Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, October 31, 2013

Jumpe Eyeliner Paling Best..

Serius korang harus beli dan terus memakainya..hahahaha

Aku tau ni pon dari Eira, hari tu kan teman die beli eyebrown bobbi brown kat Pavilion, masa tu la baru tahu produk maybelline ni.. Die cakap ramai pompuan2 kat luar sana tu cakap eyeliner maybelline ni bagus..

Lepas ngi Pavi kami ke Watson nak beli eyeliner maybelline ni tapi Eira jer yang beli aku tak sebab eyeliner maybelline ni waterproof nanti takut susah nak remove.. Sekali bile pompuan tu dah pakai terus bagitau kat aku kata eyeliner maybelline ni best senang nak cuci.. Aku dengar die kata senang nak cuci tu yang terus zasss pergi carik..

Aku kalo barang mekap tak suke yang waterproof sebab susah nak cuci lagi2 mascara kalo pakai waterproof mesti tercabut bulu mata.. Huh tak suke..

Tapi eyeliner Maybelline ni walaupon waterproof senang nak cuci okey.. Pastu pulak warna die pekat dan senang nak tanggal kalo guna wet wipes.. Takdela ko tenyeh2 ada lagi.. Yang aku beli ni harga die rm18 masa tu tengah ada promotion kalo tak harga asal die rm29 hengget..

Cara mudah nak pakai eyeliner..

Tangan yang sebelah pegang eyeliner dan sebelah lagi pegang hujung mata dan tegangkan supaya eyeliner jadi lurus dan tak berkedut..

Masa pegang tu ikut keselesaan korang.. Rileks tenang jangan gelabah kang senget2 eyeliner tu nanti dah comot..hehe

Akhir sekali lepas dah lukis eyeliner dari depan ke belakang tambahkan sedikit eyeliner di hujung mata.. Buat tajam sikit baru menyerlah gitew..

Ok dah siap sebelah pulak..

Otey dua2 dah ciap.. Senang jer kan.. Kalo mane dah biaser pakai memang senang la kan kalo baru nak belajar memang mengigil-gigil la kan.. hahaha Takper mula2 memang macam tu lama2 nanti biaser dah, zass 5 saat siap..haha Dalam kereta pon sambil pandu sambil pakai eyeliner.. Gitew! ;P

Last sekali pakai mascara..

Siap! Best giler eyeliner Hyper Sharp Liner Maybelline ni senang nak apply dan cepat kering.. Terbaek!

piece : kathyjem

10 comments:

ComelComot said...

ok cantik comel manis menawan..i pun guna gak eyeliner maybeline jnis pensel ni..yer sgt2 bagus dan end result sgt cantik.

Allene said...

macam cantik je... macam cantik je...
=D

noted... mmg tgh cari eyeliner ni... lama da tak ber eye liner... thnks kathy..

mama tisya said...

suka tgk org pki eyeliner cantik tp sy tk reti pki..pernh try tp mcm nk nangis sbb berair mata

DaZzlingLilLy said...

i mmg dah lama guna eyeliner ni..setuju dgn u,eyeliner ni mmg the best!

Mimy Hamid said...

i pakai maybeline eyeliner gak tapi jenis crayon..terbaik...

husna zahidi said...

yeay!! lepas ni dah boleh ganti yang baru since yg lama dah kemetot..almaklumlah guna yg jenis pensel je..hahaha..

AlyzaFisol said...

eyeliner ngan mascara maybelline mmg best...senang nak tanggal jugak..berbaloi beli, dh la murah, sedap pakai lak tu...

Cik Cammy Lia said...

awk mmg dh cntk la sis :-)

AMANI JIBRIEL said...

Saya baru beli n baru pakai... mmg best n sangat mudah... harga pon okey... mmg paling baik ler...

Mel Fizah said...

salam kak khaty..saya nak tye akak pakai face powder ape ye? nmpak natural and flawless je...akak ade pakai foundation skali ke?