Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, January 22, 2015

5 sekawan di Boat Noodle

Hari tu jumpe Ash sebab dia nak terbang pegi Brisbane sambung study kat sana..petang tu dia datang ofis kemas barang..masa tu dah alaaa sedihnya... T_T Balik kerja tu kami ke Jaya One..nak dinner sama2 before dia meninggalkan kami..uwaaaa..lama tak jumpa Ash since die berhenti kerja bulan September last year..baru ni ada kesempatan dia datang ofis nak kemas barang semua tu..

Bersama Ashwinni Sarah..Jeles tengok badan ni slim melim..

Kiteorang decide dinner kat Boat Noodle.. Punye lama teringin nak makan sini dapat jugak makan..nak pergi ngan Ayu tah bile2 nak pergi..hahaha

Dia ada 2 jenis.. Ayutthaya tu sup dia light2 sikit rasa rempah tapi tak pedas sangat..Yang Pathumthani tu sup dia pulak lebih banyak rempah dan pedas..siapa kaki pedas boleh ambik Pathumthani..Nak pedas lagi jangan risau cili ada disediakan atas meja..

Siapa datang sini wajib ok oder Thai Ice Tea dia tau sedap giler kot..pekat pon pekat..sedap dari teh ais mamak..hahaha

Aku try makan 2 mangkuk dulu..rasa2 nak tambah baru oder lagi..tapi memang tak cukup pon 2 mangkuk tambah lagi 3 mangkuk..

Soup Beef Noodle..murah semangkuk baru RM1.90..

Pastu kiteorang oder Grill Beef Meatball dan Chicken Ball..


Nak tunggu makan ramai2 macam ni tunggu Ash balik bulan Julai nanti..Ash dah pulang Malaysia jangan lupa wassapp kiteorang okey!

Aishah..

 Nasreeq..

Makan banyak2 Ash nanti kat Brisbane tak dpat makan macam ni semua..hahaha

Tengah sedap2 makan Munky pon sampai dengan kawan dia sekali..

Dan last sekali kami oder Kuih tepung talam/coconut & pandan..Sedap weii, cukup lemak manis..nampak macam besar tapi kecik jer harga dalam RM1.00..

Makan satu memang tak cukup 4 mangkuk baru cukup..hahaha Kecik jer kot portion dia mana puas makan semangkuk cenonot macam tu..

Aku hanya mampu 4 mangkuk jer..kagum aku tengok orang yang boleh makan bertingkat-tingkat, maybe orang tu lapar kot..hahaha Aku sebab dah kenyang tu pasai muat 4 mangkuk jer..hahaha Kiteorang semua makan dalam 4 mangkuk..Ash dengan Nasreeq jer makan 2 mangkuk..Ash memang tank die kecik makan apa2 semua tak abis..hahaha

5 sekawan..

Amboiii Munky tangan tu tangan tu.. kemain lagi..report kat gf baru ko baru tau..larikkkkkk!

Ok Ash wish you all the best in your studies and everthing u do! don't forget me ok! Nanti balik Malaysia beli something untuk i tau..hahaha

Bye2 Ash..luv sayang!

piece : kathyjem

9 comments:

yoorin melacolea said...

haha.. kite pon pelik kenapa org makan bermangkuk2..sebab kite makan 2-3 mangkuk je.. huhuhu..

norsalihah shaleh said...

Dah lama tgok org pakat dok pos mkn kat boat noodle ni.. tak tahu pla konsep makan dia macam ni, ingatkn macam order ala carte biasa jer..hehe.. Bebila kena g try ni. Nampak sedap bebenor tengok gmbar yg Kathy pos =)

zinziemeewah

Izzati Ghafur said...

tak pernah try lagi.. nak try la one day

kathy jem said...

yoorin melacolea : kan pelikkan macam mana la dorng boleh telan bermangkuk2..maybe dorang lapar kot..hahaha

kathy jem said...

norsalihah shaleh : try la makan..kat Publika ada kat Empire Damansara pon ada.. =)

kathy jem said...

Izzati yes wajib try tau babe memang sedap!

CintaHati HF said...

salam sis.. nak tnya halal ke?

mamabeauty said...

i suka air dia green tea tu.. dap..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
uols kalo komen si ash mesti bab badan dia selim kan3
he3
uols pun selim haper kan3 :P