Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, August 12, 2009

My Family

Ok mula2 sekali aku nak perkenalkan family aku ni.. Sebab dieorang lah pembakar semangat untuk aku harungi cabaran dan dugaan dlm hidup aku ni..

Inilah family aku.. Yang mula2 skali bapak ku, mak ku, kakak ku, aku dan adik ku..

Abah (Jem)

Inilah wajah bapak aku.. Nama glamour die JEM yang aku letak nickname aku tu KATHYJEM.. Haa!! JEM tula nama timbangan bapak aku...hehe.. Die ni seorang yang garang, tegas dan lemah lembut walaupun die garang macam singa die seorang bapak yang baik.. I LOVE U ABAH..

Bapak aku ni umur die dh 58 tahun tapi die punye tahap kesihatan dan kecergasan mengalahkan anak muda mudi skng ni.. Siap bley mengajar orang senaman aerobik lagi.. Betul!! mesti korang xpercaya kan.. Tula die realiti..

Mak (Rahimah)

Ini pulak mak aku.. Umur 48 tahun.. Die seorang yang sangat2 la pemalu.. Pemalu die mengalahkan anak dara.. Kalo ada orang datang rumah cepat2 suruh aku yg bukak pintu.. Macam anak dara pulak.. Yang aku ni macam mak plak.. haisshh!! LOVE U MUM..!!

Kakaku (Zura)

Ini kakak aku.. Umur 27 tahun.. Kepala die gile2 jugak.. Walaupun die dah kawen.. Aku still rapat dengan die.. Dulu sebelum kawen lagi la rapat cume sekarang ni die agak buzy melayan anak2 die..

Oppss!! lupe nak bagi tau.. Kakak aku ni die dh kawen.. Anak dua.. Dua2 lelaki..

Ok nanti aku letak picture anak die ngan husband die skali ekk.. tunggu..!!

Aku (kathyjem)

Ok skang cite pasal aku pulak.. Aku anak kedua dari 3 orang adik beradik.. Umur 25 tahun.. Aku ni seorang yang gile2 jugak.. Kepala semua benda bley masuk..Ko cakap la ape semua benda aku bley jer layan..

Aku ni suke berposing.. Pantang ade camera mesti nk posing lebih2 mengalahkan modal yang ade kat luar tu.. Cakap pasal modal ni aku memang minat sangat2 cume aku ni pendek tak layak tu jer.. Kalo tk mesti dh jadi modal yang terkenal..wahh gitu!.. hehe.. Tapi tula nak wat cam ner takde cuting modal..Last2 jadi designer.. Bley la..

Aku ni sangat rajin dalam menjalankan kerja yang di berikan.. ewahh!!perasan plak..

Adik (Fahami)

Ni plak adik laki aku yang last skali yang paling bongsu.. This year die nk ambik UPSR.. Cayok Fahami.. Die ni tersangat la degil.. Dengan aku jer yang die takut.. Ngan mak aku ker kakak aku ker die memang tak akan dengar..Percayalah..

Sebab tu aku garang dengan die.. Aku cakap skali mesti terus die dengar.. Kalo la mak aku ker kakak aku ker die buat xtau jer.. Sampai mak aku sebut nama aku KATHY.....!!!! Terus die bangun dan buat.. hehe teruk kan aku.. Garang macam tu skali.. Yerla kalo tak mampus die tak nak buat apa yang mak aku suruh...

Mak & Abah

My Family

Ok ni jer yang bley aku story pasal family ku.. Pas ni aku akan story lagi ek..tunggu...!!

piece: kathyjem

3 comments:

kupu-kupu_cinta said...

wahhh sis..pic family ni...sis wearing tudung..cute giler..eyh...jauh nye jarak sis dgn adk sis kan..

suehm-suehm said...

kahty..ayah awak yang pelakon tuh yer?? yang abg jem tuh yer..tak sangka dia ada anak dah besar2 dan cantik plak tuh...sorry kalau saya salah..

kathy jem said...

kupu-kupu_Cinta : ni ambik time raya.. thn 2004.. hehe
suehm-suehm : pelakon?? bukan la orang lain kots.. haha