Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 20, 2015

CCPA Hollywood Night

Salam Semua..Hari tu company ada buat dinner kat Bukit Kiara Equestrian & Country Resort..Department kami paling last buat dinner, department lain dah sadaqallahul azim dah..hehehe Biaserla Department paling busy..kononnnn.. =P

Hari yang ditunggu sudah tiba.. Ni pon pening nak pilih custome mana yang sesuai..Nak pakai Frozen, Elsa tapi  dah ada orang booking pulak sudahnya pakai jer la pirates..Masa sewa custome tu tengok banyak baju yang cantik tapi biaserla kalau dah tema Hollywood tu faham2 jer la, kalau tak seksi bukan Hollywood la tu.. banyak yang seksi..

Yang ni jugak yang berkenan dihati dan tak seksi..hahaha Takut tak takut tak..Takut la sangattttttt! Rasa nak menyorok bawah meja dia punye takut tu..kakaka

Kad jemputan ni kena bawak kang tak dapat Lucky Draw..hadiah la menarik rugi siapa tak datang..cantik tak Kad tu..hehehe Saya yang buat..simple jer buat design macam tu..bos nak macam tu buat jer.. =)

Dato' CEO dan wife sudah mai.. Acara dah nak start..

Kena interview dengan Emcee..Apa lah Dato' CEO nak cakap tu..

Selfie dengan Dato' CEO..Alaa laa malu pulak Dato' CEO.. "Eh tak nak la ambik gambar dengan saya, saya tak pakai custome la" Alaaa takper Dato' bedal jer..kakaka Tipu sangat la kan cakap dengan Dato' cakap macam tu..hihi

Ex staff CCPA, Munky.. malam tu mintak tolong Munky ambikkan video..Rambut tu mesti baru potongkan Munky smart semacam jer tu..hahaha sebab nak datang event kiteorang kannnn..

Sebelum acara start sepatah 2 dari En. Halem..Bos paling besar di CCPA..

Bersama Kak Yana..Makep tu sendirian berhad punyer.. tu pon main conteng2 jer.. nak nampak muka tu lanun calar balar tapi macam tak berapa nak menjadi lanun tu..

Kak Yana pakai kostum putri bangsawan zaman Inggris..ahaks.

Sebelum tu layan dulu custome2 Hollywood Night CCPAD..


Yang ni jer ada dalam kamera ku yang lain tak sempat nak ambik gambar..Rasa2 siapa pemenang best dress??

Bad ko pengang apa tu..?? eee lucah..hahaha

En. Shah dan En. Jaafar..Uittt En. Jaafar gempak pistol tu..hehehe

Munky, Afiq, Martin dan Meor..

Teka perempuan ke lelaki yang pakai custome ni..hahaha

Kak Fayeeda telah bertukar menjadi Gandalf..hahaha Ontheway nak datang sini Pak Guard kat pintu masuk tu terkejut tengok Kak Fayeeda.. mau tak tibe2 rambut kembang putih muncul kat depan dorang..tergelak2 Pak Guard kat situ siap nak ambik gambar dengan Kak Fayeeda lagi..aku dalam kereta belakang Kak Fayeeda tergelak2 tengok aksi Pak Guard masa tu..hahaha

Emcee malam tu Nirul..Sian Nirul event untuk SYABAS pon dia jadi Emcee gak.. Event untuk sendiri pon kena jadi Emcee gak..hihi

Power Hanis makeup nampak real macam The Mad Hatter..

Kak Min dan Amirul..Ingat siapa la pakai topeng hantu tu upernya Kak Min..

Kak Fayeeda dan Kak Murni..Ingat nak pakai baju macam Kak Murni tu memandangkan kena pakai rambut pelsu putih hitam terus tak jadi..pakai tudung pastu pakai rambut pelsu tu, huiit pelik2..

Reza macam ni jer kostum ko..hahaha

Doa dulu sebelum makan..Hantu pon kena doa jugak..hehehe

Makan sampai tak mampu nak makan..hahaha Banyak sangat dah tak tau nak makan apa..

Bersama mommy to be Hanis..takut makeup ko nok..macam real muka tu kena cakar..


Semua ni selamat dalam perut ku..hahaha

Persembahan dari Victor..alooo suweet Abi bagi bunga kat Victor..ada apa2 ker ni..hahaha

Pastu kena interview dengan Nirul.. sorang2 kena naik atas stage pastu perkenalkan pakai custome apa..pastu kena catwalk..

Hoii malu..

