Klik Yer!! Mekasih...

Monday, April 28, 2014

Santai di Rumah Kakak

Awal-awal pagi akak aku dah tunjuk ice cream baskin robbins kat dalam whatsapp, mau tak kebil-kebil biji mata aku depan screen phone tu.. Akak aku cakap kalo nak datang rumah die cepat sementara stock masih ada..hahahaha Ko sajer kan nak suruh aku datang rumah ko umpan eskrem robins tu.. T_T aku kalo eskrem robins ni jangan dibuat main-main memang aku akan jadi hantu terbang.. Dari KL ke Kedah pon sanggup aku datang..hahaha

Demi ko eskrem ku datang juge ke Hulu Langat.. hahaha

Sebenarnya akak aku dah tak duduk Sarawak dah.. Ramai yang tanya, akak ko dok Sarawak lagi ker.. Tak dah dah pindah sini.. Hujung tahun lepas die pindah dok Hulu Langat balik.. Dah 4 tahun abang ipar aku berkhidmat kat Sarawak sekarang bekerja kat KL pulak.. Gitew la kalo dah kerja askarkan kalo tak pindah randah tu bukan askar la namanya..

Raiisah mula2 sampai rumah akak aku tido.. Bangun2 terus terkejut tengok akak aku dukung die...

Si Abang memang sayang kat Raiisah.. Die kalo ada Raiisah kat rumah memanjang cium peluk abis dibelai-belai si mek echa tu. Sayang sungguh.. Ni kalo dah ada adik boley harap dah ni... Raiisah lagi suke abang Lutfi dari adik Darwisy sebab adik Darwisy selalu mengusik die..

Ni la dua kerat anak buah aku yang ada.. Maklumla adik beradik tak ramai 3 orang jer.. Aku, akak aku ngan adik bongsu lelaki..

Sampai jer rumah akak aku tengok anak buah tengah layan Frozen.. Raiisah suka la tu dapat tengok Frozen.. Ulang 100 kali pon takper.. at goo at goo.. (nyanyian Raiisah)

Amboii korang time baik kemain bersuap-suap.. Datang kepala angin masing2 abis macam singa jantan dan singa betina bercakaran..hahaha

Akak aku tak sempat masak jadi die suruh laki die beli KFC.. Lagi pon ada orang nak datang repair wiring..

Bagi Raiisah makan nasi ngan ayam kfc kemain susah nak makan sebab ada toys suke sangat sampai takde selera nak makan.. Jenuh nak suruh die bukak mulut.. Dapat la 6 7 suap die makan jadila..

Sudahnya aku yang abis makan.. huhuhu

Ni yang ditunggu-tunggu eskrem robins... ^___^  hehehe Amboii suka nau dapat makan eskremmm..

Nilah kakak kesayangku Zura Jem.. Wah nama pun nak Zura Jem jugak..hahaha.. Muke kami sama tak lainkan.. Bile aku berhijab ramai orang kata muke aku sama sebijik macam akak aku.. Lain la tak sama langsung kalo sama pon tang mulut..hahaha Akak aku ikut muka mak aku ikut muka abah.. =)

Kakak aku ni yang banyak bagi nasihat, kakak yang sempoi, kakak yang supporting, kakak yang banyak bertanya pasal produk kecantikkan..kekeke Kakak aku ni pantang kalo ko sebut pasal produk kecantikkan depan die, laju jer die nak pegi beli..hahahaha

Dulu sebelum die kawen kiteorang memang duduk satu bilik walaupon dalam rumah ada 2 bilik sebab dah terbiaser dari kecik sampai ke besar tinggal satu bilik.. Sejak die berkawen dok pindah ikut suami sana sini kiteorang dah jarang jumpe dah jarang berborak.. Dulu akak aku ni la teman menangis teman bergembira teman bershopping teman cari jodoh teman termenung teman bergosip..semua la..hahaha Sekarang keadaan dah berubah masing-masing pon dah ada keluarga..

Tengok Raiisah sempat menyelit..hahaha

Hidung kembang kempis dapat pegang phone..

Besar nanti jadi doktor ye boley rawat mummy kalo mummy sakit nanti..hehe

Si bam bam mek ecah ni..eeee gigit nak...

Buat muke senyum gatai pulak..

Haaa ni muke memang boley buat orang lari nak...Pasai apa garang sangat ni.. Kakut mummy..

Dari siang sampai ke malam tak abis2 main.. Tido pon lewat..

Adik Darwisy ni lawak la pantang nampak botol susu Raiisah yang tinggal saki baki tu, laju jer minum.. Adik Darwsiy kan dah sekolah mane leh minum susu..Jawapan die.. Biarla adik Darwsiy minum abiskan dari bazir macam tu jer... T_T Amboii jawapan adik darwsiy buat mummy terdiam 10 saat..hahaha

Kalo dulu malu-malu nak minum botol susu Raiisah sekarang takde dah malu selamba di nyot nyottt botol susu Raiisah tu depan kiteorang hahaha.. malu pon malulah janji lepaskan gian nyot nyot tu.. 

piece : kathyjem

7 comments:

Xuriana said...

kathy,
besar dh mek echaaaaa. dulu masa travel sama tu, kecik je duduk dalam stroller, hahaha. geram tgk rambut dia tu. :D

kathy jem said...

Xuriana : kan tina..cepat betul masa berlalu...huhuhu

Chekgu Azrine said...

Serius..
Comel tgok raisah pakai bju bedah tu..
Kemahen!

kathy jem said...

Chekgu Azrine : kan gaya macam nak bedah pesakit betul jer..hahaha

shentalvent said...

Mek echa ready nk masuk operation theatre dh tu...hehehe..

husna zahidi said...

tengok ke abg peluk raiisah mcm tu suweetnyaa..bestkan kalau ada abg kndung..

tetiba ligat otak pikir, mcm boleh buat novel je cita 3 beradik nih.. dr kecik sampai ke besar..tetiba ada jodoh..opss.. hehehe..pengaruh cita novel..:p

Mimy Hamid said...

bestnya playroom ...seronok sgt..mak budak teruja haha