Klik Yer!! Mekasih...

Sunday, February 6, 2011

Perancangan Second Honeymoon

Alangkah bagusnyerrr bercuti-cuti di pantai sambil bersnorkeling bersama en.suami sekarang ni...wahhh! syokk syokk syokkk!! Dalam kepala otak mulalah terbayang pegi tempat2 macam ni kan..

Actualy kiteorang target nak pegi second honeymoon dalam hujung bulan 4 takpun awal bulan 5 ni.. Ni smue dalam perancangan pegi tak pegi tu lain cite yang penting ferangan... hahahaha... **mintak ferangan menjadi kenyataan..amin..

Tak tau tempat mane yang best antara dua resort ni.. Kiteorang just servey2 jerla dua resort ni.. Masing2 ada kelebihan now saya dan suami mulalah buat perbandingan mana yang ok dan best untuk bercuti..

:::First Choice:::

Phi Phi Island Beach Resort and Spa

Not bad resort die dan harga pon not bad jugak.. =)

Sungguh privasi.. Kalo nak swimming bogel pon takpe takde orang perasan..huahuahua..

Bath tub die kelas gitew uuollsssss..

Hilang stress mak nok kalo dapat holiday macam ni.. B... apa lagi start dari sekarang kena saving duit nya.. hehehe

********************************************************************************************

:::Second Choice:::

Viking Natures Resort

Dok lepak ngan en.suami sambil di buai2... Alangkah besttttt nyerrrr!!

Bahan dalam bilik ni smue di perbuat dari kayu.. Kalo malam mesti sejuknyer.. auww!

Ko siap ada kelambu lagi... *__*

Tangga kayu tu.. Kalo jalan malam2 macam mane la keadaannye nyer.. =P

Bilik mandi die kelas uolssss.. Orang luar boleh nampak tu.. jeng jeng jeng.. haha

Yang penting aku suke resort die mengadap beach.. Itu yang aku suke sekali.. Bangun pagi terus terjun ke laut.. woohoo..~~

Dua2 resort ni semua kat Phi Phi Island Thailand.. Korang rase mane yang best.. Kalo nak ikutkan Phi Phi Island Beach Resort and Spa tu nampak macam best la kan sebab wang nya pun best.. Tapi dari segi bilik Viking Natures Resort best gak sebab harga pun murah skit dan bilik die lain dari yang lain dan unik sebab semua diperbuat dari kayu.. Malam2 layan tu.. =)
piece : kathyjem

13 comments:

Ayu Firzara said...

wowwww nampak menarik! Dua2 cool and sexy! Haha...cepat2 pilih...mesti tak sabar nak pergi kan. Ikut sekali bulehhh???

Ayuraza said...

wahhhhh...besss betol..

tapi mana2 pun besss..yang ptg berkepit celah tiak suami adalah terbaekkkk..hehe :P
tapi swimming poll yg privasi tu sgat tertarik sebab boleh berbikini...muahaha ^_^
jgan kantoi mcm pasha sudahh..

so...start ler kumpul duit..:P

Murni said...

dua2 best...susah nk buat pilihn..
tpi pantai best..

kathy jem said...

Ayu : tu la sy lagik tk sabar..huhu..nk ikut...jommm lah

kathy jem said...

Ayuraza : kalo dpt pegi alangkah best nyer kan.. =D

kathy jem said...

Murni : Dua2 bestkan..tp tu lah tak tau lagik nak pg yg mane... =(

eLLy said...

Dik gi rembat package masa kat Matta fair nanti (10/3-13/3)

A.I said...

1st choice!! (^_^)

-kathy, jumaat + sabtu haritu aku mekap panten kt bkt sentosa, nmpk abah kau. GIGIH sungguh dia bantu kenduri tu ;)

kathy jem said...

Elly : wahh Matta Fair..!!kena pg ni..thanks kak.. =D

kathy jem said...

A.I : laaa aku bli bkt sentosa ari jummat ari tu..klo tau boley jmpe ko kt situ..aku still stay kat situ..tu rumah weknd2 kteorng..

Biaser la bpk aku mane2 kenduri die yg bersemangat..hehehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

akak..search x kat KRABI?? mmber saya de pi sana..mmg cun r tempat dia...jeles maaaa!!~~ mcm kat luar negara...tp mmg luar pun dah ke thai tuhhhh...naik gajah bagai dia tu haaa...pastu naik boat keliling pulau tuh..mmg terbaik ah!!~~ tp yg atas duo tuhhhh unik gilerr..yg penting privasi+romantik!!~ awwwww!! like!!

Jom klik mummylovers blog

kathy jem said...

Tu la tgh servey antara Phi Phi Island atau Koh Samui.. Dua2 tmpt best ni.. Krabi pon best gak.. =)

miszatie said...

owh i nye honeymoon nak g phi phi island..memang best n superb dear..:)