Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, January 28, 2015

Melawat Adik Bongsu

Hari tu pergi Melaka lawat adik bongsu di Kem PLKN Jaya Gemilang A'Famosa, Ayer Keroh, Melaka.. Lama tak pegi Melaka..kebetulan kem PLKN yang adik aku stay betul2 dalam kawasan Taman Tema A'famosa Resort..hari yang kiteorang pergi tu Taman Tema A'famosa tutup tengah renovate..

Awal pagi dah bangun..janji ngan kakak aku nak datang rumah die pukul 8 sudahnya pukul 9 baru sampai..Raiisah awal pagi mood tak baik menangis mandi tak nak, mau taknya tengah sedap tidur gerak dia suruh mandi mengamuk la dia.. Affan kerja Ahad tu jadi dia tak follow..

Syok la Raiisah jumpe Abang Luthfi & Abang Darwish..dah lama tak bergurau senda dengan abang2 ni sure riuh rendah dalam kereta nanti..

 Belum bertolak muka dah moyok..

Awat muka cuka ni???

Mummy tanya cebek pulak..

Nak spiderman upernya..

 Tu pon nak nangis..

Ok2 jom kite bertolak.. Tak sabar nak tengok PokCu..Raiisah terlebih excited tu..hahaha over!


Eh ni lagi over..hahaha nak jugekkk bergambar dengan toys kesayangan anak buah ni.. Gini ler kalau dah semua anak buah lelaki..macam mana Raiisah tak pengaruh dengan ni semua..dia pon dah pandai nk mintak spiderman..Miiii Man Man!

 Amboii Raiisah sayang sangat dengan Abang Pi dia..

 Dia memang manja dengan Luthfi banding dengan Darwish.. Dengan Darwish asyik gaduh jer...

Mmuah pipi lagi.. Mummy tak dapat macam ni pon Raichaaa, nak jugakkkk..

Berhenti kat R&R Luthfi nk buang air kecil..dia memang hantu buang ari kecil..jalan tak sampai 1 jam nak kecing..dah kencing nak kencing lagi.. berhenti tah berapa kali berhenti..minum air pon kuat macam mana kencing tak kuat..

Uwekkkk!! Abang Pi suke kencing..


2 jam lebih dalam kereta akhirnya sampai jugak Kem PLKN Jaya Gemilang A'Famosa, Melaka..Abah jer ikut mak tak sebab hari tu dah datang lawat hujung bulan 12..Bersih cantik jer kem PLKN A'Famosa ni, patutla kem baru rupanya..


Excited jumpe PokSu siap tabik hormat lagi adik Darwish..Raiisah siap tarik2 seluar suruh dengar dia membebel apa tah..hahahaha

Makan tengahari lauk mak masak, Ayam goreng dan cekodok pisang.. Adik aku teringin nak makan KFC tu yang mak masak Ayam goreng untuk dia..mak kata takyah beli jimat sikit..

Kebetulan masa kiteorang datang ni ramai parents yang datang melawat anak..

Abang Ipar, Kakak, Adik & Abah..

Nasib bawak bubble gun adalah benda dorang nak main.. takde la boring..

Pastu singgah jap pasaraya belikan roti, biskut semua tu untuk Fahmi..bekalan yang ada dah abis..sebab adik aku ni kuat makan malam..malam2 mesti lapar..

Gurau senda.. time baik bergurau2 la korang kan cube time datang kepala angin masing2 tak nak kalah lagi2 si Raiisah menjerit sesajer kalau dapat bergaduh dengan Darwish..

Tengok tu siap nak hug2 lagi..

Overnya peluk dia..

Cuaca panas dapat makan eskrem diam terus..

Cuaca panas kat Melaka..

Fahmi terkejut kiteorang beli pizza untuk dia..Sebab terdengar dia kat dah lama tak makan pizza..alololo cian tu yang kiteorang beli untuk dia.. kemain hepi..

 Luthfi, Abah dan Fahmi..

Muka pon macam pizza dah Fahmi..hahaha terkejut masa tengok dia "Ko ker Fahmi awat gemokkkk" hahaha Yerla mau tak 6 kali sehari makan mau badan tak naik.. abisla balik ni confirm perut ko ke depan.. kekeke Sampai rumah mak confirm nak diet..tu pon dia dah bising2 kulit gelap la jerawat banyak la..helo awak lelaki tau bukan perempuan setakat 5 6 ketui jerawat keluar pon dah gelabah..tonyoh pakai pencuci Nivea yang kathy beli tu..hahahaha