Amirul dengan Kak Fayeeda menang best custome.. Tahiah korang! dah agak mesti dorang ni menang sebab lain daripada lain dorang punye custome.. Tak sia2 sewa mahal..hahaha Especialy Kak Fayeeda..

Nombor bertuah saya "17".. Dapat kipas! yeaaa nak bagi Mak..

Bersama Azah Patry! Boleh bernafas selesa tak dalam tu..Boleh boleh..hahaha Mula2 tu ingat siapa la upernya Azah..Ingat budak laki..

Nasreeq dan Aishah..Aishah scray gile makeup ko dik.. Dia cerita masa balik tu Pak Guard kat rumah dia muka cuak gile masa tengok dia tengah berjalan keluar dari kereta..hahaha Yerla mau tak dengan darah2 kat mulut nampak macam real kot..

Dengan Kak Sal.. Comel Kak Sal pakai macam ni.. Selalu tengokd dia pakai tudung bawal dengan baju ofis pejabat jer..Kelas siap pakai tudung bawal bersama topi lagi..hehehe Cayalah Kak Sal suporting abis..

Bersama Kakak Gandalf.. =P

Eeee geram tengok bulu mata oreng ni rasa macam nak cabut2..rimas tengok..hahaha

Jangan main2 dengan gua..lu banyak cakap gua pancung kepala lu..hahaha

Tuan Blog, Mak Buyung dan Hantu Aishah..hahaha

Malam tu ada buat cabutan bertuah, penyampaian hadiah untuk long service award untuk staff, permainan suka2 CCPA..hahaha potong kek birthday dan pertukaran hadiah sesama staff..dah tu jer yang sempat aktiviti kami buat..kalau ikutkan banyak aktiviti kitaorang nak buat tapi masa tak mengizin..InshaAllah ada rezeki lagi tahun kita buat lagi okey! Cayalah CCPA team! Fun giler malam tu.. =)


Di akhiri dengan Video Celotoh dari CCPAD (Corporate Communications & Public Affairs Department)

piece : kathyjem

18 comments:

Aty_Fared said...

woooww..sporting nya masing2,,, :)

Aty_Fared said...

woooww..sporting nya masing2,,, :)

YB Shehan said...

mak buyung kena cakor tu seri sgt. hihi. anak girl ke. hikhik

ComelComot said...

dlm banyak2 gambar tergelak tgk gambar geng hantu tadah tangan baca doa.. rare giler hahhahah

kathy jem said...

YB Shehan : hehehe nope baby boiboi.. =D

kathy jem said...

ComelComot : hahaha kan yg tu paling kelakar skli..hehe setiap kali tngk mesti tergelak..

FadMN said...

kathy comey..kuruih lak tu.yang pasti semua sporting.best la kalau event camni semua ikut tema :)

FAD

myfara FLK said...

gempak ahh..bestnye..

Mimy Hamid said...

serius emua sporting

mamabeauty said...

best layan sebab semua sporting abes..

Mrs.IkaFidz said...

Kathy!!!!! Kasut awak comel giler!!!!! Kasut beli mane?? Nak jugak design cmtu!!! Costume,makeup & orgnye pon homey! :) pls bgtw kasut bli mne k...

kathy jem said...

Mrs.IkaFidz : kasut kathy tak beli sewa kat Jom Fiesta..kedai dia kat Wangsa Melawati..

Elna Watie said...

comel awak...:)))

Mrs.IkaFidz said...

Oo hehe wgsa melawati dkt je ngn rmh kite.. Mmg dah lame cr kasut design cmtu n mostly kt kdi mst hi heel je.. Ai dh ank 2 xleh pki hi heel dah :( huhuhu

norsalihah shaleh said...

wow... memg mantap la sesorang ber costume. kalau saya kena buat mcm ni mst mati kutu xtau nk pakai apa..haha.. mekap kathy cun sgt la for a pirate.. mujur nmpak calar balar tu...hehe

zinziemeewah

Ein lanabulu said...

Tang hantu dengan dark vader kena baca doa mmg lawak..jahat jahat jugak..doa jgn dilupakan..kah3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
waaaaaaaa
baguih betoi uols ni
memang pollow tema
iols ni pemalaih
tak pernah pollow he3

Fateen Nazirah said...

Assalamualaikum
Sy nak tanya boleh tak tolong tanyakan kat mana sewa baju gandalf tu?
Sy ada dinner tema hollywood night juga.
Harap dapat membantu.
Boleh call/whatsapp saya : 013-7043643