Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, October 9, 2013

Demam Nak Membesar

Terkejut mummy macam mane Raiisah boley demam ni padahal semalam elok jer main ngan mummy gelak2 gurau2 ngan mummy..Tup tup pagi ni demam.. Rasenya dah lama anak mummy tak demam panas macam ni.. Hari tu kena demam campak keladi tapi tak demam pon just ruam jer kat badan die tapi sekarang ruam kat badan die dah ok Alhamdulillah..

Masa terjaga kol 3 pagi aku alih kan badan aku pastu tersentuh muka Raiisah *dalamhati Haik asal panas badan Raiisah ni tak kan demam kot.. Terus tutup aircond.. Pastu aku pon sambung tido ingat die panas sekejap..

Kol 6 pagi bangun bukak lampu nak bersiap pegi kerja.. Masa tu Raiisah merengek sikit sebab aku bukak lampu dan aku pon tengok die macam nak susu pastu nampak die macam tak selesa.. Rase kat badan die.. Mak aiiii panasnye badan Raiisah.. Terus capai alat temperature check suhu badan die.. Ko terkejut aku 39c.. Gile tinggi suhu badan die.. Terus gerak mak suruh tengok Raiisah aku nak buat susu die pastu nak bagi die makan ubat.. Nasib ubat demam ada dalam peti ais..

Pas menyusu terus bagi makan ubat demam.. Mula2 bagi die geleng2 kepala tak nak makan ubat, die ingat ubat pahit dah bagi rase sikit ada rase manis baru nak.. Abis 2.5ml ubat demam die telan.. Bagus macam tu la anak mummy senang makan ubat kalo tak bercinta nak bagi die telan ubat..

Rock babeh tak dapat di pisahkan walaupon dalam keadaan sakit..hahaha

Dalam kol 8 lebih tengok panas badan die macam dah surut.. Mak kata pergi jerla kerja, ko pon cuti dah tak banyak.. Nak ikutkan hati nak jer EL, sedih jugak nak tinggal Raiisah dalam keadaan macam ni tapi tengok badan die dah tak panas macam subuh tadi terus bersiap pergi ofis..

Sampai ofis dok la teringat Raiisah, dalam kol 11 kol mak tanya Raiisah macam mane.. Mak kata badan die dah kurang panas.. Alhamdulillah lega dengar suhu badan Raiisah dah turun.. Dalam kol 12.30 kol lagi mak tanya Raiisah macam mane... Mak kat ok baru lepas mandi bagi badan die sejuk..

Aku pon berborak la dengan die kejap walaupon satu patah haram tak paham apa die membebel gelak2 jerit2 suke bebenor die, tah apa die suke pon tak tau..hahaha So anak mummy dah sihat la ni.. Kejap lagi nak call mak tanya Raiisah macam mane.. =)

piece : kathyjem

15 comments:

Rosmiza Ali said...

Alahai, Raiisah demam nak membesar ni.. Nasib baik tak meragam kan? Good girl Raisah.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Peeja said...

Sedihnyer tgk raiisah =(( semoga cepat sembuh eh.39c tu tgi.Kalu org tua leh lg tahan.Klu budak xtau cana nk ckp kesakitanya

JunAina said...

Kesian demam panas sangat tu sampaikan merah2 kelopak mata...

strawberi said...

kalo budak demam...xyah selimut..bg dok lam ekon xpe...
bagi pakai baju nipis2...
demam nk dpt akal baru tuh..hehe

~♥dieyba_baby♥~ said...

cepat sembuh ey raicha..

nea lopah said...

salam kenal..tahniah yer selected featured blogger nuffnang.
Raiisah cepat sembuh..sian mummy nk susah ati nk p work. hehe

Hafiz Hafizol said...

Raisah isap jari.. comelnya hehe

izan mama mia said...

assalamualaikum...hai...salam kenal,,,

ddeman eks raiisah... mg cepat baik...demam nak makin cerdik tuu

yayang laling said...

sian raicha, doa auntie moga raicha cpt2 sihat yer..

Mimy Hamid said...

demam umur setahun biasanya ada benda baru dia nak dapat...kot nak jalan laju

Syazana Zainn said...

Salam kenal sis. :)
Congrats dapat featured blogger of the month :)


Get well soon baby raiisah *muahmuah*


p/s: tak sangka saya follower sis yg ke 1000! wow nombor cantik tu ;)

Suhailah Abdul Hamid said...

smg raicha cepat sembuh ye... ada la tu nak pandai apa2 pulak lepas ni :)

Sue
http://sihatitunikmat.blogspot.com/

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Kasihan Raiisah , semoga cepat baik yea.

Azura Aziz said...

salam kenal dr sy ~ Alycia. tahniah yer sbb selected sbg featured blogger nuffnang ;)

lyana hasan said...

demam nak besar laa ni... hehe