Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, August 19, 2009

Sunday Rojak yang Tak Brape Sedap

Lambat update sebab pagi tadi banyak keje.. Malam semalam dh ngantuk..

Eehum eehum.. Wahai blogger2 ku.. Skng hamba nk bercerita..

Ari tu kan we ouls ade bukak gerai kt Lepak Cafe Kelana Jaya..

Tak best langsung.. Dah la tak ramai orang.. Langsung xde sale.. Hampeh jer organizer tuuu.. Buat event syok sendiri.. hudoh..!! wahhh tibe nk marah kan.. Mesti la marah kan.. We ouls bayar tau walaupun 30 hinggit jer.. 30 jerrr.. Wei 30 ringgit pun duit tau..

We ouls punyer la semangat nk meniaga ni kan.. Konon2 dah terbayang mesti ramai ornag nak beli baju we ouls ni alih2 batang hidung manusia pun xnmpk.. Yang nampak peniaga2 mcm we ouls ni jer tauuuu.. Bley kira brape jari jer yang datang.. tak tipu noks betuls..

Ni baru start nak meniaga.. Sungguh semangat..

Tengok Nyah punye la semangat kemas2 nk meniaga..

(Nyah ni Kakak Yana..)

Ni pulak Mira.. Mira ni cute sangat.. Rajin menolong we ouls kemas2 n meniaga..

Mira ni Kak Yana punye anak.. Haa mesti korang terkejut kn..

Yana n Aku..

Yana baru balik dr outstation.. Kena pegi Pahang.. Die sampai KL kol 2 macam tu.. Yana sampai2 kt Lepak Cafe siap bley cakap..

Yana : Wei kt sini kte meniaga ker..??
Aku : Yer arr.. Kat sini larr..
Yana : Asal cam xde orang jer..
Aku : Txde orang ape ke benda nyer.. Ramai ape..!! Berpusu-pusu orang datang.. Ko tak nampak ker.. Aku sampai xde tangan nak melayan customer aku niiiiii..
Yana : Mengonggg ko kathyyyyyyy..

Haa.. Kan dah kena ngan Yana..

Eira yang sekeleh..

Aku : Wei eira.. Asal ko ni mcm tk siap jer..

Eira : Yer arr bangun lambat sebab smlm siapkan barang2 meniaga kte ni.. Tu yang tak sempat nak makeup2 ni..
Aku : OOO yeker.. Meh la aku makeup kan ko..

Aku pun bertungkus lumus la makeup kan eira bagi nampak hidup skit muke die..

Haaa.. taraaaa Cantek kan..
Baru la orang semangat nk hidup tengok muke ko ni.. hehe


Xper eira.. Ko tak makeup pun still cun jugak..

4 girls berposing walaupun perniagaan xde sale.

Organizer ade wat gig.. Konon ala2 band la gitu.. Tapi tak best langsungggg.. Sakit telinga aku dongar nyor.. Kt depan tempat we ouls meniaga lak tu..

Aku sampai pening2 dok kat situ.. Sampai kena makan panadol baru kepalo ni lega.. Kalo tak berdenyut2.. Dah speaker sebelah telinga aku jer.. Nasib telinga gegendang telinga aku tak pecah.. Kalo tak abis aku saman organizer tu..

Ni salah sorang customer n blogger we ouls.. Thanks Kak beli baju dari Butik we ouls..

My Hubby pun tolong jugak.. Tolong pegi beli kan air, tolong lipat kan plastik.. Ape lipat plastik..??

Ni Shikin ofic mate ok.. Die pun meniaga jugak.. Sama mcm aku xde sale.. HampeH jer!!!
Oh! Geram

Apa lagi kol 8 macam tu we ouls dh siap2 bungkus nak balik .. Yer ar buat ape nak tunggu lama2.. Xde orang nak beli..

Pastu dengar perasan marah, hampa, sakit ati tu semua we ouls pun plan pegi makan.. Untuk menghiburkan hati we ouls yang kecewa ni.. Lagipun we ouls nk celebrate besday bf Yana..

Yeaaahoo!! makaaan.. Aku ni bab makan laju jer..

Walaupun letih menunggu pelanggan yang tk kunjung tibe kt gerai we ouls ni.. We ouls hepi.. :))

K la ni pengajaran we ouls..Next time kena servey tempat dulu.. Tengok ok ker tak ok .. Ramai crowd ker tak ramai.. Jangan pakai ambik jer.. huhu

K kte sambung balik..

Mase ni smue hepi dapat makan.. Yerla we ouls makan pagi jer.. Mau xlapor nyer..

We ouls makan di Restoran Ketam.. Weii aku xingat la pulak apa nama restoran tu.. Restoran Fatty Crab kots.. Haa ape2 la..K Selain makan ketam we ouls makan satay.. chicken wing.. dan nasi goreng.. Tersangat sedap.. ..!!

Ketam die besor2.. Kalo die kepit ko kompom nyer tangan ko terputus.. (nampak sangat menipu)

Ko tengok aku makan.. Tak hingat banyak..

Afan makan skit jer.. Aku melantak lagi kuat dari die..

Eira...... Ko nampak tembam.. Mungkin kah gambar?? or mungkin kah ko salah pose???

Pas abis dinner we ouls masing2 balik ke rumah coz sok tu keje.. Xlepak mane2 dah.. Masing2 dh kekenyangan dan keletihan.. Ingat tido jer.. hahaha

Ape2 pun we olus enjoy besday boy Shah ni.. Hepi Besday Shah yg ke...... tuuutttttt... hehe

piece : kathyjem

6 comments:

[ LADYKiKi] said...

-janji hepi walau aku pun baca cam naik api gak korang takde sale ni.. nak tgok oo kawan maju.. *cehh tetiba..

takpe.. cari tempat yang korang tak reti nak duduk diam masa niaga,.,


gud luck gul²

kathy jem said...

wahh.. t.kaseh LADYKiKi..
Tu la mau tk hangin nyer kteorang.. Langsung xdpt sale.. huhu

sueliah said...

bniaga mmg cam tu la ..klau slh pilih pot penat je dpt tp bsabo la byk2 ek ada je rezeki tu di lain ari...

ErriNa said...

kak kathy... saya suka tgk muka akak mekap.. cantik.. blh kongsi tak macam ne akak mekap... akak pkai produk apa... muka mcm patung la...

kathy jem said...

sueliah : tu la pasni kteorang kalo nk niaga kena servey tempat dulu xnk pakai ambik jer.. huhu
ErriNa : Suke ker.. k nnti akak bgtau tips makeup & produk makeup ape akak pakai..

shopperlicious said...

hentam jgn tak hentammm.. whua whua whuaaa