Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 11, 2011

Dinner Ikan Bakar Parameswara

Tak abis swimming pool, swimming dalam bathtub pulak..

Bersiap mau dinner pulak.. Mandikan anak buahku dulu pastu baru aku mandi.. Kasi dieorang hensem dulu baru leh ngi makan... ;D

Ini muke olang belum mandi.. Tunggu anak2 buah ku berendam dalam bathtub.. Biaser la budak2 kan tengok swimming pool nak berendam, tengok bathtub pon nak berendam gak... Kito yang besar ni layankan jerla.. Dah kata Holiday bersama anak2 buahkan.. ;P

Sebelum nak dinner simpat lagi Si Abng Pi ni makan donut.. Lapar sangat la tu.. Sementara menunggu ayahnyer ambik kete kat car park, beli seketul donut dulu kasi lapik perut.. Lama sangat berendam dalam air kan..

Malam ni kite dinner di Ikan Bakar Parameswara.. Kedai makan ni sangat femes ames kat Melaka ni.. Di buka di Umbai..

Makanan die semuanyer terbaek la.. Tapi kedai die biaser2 ajer dan di bina die atas air laut gitew.. Restoran terampung katanyer..

Makan otak2 dulu sebelum makan makanan yang berat.. Otak2 die pon sedap.. Sampai 2 bakul kiteorang oder.. Ni semua angkara anak buah aku yang suke makan otak2..

Adik aku yang makan sikit ajer.. Abis minum air jer memanjang mana nak abis makan..

Makanan die semua sedap giler..! Giler la weiii...

Murah sangat2.. Korang percaya tak semua ni hanya rm 140++ ajer.. Murah kan.. Ni kalo kat Restoran KL mau 200 lebih aku rase, silap2 300++ pon hade.. Sangat berbaloi okey tak sia2 aku datang Melaka ni.. Kami sayang Melaka... Tibe2kan... haha~~

Muke kekenyangan.. Adik Darwish siap buat aksi muke comel lagi...

Tibe2 kucing ni naik atas aku.. Manje pulak kucing ni kat aku.. Nak makanan la tu .. Biaser la mana2 restoran mesti ada kucing, untuk pelaris kata nyer.. Orang kata kalo kedai makanan banyak kucing tu maknanyer Restoran tu sedap.. :P

Cube korang tengok kedai die biaser jer kan.. Tapi masakan die tersangat la sedap+murah.. ;)

Licin semuanyer sampi jilat kaki tangan...

Sampai hotel masing2 terus membungkang.. zzzzzzz!

piece : kathyjem

5 comments:

sha a.s said...

amboihh..kemain sonok nokkk....ehehe...nnt leh i try tpt ni, mmg plan nk g malacca for anniversary...tp, b4 this i penah mkn seafood kt Crystal Bay Alai...sedap n murah jugak!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hensem betol budak lelaki tuh dik akak ke..mesti besar nt jadi pakwe jambu...booking!!!! wink!!!

lily lotus said...

blurp! alhamdulillah..sampai sini dengar u all sendawa :P

My Airul... said...

terus lapa tgk korang mkn..

Shu Shinju said...

ooo..baru tau.. kalau kedai byk kucing maknanya makanannya sedap..pasni cari kedai yg banyak kucing...hihi..:)