Klik Yer!! Mekasih...

Monday, April 14, 2014

Cantik Semula Jadi atau Plastik

Dulu sebelum dunia kenal Kpop selalu teringinkan wajah macam artis-artis Korea.. Cantik betul orang-orang Korea ni muka comei macam barbie doll, badan kurus tinggi.. Hishh geram! Nak nak mata bulat dagu tirus hidung mancung terletak.. Tak pernah tengok wajah dorang muka berminyak, selekeh, jerawat batu, lemak tepu selulit bagai semua langsung takde kulit gebus.. Natural beauty....... Huwaaa nak nak... Alangkah gembiranya memiliki bentuk wajah seperti mereka... berangan muka nak macam Song Hye Kyo boley... *kelipkelipmata

Masa tu tak silap aku tahun 2009 hangat di perkatakan dunia Kpop ni.. Semua remaja gile kat Kpop masa tu.. Aku gila tak Kpop masa tu?? hurmmm..  takde lah tergila sangat biaser minat2 gitu jer.. Tapi yang mempopularkan dunia Kpop ni kumpulan Wonder Girls.. Alaa yang femes lagu I want Nobody Nobody but you tu.. *sambil tepuk-tepuk tangan angkat2 kaki.. hahaha.. Haaa kan gile lagu masa zaman tu.. Semua budak, mak budak bapak budak semua nak ikut step Wonder Girls masa tu.. Termasuklah aku...bahahaha..

Masa tu aku tak tahu disebalik kecantikkan kecomelan wajah-wajah mereka.. Bila dunia Kpop semakin dikenali seluruh dunia.. serba sedikit aku tahu asal usul orang Korea ni.. Ni kes minat nak tahu sejarah kenape penduduk Korea semuanya cun2 comel-comel belaka l ani.. Ooooohhhh di bawah inikah yang menyebakan mereka-meraka ni berwajah comel.. Hurmmm.. Masa tu baru ku tahu... Plastik belakanya..

Kalau korang nak tahu 99% daripada artis-artis Korea pernah menjalani pembedahan palstik.. @_@ Patutlah wajah meraka macam kartun dalam komik Jepun..Untuk rekod, lebih daripada 60% rakyat Korea Selatan pernah menjalani pembedahan plastik, ia menjadikan negara paling tertinggi di dunia memiliki penduduk yang melakukan pembedahan mencantikkan wajah macam di bawah ini... Bukan kata wanita kaum lelaki pon banyak yang buat pembedahan plastik ok!

Jadi tak hairan la kan kalau wajah artis-artis Korea ni cantik dan hensem belaka..

Ada setengah ibu bapa di Korea menyuruh anak mereka membuat pembedaha plastik ketika berusia 15 tahun lagi.. Tu die mak bapak lagi bagi galakkan bukan lagi dihalang.. T_T  Parents di sana percaya dengan berbekalkan wajah yang cantik dan sempurna anak -anak meraka akan berpeluang untuk mendapat pekerjaaan yang baik dan cerah.. Dah kawen nanti jangan besok dapat anak tak comel baru nak saman.. Kan ada kes macam tu suami saman isteri sebab dapat anak hodoh..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


piece : kathyjem

16 comments:

Allene said...

muka before menakutkan...

Mrs.FaizalRiza said...

huwaaaa...mampi ngeri la saya malam ni....

Mommy_Cha said...

banyak betul gambonye.
hehehe.

nampoknye korea ni takdelah secun mana yek.
kihkihkih.

plastik seheri jer semuanye.
ciss....tertipu mak jemah tau.
hahahaha.
:)

Chekgu Azrine said...

Tula..klu tgok drama tu mmg nmpk natural beauty je srmua

Ciare Baha said...

menakutkan huhu

::EIDA:: said...

erkkkk.. menakuttkannnn..

ZazaMyMoon said...

scary tgk muka original..
muka after plak mcm x percaya boleh jd chantekk..
semua ini pelesu belaka.. hahaha

Namee Roslan said...

power betul pembedahan plastik diorang ni.tapi dulu kawan pernah cakap...dia gi korea...kedai2 nak operate ni tepi2 jalan banyak je.harga x mahal sgt. T_T gulp. sebab kt sana dah biasa dgn plastic surgery ni.agak gila la. :B

hanajj said...

Dah tau dah sbb I mmg peminat citer korea.member pegi korea pun ckp suma lawa cun.mcm tak real je.sah2 org msia byk lg yg lawa n original.

salwana nordin @ che'wa said...

ITULAH KDG2 TGK ORG KOREA NI MUKA CANTIK SEMACAM JE..SEMPURNA SGT KAN..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

wlu pn mereka nmpk cantik slps d oter sna cni..tp yg kesian nya bila kawin..dan ada anak..bole imagine tak..anak mereka ikut muka yg mn satu..opkos muka yg asal kn..kesian dgn anak2 mereka nnt..knp muka dia x sm cntik or ensem mcm mak bapak dia..atau nnt asben or wife akn salah pasangan msg2..knp anak mereka muka lain..silap2 tak nak mengaku anak sndiri..

noryda jaafar said...

cantik lagi orang malaysia..malaysia boleh!

Didi Kar said...

Hehe. Mmg ramai yg plastik.. masa g sana dulu, iklan2 dlm lrt n bus stop penuh saja dgn promo plastic surgery. Hakikatnya kalau x undergo plastic surgery kejadian semulajadi tu nampak biasa2 je kan.. paling ketara bentuk muka dorang la..selepas operate nampak elok cantik je. Even dlm drama korea pn kdg2 ada diselitkan kisah remaja n org muda yg keje keras memacam part time sbb nak cari ongkos transform muka. Nanti bila cuti sekolah or semester dorang pun wat operation so by the time bkk sekolah/semester muka baru pun dah siap hehehe.

Tp nak puji 1 je. Kesedaran dorang menjaga susuk badan.jrg ada yg gemuk. Mebi ada yg operate gak nak kuruskan badan tp mmg majoriti suka mengamalkan cara hidup sihat..paling2 simple pun sikap suka gunakan tangga dari elevatoe n eskalator. Alamak ini komen ke entri ni hehehe maafin kathyjem.

Syuhada Syu said...

Orang malaysia lagi lawa . Huhu. Euw.. plastik betol diorang ni. Huhu

Pearl V-TA said...

Allahuakbar.. Ada hikmah kenapa Allah melarang mengubah wajah..manusia yang rakus sangat.

http://pearlvta.blogspot.com

kyung chae qween;z said...

Artis korea ni memang kebanyakan buat plastic sugery tapi ada sedikit artis korea yg tak buat..artis korea yg dilahirkan tanpa plastic sugery macam kim tae hye pastu pelakin dalam cerita full house tu..no plastic sugery