Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 9, 2014

Mak Sakit Sendi Lutut dan Tumit..

Hari tu mak ada mengadu sakit sendi-sendi lenguh kat bahagian lulut.. Kesian tengok mak nak berjalan pijak lantai mesti rase sakit kat bahagian lulut.. Pelik duduk rumah tak pulak mak sakit.. Bile mak keluar menebas lalang belakang rumah atau bercucuk tanam mesti sakit lulut.. Badan mak tak bagi mak bekerja keras tu kena duk rumah jer.. Biasela orang tua kan mane nak dok diam tengok tv goyang kaki jer mesti ada kerja dorang nak buat..

Dah lama masalah sakit sendi mak ni tak tahu dari mane punca sakitnye cuma akhir-akhir ni makin teruk pulak sakit sendi mak ni.. Kadang2 mak tak tahan sapu minyak panas jer bagi kurangkan sakit.. Kesian tengok mak...

Pergi farmasi dekat area rumah cari ubat apa yang sesuai untuk sakit sendi lulut mak ni.. So pharmasis recommend kat aku ubat dari Live Well nama die OsteSamin Plus Chondroitin..

Lepas dah beli aku researh dalam google nak tahu lebih details tentang produk Live-Well ni... Oh banyak jugak jenis produk Live-well ni ada untuk mereka yang mengalami penyakit kencing manis, darah tinggi, pengaliran darah serta jantung..

Paling bagus produk Live-Well ni adalah OsteSamin Plus Chondroition sebab ia adalah produk nombor 1 dalam pasaran.. Sebab paling berkesanlah dapat nombor 1 kan..

Aku terangkan sikit apa itu OsteSamin? ok jom jadi doktor kejap..heheee baca tau penting ni...


OsteSAMIN Live-well plus Chondroitin

Mengandungi  Glucosamine dan Chondroitin Sulfat (amboi nama hehe) iaitu sebatian semula jadi yang terdapat di dalam badan kita.. tapi penghasilannya makin kurang bila umur makin meningkat..so bekalan dalam badan tak mencukupi..pengurangan Glucosamine dan Chondroitin akan mengurangkan kecekapan pembinaan semula  rawan dan boleh melambatkan pembaikan tulang rawan dan tisu perantaraan yang lain.. Sakit macam ni nama dia osteoartritis iaitu bila tulang rawan sendi kesakitan, keradangan dan bengkak..

Sakit macam ni yang mak selalu kena bukan kata mak aku pun kadang2 selalu gak kena.. Terlebih workout pon boley jadi macam ni.. Sakit bahagian peha dan lenguh-lenguh..

Tu yang banyak bila dah sakit sana sini.. sebab dari awal tak ambik tahu benda-benda ni.. Ok so apa tunggu lagi sayang.. rasa-rase kalau dah mula sakit-sakit sendi, sakit belakang, duduk-duduk pun sakit.. Cepat-cepatlah cari supplemen ni... orang kata lebih baik mencegah dari merawatkan.. so sekarang jom kita jaga kesihatan badan!

Pergerakan mak pon makin lancar.. Dah kurang sakit sendi-sendi lutut tu dan mak masih maintain makan Live-Well ni.. Terima kaseh Live-Well.. =)

piece : kathyjem 

9 comments:

ummi nia said...

kak khaty blh try suggestkn kat mak ostematrix shaklee..if nk sy jual..

Allene said...

my mom pun makan ni bila sakit lutut... mmg mujarab. entah dadah apa yg dorang masukkan...

Petak Bunga said...

kalsium kena lebih bila usia dah lanjut

Shafrina md daud said...

ajht dari shaklee InsyaAllah mujarab untuk sakit sendi dan sakit lutut...

ummi_anim said...

Saya kena sakit dibahagian sendi masa umur 32 tahun..sakit sangat, kalau duduk bersila nak luruskan balik boleh menitik air mata...

Saya tanya doktor, saya ni osteoporosis ke? Doktor kata kalau sakit tu nak berjalan pun sakit. Tapi saya jalan ok...tang mencangkung atau melutut je sakit..

Saya kurang kalsium, alhamdulillah sekarang dah ok...anak no.5 menyusu, tu yang lagi la kena amik kalsium..

jemput singgah blog saya ya..

www.cintahatisihat.blogspot.com

Sanjay Rao said...

New Transdermal Delivery Technology help to delivery high amount of glucosamine through skin to joints, its help rebuild damaged cartilage and relieve joint pain. Glucosamine cream with Transdermal Delivery Technology work 10 times faster than glucosamine pills. Learn more at http://www.glucosamine-cream.com/technology.html

NIfz super said...

HI Kathyjem...

Alhamdullilah.. Tahniah kat sis coz dah berjaya menjumpai Ubat yng mujarab tuk merawat sakit Lutut Mak sis...

Memang kita as anak tak tahan & kesian kat mak kita kalau tgk depa sakit & susah nak jalan.. Sama lah dengan kes mak saya...

Alhamdullilah.. skrg n mak saya pun dah boleh Solat berdiri skali skala....

http://supernifzvitamin.com/sakit-sendi-hilang-dalam-5-hari-dengan-shaklee/

Unknown said...

As salam,
Pemakanan yang paling baik adalah Cellmaxx. Dari solat atas bangku dah boleh solat seperti biasa dengan Cellmaxx.

Wmc Physiotherapy said...

Terima kasih untuk maklumat. Kami dari wong medical centre menggunakan 4 kaedah untuk masalah sakit lutut yang merupakan gabungan ubat herba , urut, akupunktur dan infraray. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi kami di 0124520077 .