Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, October 2, 2013

Cinta Hati Kami Raiisah Awfiyah Sudah Setahun

Syukur Alhamdulillah hari ni Raiisah Awfiyah atau lebih di kenali Raichaaaaa genap satu tahun... Sekejap masa berlalu kan.. Tu tup anak dah setahun.. Aku rase macam semalam baru melahirkan die.. Rase sakit bersalin pon masih lagi ingat segar bugar dalam kepala ni.. Saat2 mengandungkan die, saat2 mengerang kesakitan melahirkan die, saat2 menyusukan die membesarkan die semua tu masih lagi kuat dalam ingatan ni..

Mummy ngan Daddy rindu saat2 Raiisah masa baby tau.. Tengok balik gambar2 masa baru lahir fresh keluar dari oven sampai la sekarang banyak nau perbezaan anak mummy ni.. Dari seorang bayi yang pediam sampai la melasak..hahaha

Setiap bulan mesti update perkembangan die dari lahir sampai 11 bulan.. Dah masuk setahun mummy dah jarang2 la nak update pasal awak ye..hahaha Eh update jugak mane tak boley update..hehehe

Dari Raiisah berat 3.6 kg sampai la 8 kg dah sekarang ni.. Eh 8 kg jer Raicaha..hehehe.. Yee Raiisah bukan la seorang budak yang semangat badannye yer, kecik molek jer badan die, kecik pon kecikla Raicha janji anak mummy sihat makan pon ok berselera..

Ok Raiisah mummy harap awak akan menjadi anak solehah, anak yang mendengar cakap orang tua, pandai jaga diri, berjaya dunia & akhirat..

Selamat Hari Lahir Sayang.. We Love Uuuuuu... Mmmuaahhh!

Aku memang dah pasang niat nak berhijab sepenuhnya.. Alhamdulillah berhijab dan pilih tarikh Hari Lahir anak kami iaitu 2 October 2012.. ;) Syukur kepada Allah swt..

piece : kathyjem

59 comments:

strawberi said...

alhamdulillah..tahniah lg skali

SueGinola said...

Happy Birthday Raiisah!..
Semoga jadi anak yang soleh dan comel sentiasa...^_^
Geram tengok Raiisah tau!...

To Kathyy...bertambah cantik comel jelita sangat-sangat...tahniah!!...^_^

Malinda said...

Happy besday raisha somel n semakin cantik bila kathy dah bertudung ni...:D

Malinda said...
This comment has been removed by the author.
Siti Shuhadah said...

happy birthday raicha...

alhamdulillah..tahniah kathy... cantik sgt...

Tengku Fauziana said...

Alhamdulillah..cantek u berhijab..
Raicha 8kg, haluss nyer..anak i yg 2nd sok baru nak masuk 7bln..dh 8kg.huhuhu..

Miss arfisa said...

Alhamdulillah. lg bertambah syg kt sis.hehehee

Mimy Hamid said...

double celebration...mummy raicha dah bertudung...Alhamdulillah...untuk raicha jugak budak yang sangat sangat cute cantik ...admire dia dari dulu look like mummy....hepi besday

MamaDaniel said...

tahniah... :)

missalongwani said...

EPI BESDAY SI COMEY RAICHA...HUHUHU....ALHAMDULILLAH..CANTEK SANGAT PAS BERHIJRAH NI..HUHUHUHU..DUA2 SANTEK..MOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN DAN BHGIA SELALU....OMEY U ALL

✿ pink velvet ✿ said...

Alhamdulillah.. kathy pon dah berhijab ... cantik sgt :)
Berat raiisah 8kg setahun? Baby kite skrg nak masuk 6 bulan, udah 7kg *pengsan* hahaha! Tapi tak kesahlah semua tu kan, janji anak kita sihat udah :)

ComelComot said...

am happy for you babe

mimiEhalim said...

alhamdulillahhh..bertambah cantek sis! sukaaa.. heheh..
happy bday raiisah.. moga membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah..

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..
Lawa dan makin lawa kathy akk tgok..
Syukur sgt...
Happy 1 yr old raiisah!!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah

ZalinZalina said...

Alhamdulillah...Kathy nampak cantik sangat2..mudah2an kita semua menjadi insan yang lebih baik...Hepi Besdei Raiisah :)

Asma Azuani said...

happy one year raicha..semoga membesar dengan sihat dan cantik hendaknya dari anty :)

kathy makin cantik bertudung..orang kalau dah cantik, macam2 mana pun tetap cantik.

meera said...

Happy birthday raichaa.. Semoga panjang umur n sihat selalu.. Dmm Campak da baik ke? Syukur alhamdulillah atas penghijrahan Kathy, semoga Allah merahmati kita.

Mr Lonely said...

congrats being featured in Nuffnang~

Regards, www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary)

Fiza Zubib said...

hb raisah....cantik mummy raisah,,,alhamdulillah dah berhijab...

ronna said...

Happy birthday Raicha....

