Klik Yer!! Mekasih...

Friday, October 25, 2013

Pembersih Mekap PIXY

Hallooo..Penatnye lahaiiii...Baru balik kerja nampak muke penat ni.. ;P

Bile sampai rumah benda paling malas aku nak buat adalah cuci mekap.. Rase nak tido ngan mekap2 tu sekali..hahaha Tapi nak buek macam mane kena cuci jugak muke tu takkan nak tido ngan mekap2 sekali kan memang buruk perangai la kan..hahaha

So aku ada cube satu produk baru keluaran PIXY.. Pernah dengar PIXY tak..Ala bedak muka "Two-Way-Cake" yang selalu jurusolek kite pakai tu..haaa tu la die produknye..

Macam mane nak hilangkan mekap dengan sekelip mata ni..Cewah sekelip mata ni..hahaha Tengok ni mudah jer dengan guna PIXY Gentle & Moist Cleasing Lotion..

Cara die senang jer ambik kapas muke letak dalam 3 4 titik..

Letak 3 4 titik jer dah cukup takyah taruk banyak2 letak 3 4 titik dah cukup..

 Sapu ke muka..

Tenyeh sampai hilang mekap kat muka tu..

 See senang nak cuci okey sebab tak perlu bilas bagai hanya guna kapas muka dah selesai..

Kulit pon jadi lembab dan tak rase berminyak atau melekit.. Boley terus tido...Zzzzz...hehehe

Ni die pembersih mekap yang aku aku kata best tu PIXY Gentle & Moist Cleasing Lotion.. Sesuai untuk semua jenis kulit..

Kalo mane yang suke pencuci muke ada buih boley cube PIXY Single Step Liquid Foam for makeup sebab ia pembersih muke dalam satu langkah dengan formulasi berbuih dengan mudah bile dibilas..

Aku jenis kalo dalam bilk air tak suke lama2 nak menyental muke ni.. hahaha Yang aku tau nak cepat nak mudah.. =D

Produk pencuci keluaran PIXY ni berasakan formulasi Jepun dan bebas dari alkohol dan mengandungi madu asli sebagai ramuan utama sebab tu lepas pakai kulit tak kering jadi lembab jer dan boley pakai berulang kali tanpa mengeringkan kulit..

Lagi satu produk ni ada keluarkan satu botol kecil yang senang nak simpan dalam beg dan boley di guna bile2 masa.. Lepas kerja boley sebelum solat boley lepas pegi gim boley sebelum tido pon boley..

Harga untuk satu botol 50ml rm7.90, 100ml rm13.90.. Boley di dapati di farmasi berdekatan.. Nak tau lebih lanjut boleh pegi ke laman web www.pixy.com.my dan juge like FB PIXY Malaysia.. https://www.facebook.com/PixyMalaysia

piece : kathyjem

14 comments:

Lieya Von Jay said...

produk pixy memang best especially bedak dia. yang ni belom pernah cuba lagi. insyaAllah akan try nanti since ada yg pomot hehe

kathy jem said...

Lieya Von Jay : kan best bedak die..kite pon pakai..nnti Lieya try produk pencuci die pulak tau.. ;)

Innanie Ariffin said...

pixy ni bagus. harga pun murah. senang dapat pulak tu kan :)

maybe akan cuba nanti!

mamasuri said...

menarik..nak p cari lah..

kathy jem said...

nnanie Ariffin : kan bagus produk pixy ni dan murah dan senang nak dapat.. ;)

kathy jem said...

Mamasuri wajib pegi cari dan pakai okey..hehe ;D

Rosmiza Ali said...

Pernah guna compact two way foundation pixy ni.. Memang best.. Lepas ni try toner & pencuci muka PIXY plak lah.. Bau dia wangi tak sis? =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

kathy jem said...

Rosmiza Ali : ye yang wangi sangat beli tau and try pakai best..

ComelComot said...

yeah...nanti nak g serbu watson ngn guardian camni..tq kathy sbb share produk berguna ni..

lily lotus said...

ingatkan stok harga clinique rupanya mampu milik, hehe..

NJ said...

im your new follower!
baca byk review psal produk pixy ni.. rasa nak mencuba sbb no alcohol n dari madu asli.. produk ni sls n paraben free gak ke ek? boleh tlg tgkkn ingredient? :)

Cik Cammy Lia said...

ramai blogger duk review psl ni..dia bru kuarkan produk ni ea? Mcm best

kathy jem said...

Cik Cammy Lia : a'ah produk baru keluaran pixy serius mmng best nnti awk cube.. :)

Maziah Jamaludin said...

Ye betul tu..mekap ke tak mekap, yang penting kena make sure muka bersih sebelum tidur..lagi2 sekarang udara tak berapa bersih, kotoran senang melekat & menyumbat pori muka...

Mengapa MAKEUP REMOVER Penting Walaupun Tidak Memakai Makeup?