Klik Yer!! Mekasih...

Friday, January 16, 2015

Selesai Masalah..

Berjaya jugak buat pasport kalau tak senang duduk aku dibuatnya.. Semalam pegi imigresen UTC Pudu dari tengahari aku dok tunggu sampai ke petang system down.. Buntut dari lembut terus jadi keras duduk atas kerusi kat UTC Pudu semalam..huh!

Bukan kat UTC Pudu jer satu KL system down upernya.. hampeh! Nak tak nak kena la buat pagi ni.. Nasib baik bos bagi kebenaran untuk semua staff masuk ofis pagi ni pukul 10 kalau tak kena ambik time off la jawabnya nak settle pasport pagi ni..sebab pagi ni dah kena email gambar pasport kat client..nak pergi mane?? ada laaaaa..hehehehe  Kalau tak petang semalam kena email gambar pasport kat client tapi tak sempat so pagi ni baru settle..

Kalau tak ada annual dinner malam semalam boleh jer tunggu sampai system imigresen tu ok tapi tak kuasa la pulak nak tunggu sampai ke malam kan..Abis annual dinner macam mane tak kan tak pergi pulakkan dah la sewa costume mahalll..memang tak la..semalam dok siap untuk dinner pon dok fikir pasal pasport tak siap lagi tak siap lagiiiii..aarghhh!!!

Abis annual dinner pon dah kat kol 12 sampai rumah zazzz zuuzasss dekat pukul 1 lebih jugaklah baru tido.. Pukul 6 bagun lepas subuh semua tu siap mandi  terus ke imigresen Jalan Duta maleh dah pegi UTC Pudu kang pergi2 system down lagi.. 2 minggu lepas aku teman Aishah buat pasport kat UTC Pudu ni pon sama system down jugak..

Pagi tadi pegi imigresen Jalan Duta orang dah mula ramai.. nombor laju jer gerak nasib baik kalau lembab alamatnya lambat la sampai ofis.. dah la azam tahun ni nak kurangkan datang lambat.. Tahun lepas boleh kira ibu jari kaki aku datang lambat ofis berapa kali tau so tahun ni nak kurangkan datang lambat..hehehe


Siap jugak pasport aku.. Tudung senget pulak, time nak ambik gambar la die senget pulak.. hahaha Takper la janji muka tu ok.. kalau muka yang senget lain la mau kena shoot balik tu..hehehe 5 tahun kang baru tukar pasport baru.. Sekarang ni dah takde pasport untuk 2 tahun RM100 dorang dah mansuhkan.. Bermula dari semalam kadar bayaran membuat atau memperbahrui pasport untuk tempoh 5 tahun bagi warganegara Malaysia sebanyak RM200..

Yeaaa!! murahkan..Ko tahun 2020 baru expired pasport aku..hehehe Senang sikit kalau tak 2 tahun tu rasa macam sekejap, tau eh dah tamat dah pasport aku rasa macam semalam baru buat..hahahaha over semalam ni.. =P

Nak buat 5 RM300 rasa macam maheiii..heheheh Sekarang dah murah......

So siapa2 nak buat pasport sekarang ni dah murah 5 tahun rm200 ajer..Tapi kesian pulak kalau mana yang jarang travel tu rugi la..Kaki travel tu untung laaa.. =)

Muka ada hepi ada baaanyakkk senang..hahaha ok nak sambung buat kerja..bye!

piece : kathyjem

8 comments:

Cik Ecah said...

nak ke mana tu sis...seronok le mek ichaa g bejalan sekali kan.. ;)

yoorin melacolea said...

comelnyeeee gambar pasport!!! awet muda sangat!!!

Nooriah Abdullah said...

assalamualaikum khaty, kaknoor singgah follow, nak travel ke ni

norsalihah shaleh said...

saya dh rasa seksaan nk renew passpot kt kl ni. padan muka sendrila sb last mnit baru nk buat, seb xnak rugikn tark xprd...huhu... 2hari berulang alik utc pudu tu, korea pnya pasal...haha

Norsalihah

ComelComot said...

ok babe semoga segala dipermudahkan ok

kathy jem said...

Thank you ComelComot..Amin..InshaAllah.. =)

kathy jem said...

Cik Ecah : Mek Echa tak ikut..daddy die pon sama tak ikut jugak..huhuhu

kathy jem said...

yoorin melacolea : erk!!! awet muda..hahaha