Alhamdulillah.. tahniah kathy. cantek n ayu jer... hihihihi...

momoe said...

tahniah kathyjem...cantik...

s h a said...

Happy Belated Brithday Raichaa.Sep2.Same birth date ngan aunty.Alhamdulillah.Penghijrahan yang baik.May Allah bless you and your family.

*Suke tgk raichaa...comel sgt3.

wan said...

tahniah mummy raichaa...hehe

FaRah Baharom said...

Happy BIrthday Raichaa..:)
Takla kecik puun Raich,a tang pipi nye gebuss je I tengok. Kathy, Alhamdulillah. :)

adarnadzmie said...

eppy bufday raichaaaaa comel... moga jd anak yg baik buat semua orang...

tahniah jugak buat kathy...:)

adarnadzmie said...

eppy bufday Raichaaaaa comel... moga jd anak yang baik buat semua...:)

tahniah juga buat khaty...

Cik Siti Hajar said...

Alhamdulillah..

tahniah to both of u... :)

m@m@yAyA said...

selamat ulangtahun pertama raiisah~

kathy comelnya imej baru skrg..thniah yer~

Rosniena said...

Alhamdulillah..tahniah

Nurulhuda Abdul Latip said...

Alhamdulillah..Tahniah!!

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah..terima kasih kerana bersama2 menjadi wanita yg menjaga aurat..

mudah2an awak beristiqamah dgn apa yg dah dilakukan..in syaa Allah!

happpy bday raisah!

dah setahun awak ye..makin lama makin comelssss :)

cik chinta said...

alhamdulillah, makin nampak muda okeh u bila bhijab

Linda Radzi said...

holoh holoh raiisah.. comey sgt kamu bershawl nak.. and you know what kathy? u look zillion times beauty when u wearing hijab.. tahniah and syukur pd Allah..

QillaTheCurve said...

Happy Birthday Raisah!hee makin comel anak dara kak kathy ni.alhamdulillah.kak kathy makin cantik dengan imej baru. :)

Ayu Denira said...

Happy Birthday Cutie Pie!!!! Hugs from mummy ayu.... nanti mummy bagi hadiah ok!

Jojet said...

Ya Allah, alhamdulillah..
jom sama2 hijrah..yeayyy!

btw, selamat setahun utk baby comel ittew =)

Misz AwEeN said...

alhamdulillah..tahniah kak kathy :) hepi bday jugak utk raiicha.moga sihat selalu dan menjadi anak yg solehah ya

aziekz said...

mkin cantek,,,swet je...terletak comel tdung..sesuai ssgt...a

Juitanis said...

congratz and alhamdulillah atas penghijrahan! All the best!

best regards,
www.juitanis.blogspot.com

Juitanis said...

Alhamdulillah ats penghijrahan!

www.juitanis.blogspot.com

ain samadi said...

Wajah Helwa utk anak tersyg..Alhamdulillah dan tahniah sudah berhijab smG sentiasa kita berubah ke arah kebaikan dan taat perintah Allah

juriah said...

happt besdat Raisah...cute sgt2...mcm nak cop wat menantu jer..heheh...semoga raisah menjadi anak yg baik untuk smua...

and to kathy..u nmpk cantik sgt2 bila berhijab..semoga i akan berubah ke arah tue jugak..insyallah...

yayang laling said...

hepi besday Raicha.:)
comey sangat!!!

Shark Kay said...

1st time singgah jenguk raiisah..
ala tomey-tomey..
cantik susunan gambo tu.
kalu buat frame besar lag syiok:)

hafeeza shafiqca Jamil said...

alhamdulillah kak....

Cik Matahariku said...

Alhamdulillah, tahniah.suka baca entri ini..salam kenal dari saya..:)

Cik Matahariku said...

Alhamdulillah, tahniah.suka baca entri ini..salam kenal dari saya..:)

Cik Matahariku said...

Alhamdulillah, tahniah.suka baca entri ini..salam kenal dari saya..:)

Rinah said...

happy belated birthday Raiisah :)

tahniah kathy :)

hasyimahshe said...

alolololo..comei ja raisa pakai shawl

et said...

assalam

happy birthday raiisah..
tapi mummy raiisah makin cantik leeeer..tahniah

silent reader tiba2 nak komen..hehehe

Rosmiza Ali said...

Hai Kathy! Salam perkenalan dari Mieza.. 1st time singgah sini, jalan2 cari kenalan baru.. Happy belated birthday to si comel Raiisah & selamat berhijrah to you.. Alhamdulillah.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Ayu Firzara said...

Tahniah Kathy dah berhijab! Cantik as always...

Raiiichhhaaaaaaaa...happy besday!!! ;)

afzanaziela said...

Cantik sangat akak pakai tudung kak...kak.ceera dan yana pun syantik jugeeee....
-Silent reader- heee

Hazey said...

Kat please ajar us how you belit tudung tu... please..ya!

chenta nana said...

ala.. comel sangat raichaa......

JunAina said...

Comelnya...dua2 pun comel anak dan mak...:)

syamimihaziqah said...

Alhamdulillah :)