Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 18, 2014

Rase Sebenar Oldtown White Coffee


Balik kerja seperti biaser lepak depan tv sebab seharian di ofis.. Kadang-kadang bile dah sampai rumah arghh tak larat nak buat apa rase nak terbaring atas sofa jer.. Penat kerja kat ofis mengalahkan bercucuk tanam sawah padi pulak aku rase.. Dasyat ko punye penat Kathy hoi..hahaha

Tengok atas meja makan terlihat terpandang, eh eh OLDTOWN White Coffee 3 in 1 perasa Hazelnut la.. Wow! Macam menarik je macam nak minum jer sebab aku ni bukan jenis peminum kopi tapi sekali sekala tekak ni teringin jugak Kopi.. Kalo dah teringin tekak akan memanggil-manggil la kan mari sini kopi mari sini.. Sape yang beli ni kalo bukan en.suami ku... Affan kan memang kaki kopi... Isterinya tumpang kaki sekopi..hahaha

Jimat duit tenaga beli 1 carton ada 20 packets macam ni.. Tak payah bersusah payah start enjin kereta meredah jalan semata-mata nak beli kopi sebungkus ikat tepi kat kedai mamak, beli 3 in 1 White Coffee sudah cepat dan mudah..

Bile fikir-fikir balik Kopi ni bagus jugak minum boley menghilangkan sakit kepala akibat tekanan kerja kat ofis yang bertimbun-timbun dan bagi badan ni rase ringan sedikit.. Yerla kopi kan ada kafein yang berfungsi sebagai perangsang susunan saraf pusat (otak), sistem pernafasan serta pembuluh darah dan jantung.. Sebab tu lepas minum kopi tubuh kita akan rase segar, daya fikir lebih cepat, tak mudah lelah atau pun mengantuk..

Pegi dapur capai cawan capai sudu panaskan air... =)

Kopi yang paling senang nak bancuh OLDTOWN White Coffee 3 in 1..

Tuangkan saje air panas...

Kacau siap untuk diminum..

Sedapnye lahai perasa Hazelnut OLDTOWN White Coffee 3 in 1 ni.. Bau die aroma die warna die memukau sungguh! Nak nak tekak ni memang teringin sangat minum kopi memang nikmat la rase die..

Dok depan tv sambil minum kopi... Lepas minum rase urmmm terbaik badan terus rase segar... Kembali cergas yuk!

Apa lagi cepat pergi pasaraya berdekatan cari OLDTOWN White Coffee ni paling aku recomend OLDTOWN White Coffee 3 in 1 Hazelnut! Terbaek gua cakap sama lu.. Sape pencinta kopi mesti faham perasaan dapat minum kopi ni kan... =D



piece : kathyjem

3 comments:

Chekgu Azrine said...

nanti nak cuba...dulu seklau jugak minum white coffee kat old town..skang dah berderet anak jarang sarapan kat luar...huhu

kathy jem said...

Chekgu Azrine : sama la masa zaman bercinta selalu teman Affan minum kat Oldtown skng ni beli 3 in 1 jer..hehe

Malinda Ismail said...

Hohoiiii....feberet saya ni x penah gagal utk order hazelnut coffee ni bila pegi oldtown baik yg panas atau sejuk memang terangat....