Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, October 7, 2014

Raya Qurban

Selamat Hari Raya Aidiladha semua.. Macam mana raya qurban korang berapa ekor lembu tumbang..hehehe Aku macam biaserla hari raya pertama kat rumah mak..Tahun depan rumah mak mertua pulak..

Awal pagi bangun macam biaserla siapkan Mek Echa cantik2 tunggu Affan balik dari masjid pastu siap2 pergi rumah mak makan..hehehe

Dah siap pakai cantik2 mood tak baik pulak.. Mau tak sedap2 tido mummy gerak suruh bangun..Abis nak tunggu awak bangun tak beraya la kita..

Tengok jam aduhh mesti tak sempat tengok lembuh tumbang ni!!!

Awal kena bangun muka pon sembab..

Rambut Raiisah di awal pagi kemain lurus masuk petang serabai terus..

Sebelum pergi rumah mak singgah jap rumah Yana ambik lemang.. Oder 5 batang lemang kat bapak Yana..Raiisah sampai2 rumah Yana takut ngan anak buah Yana..hahaha Suruh ajak main takmo lari2 takut ngan Lisa..hahaha Selalu dia yang kakak kawasan takut pulak dia..

Mummy Yana takde kerja...bergambar dengan anak buah dia pon jadi la..hehehe

Ni la lemang bapak Yana buat.. Sedap giler menyesal oder 5 batang..Tahun depan raya nak oder 10 batang terus manjer..hehehe Tq manjer bersusah payah suruh bapak ko masak lemang untuk aku.. Raya hari tu makan tak puas teringat-ingat balik dari rumah ko tu..hahaha Tu yang request dari bapak Yana suruh bakar lemang untuk aku..kekeke Terima kasih Pakcik Hasan.. =D

Awal pagi glowing2 la muka masuk tenghari boleh masak telur goreng atas muka..hahaha

Raya ari tu mak masak sup tulang, rendang daging ngan nasi impit.. 2 3 lauk jer..

 Sup gearbox.. Layan dapat sedut lemak2 dalam tulang tu..hahaha

 Setiap kali raya wajib ada kalo tak, tak sempurna la juadah pagi raya kami..gitew..

 Ni pon sama wajib ada..

 Banyak jugak lemang Raiisah makan..

 Raiisah jangan tarik baju abang darwish tu!!!

Ajak abang Pi ngn abang darwsih main..Layankan...

 Bersama anak buah kesayangan.. Nampak Raiisah kata mana.. Cubaan untuk tarik tangan Darwish tak bagi bergambar..Pendengki betul..hahaha

Ibu bergaya sakan dengan handbag Raiisah..hahaha Homei Ibu..

Tengok apa yang terjadi bila masuk waktu petang.. Kan aku dah cakap rambut Raiisah ni sikat la cantik macam mana tetap akan jadi hantu Kak Senah.. =P

piece : kathyjem

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Lawa raiisah punya baju...
Sweet btul msa dia lari tuh pgg hndbag gaya mcm xnyempat2..haha

FadlinaMokhtar said...

Kita tetap jeles rambut mek ecah lebat.anak i olls sendu betul jumlah rambut dia.kehkehkeh.

FAD

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

assalam kathy,
ish3,sian mek echa mummy kata hantu kak senah..
hooomeiiiiii pa mek echa :)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : tula gaya jalan macam tak nyempat2 kan..hahaha

kathy jem said...

FadlinaMokhtar : hahaha yeker uols..pakaikan dia baby oil hari2, Inshaallah rambut akan lebat..

kathy jem said...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH : w'salam..hehehe tu tk tengok dia bangun tido lagi..lagi sebijik..lariikkk hahaha

Aty_Fared said...

kemahen comel anak dara tu..siap hand bag bagai... heheh

Hafiz Hafizol said...

Sedapnyaa rendanggggg !!!!

mamabeauty said...

mek Ecah always bergaya as usual..