telinga ko eh silap pulaskan telinga ko....kahkahkah.. Lagi satu akukan hati kering.. Yeker kering ker..Tengok skit... A'ah la kering la macam sotong kering.. hohohoho

Sekadar renungan..Tiada niat mahu menyakitkan ati siapa2... =D

Pengertian Ayat Surah Luqman
  • Dan janganlah engkau memalingkan (kerana menghina dan menunjukkan kesombongan) daripada manusia, dan janganlah engkau berjalan dimuka bumi dengan berlagak takbur (dalam keadaan hairan dan taajub kepada diri sendiri serta merendahkan diri orang lain) Sesungguhnya Allah Taala tidak kasih kepada orang yang sombong dan takbur.
psst~! tak paham dengan setengah manusia yang berlagak giler..

piece : kathyjem

6 comments:

Mummy `Aish said...

Kathy..lumrah la tu bekerja dgn mcm2 perangai manusia..ade yg suke ngan kite..ade yg tak suke ngan kite..tp bile susah..mula la terhegeh2 cari kite mtk tlg..tp tu la..pekak kan telinga + kental kan jiwa raga jumpe org2 cmtu..heheh

kathy jem said...

Mummy Aish : mmng sy pekakkan telinga jer kalo orng mcm ni..huhu

Y u Z z 9071 said...

biasala tu kan kathy..lumrah manusia..

yg penting kita ikhlas bekerja..

sorry lewat wish..selamat pengantin baru...semoga bahgia ke akhirnya ya!

kathy jem said...

hehe..thanks kak yuzz.. =D

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

huhuhu..akak..layankan jerk..saya mmg dah masak dgn kengkawan dan org cenggini...nyampah kan...euww!!~~ xleh blah...wellkkk!!

ehsss..xleh r tgk gambo akak..cair beb..cantik sangatttt...!!

Jom mai singgah my blog....klik je link mummylovers blog ini

kathy jem said...

wah smpi cair tu tngk gmbr akak..hehe tu la kan biase la orng pompuan mmng tk menentu..huhu kite buat tak tau sajor kalo orng mcm ni..