Klik Yer!! Mekasih...

Monday, October 20, 2014

Ahad yang Kelam Kelibut

Hari Sabtu hari tu phone aku tak leh unlock.. Ni semua angkara Mek Echa.. Masa dia tengah sedap tengok cartoon tah macam mana badan boleh tumbang ketepekkkk! jatuh... dengan Iphone sekali ketepekkk.. Sudahnya tak leh slide to unlock.. Hari Ahad tu pergi Mac service centre dekat area Damansara.. Tup tup tutup pulak service centre kat situ..

Ini budak yang menjahanam iphone mummy..hahaha

Sudahnya kena pergi One Utama.. 

Mari la kita menuju ke One Utama.. Nak ikutkan malas nak pergi OU time weekend ni faham2 jer la dengan Deepavali dah dekat sure ramai orang.. Takperla redah jer la..

 Sementara menunggu daddy bayar parking..

Fish fish.. Raiisah kalau tengok air macam ni mesti ingat ada fish..hahaha Handbang tu Mummy Ayu hadiahkan sempena birthday Raiisah yang ke-2.. TQ Mummy Ayu, siap hadiahkan 2 beg lagi..hehehe Satu lagi handbag nanti Raiisah melaram okey! hihi

Settle masalah iphone, ingat nak makan Burger King.. Affan teringin nak makan burger.. Biaserla Affan sebulan tak perkena burger tak sah.. Sebelum tu singgah Big Apple Donut jap nak tapau sekali masa nak bayar, "Huny wallet B mane?? Haa wallet, mana huny tau wallet awak?? haa takde kat b ni! Lepas dah bayar guna duit aku terus kami laju2 lari ke parking kereta.. Affan tak ingat wallet dia letak kat mane?? Boleh tak ingat.. Ko jalan rasa macam tak pijak lantai.. Affan dukung Raiisah tak terkejar aku follow dia dari belakang.. Laju jalan menggendong Raiisah.. Dalam hati berdoa *Ya Allah mintak2 la wallet laki aku ada dalam kereta.. Sebelum tu dia ada singgah surau dalam OU takut kot2 tercicir dalam surau..

Sampai kat kereta, tu dia elok molek jer wallet Affan atas dashboard..B tengok ni!! nasib baik cermin kereta tak pecah.. Alhamdulillah nasib baik wallet b ada.. Aduhhh laki aku ni sabor jer ler nak marah dah besor panjang..hahaha..

Pastu boleh cakap dengan aku.. Jom kita ke Burger King balik.. Apa??!! dah semput2 ni nak pergi balik ke Burger King.. Dah takpayah makan kat tempat lain..

Sudahnya kami ke sini, Kuala Mama Coffee.. Banyak kali lalu depan restoran ni harus la kitaorang mencuba.. Siapa selalu makan Restoran Murni Discovery mesti tau restoran ni.. Sebab restoran  Kuala Mama Coffee ni dekat area2 situ jugak.. Nampak macam menarik jom kita rase.. ewah macam Jalan2 cari makan pulak.. Sebut pasal makan hilang stress jap ingat kejadian wallet Affan tu..hahaha


Pencinta air masak..

 Ooo eksyen tak nak layan mummy..

 
Roti bakar die sedap..

 Gurauan anak beranak.. Daddy kalau tak sakat anak tak sah..

Affan teringin nak makan laksa sekali takde oder la Mama Siam Laksa.. Masa tengah makan.. Huny cuba rasa ni.. *__* Ni Laksa Siam ker Laksa Kuncit.. Awat rasa macam ni.. hahaha Kan rasa macam kuncit.. Rupe jer menarik rasa hampeh! Tak abis makan tak sedap..

Raiisah kiteorang oder Tempura Fish Cocktail.. Boleh la...

Tea C pahit ni jugak yang Raiisah suka minum.. hahaha

Kesimpulan makan kat sini tak sedap..haha selamba aku cakap tak sedap menu pon biaser2 jer.. Sayang la kedai dah cantik pilihan makanan tak menarik.. Nama Kuala mestila ada makanan orang Kuala yer dok.. Sayang menu macam ala2 kopitiam yang ada kat luar sana tu takde kelainan..

piece : kathyjem

9 comments:

Zaza Abdul Latif said...

nasib baik dapat settle iphone mummy.. kalau tidak Raiisah kena ganti hp mummy pakai duit raya hehehe. tengok laksa tu mcm laksa sarawak je.. tempat nampak mcm menarik.. tp tak sedap pulak.. hurmm

kathy jem said...

Zaza Abdul Latif : hahaha..tula mcm laksa sarawak pon ada..

FadlinaMokhtar said...

Baru nak try terus tak jadi.hahaha.

FAD

lo.lo palazzo. said...

cuteeee nya raisah! pandai sangat pegang handbang, geram.

Chekgu Azrine said...

Xsedap mmg xgi la..hahahah

Fara Dilot said...

Rasa nk masok meminang je si mek echah tu

Linda said...

salam ukhwah...follow sini #1357

Siti Hajar Mohamad said...

Comelnya mek ecah bimbit handbeg...mumy alwaz vogue....happy family.

nhm said...

actually laksa lemak siam sedapppp...kt situ je semcm blh rs kunyit...hehehe...i slalu beli kt pasar pagi (tmpt i pgl "nat") yummy u ols...