Eh ada yang tanya adik aku memang panggil Kathy ker...yer dia memang dari kecik dah terbiasa panggil Kathy.. sebab masa dia kanak2 selalu dengar Mak Abah Kakak aku panggil aku Kathy Kathy Kathy..terus melekat panggil aku Kathy..jenuh la kiteorang ajar, siap tepuk mulut marah tak bagi panggil Kathy "Jangan panggil Kathy panggil Kak Kathy, tak jalan Kathy jugak dia panggilnya..Alaaa lantak la janji hormat Kathy sudah..I Kakak yang sempoi..peace! Sempoi la sangat..=P

Dah kenapa muka ko macam tu Fahmi..tah la aku tengok budak2 sekarang setiap kali pose mesti nak buat mimik muka macam tu..rasa comel sangat kot..hahahaha

Haa serius macam ni kan ok sikit ghuper tu..eh nak jugak mulut senget macam tu..

Mak jer takde dalam ni.. T_T

 Raiisah dengan PokSu sebelum pulang.. Jam sudah menunjukkan pukul 5..

PokSu, Raiisah, Kakak, Darwsih dan Luthfi..

Mari balik waktu melawat sudah tamat..

Nah ambik stok makanan sebulan tak cukup jugak tak tau la..

Tinggi betui Fahmi sekarang ni..dia memang manja dengan kakak aku dari kecik lagi dengan aku memang tak la..sebab aku ni garang dengan dia cakap mesti ada gaya Abah sebab tu dia takut..hahaha Masa kecik kalau malas mandi Mak aku sebut jer nama KATHYYYYYY! terus mencicir lari ke bilik air.. hahaha takde nak cakap lembut2 dengan dia sebab anak nombor 2 kan selalu garang..hihi..

Nak sekeh kepala dia pon dah tak berani silap2 dia yang sekeh kepala aku..hahaha dulu kecik selalu kena pukui dengan aku sebab nakal sangat..Alhamdulillah dah besar panjang ni tak dah, nakal pon gitu2 jerla.. abis PLKN ni dia kata nak cari kerja..ok la sementara menunggu result SPM..

Alololo Fahmi muke sedih ker tu??hahahaha

Apa yang tengah Abah cuba lakukan tu Abah... ooo Abah nak pose ker??hahaha Abah ni pantang nampak kamera laju jer pose macam anak dia jugak..kekeke

Bye2 Fahmi..InshaAllah kami datang melawat lagi..

Napalah time aku sekolah dulu takde PLKN..kalau ada kan best! seronok jer tengok aktiviti dalam PLKN ni..pelikkan ada jugak budak yang tak suka dapat masuk PLKN kan? best kotttt..

piece : kathyjem

13 comments:

Miss Moon said...

handsome n tinggi nya adik nko kathy ....

sonok la fahmi dapat stok ...harus mlm tuh kenduri kat dorm hahahah

Hafiz Hafizol said...

fahmi dah makin taf tu kak . aha

Dapur Kecik Kami said...

AYAH U PELAKON KE? MCM FAMILIAR SGT

eima said...

encem ... cam kakak die jugak lawa....

Dokter faRyn said...

ramai jugak mintak doc tuliskan surat konon sakit utk skip PLKN. memang takk la kannn. hehehe. bagi tough sikit bila duduk kat kem :)

surizan abdghani said...

Plkn mmg super duper best!! Teringat kenangan masuk plkn taon 2006 dulu.masa mula2 asek nangis homesick konon..nk balik pun nangis jugak tp nangis x moh balik sbb sonok ngn kwn2 hihi

Chekgu Azrine said...

seronok sesekali dpt berjalan melawat family cmanikan?

PLKN kan lama..sure homesick...hehehe

norsalihah shaleh said...

uish..hensem poksu raiisah...hehehe.
stok makanan sebln tu paling tak tahan. bahagialah hidup mengunyah jer keja nant..hehe

zinziemeewah

RAZMAN BIN RAHMAD said...

ooo saye ingat lagi girl yang main belon bih kat dewan makan ni. Hari tu saye duty. kirim salam kat adik awak.
die sure kenal saye

Ashraf Mohamad said...

Rindu Ikram... sampaikan salam saya pada dia yea akak... teruskan dengan seni melukis.., teringat dia yang selalu bersiap lambat, sampai satu kompeni kena denda. haha, dia selalu melukis bila free, teringin nak lihat koleksi dia lagi... :')

piejah said...

PLKN nie memang menggemokkan pun kak kathy.. hari2 bersenam bagai ingatkan boleh kurus.. tapi makan 6x sehari.. kol 1 kol 2 cari maggi plak.. haha!

Aimandde said...

askm... masih buat lagi ke delivery nasi bungkus?

Aimandde said...

masih buat lagi ker penghantaran nasi bungkus ?