Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, June 25, 2015

3 Lauk Pon Dah Kenyang

Balik kerja sekarang ni sampai rumah dah pukul 6..dengan jalan jem laginya..faham2 jer la kalau balik kol 4.30 mengadap jem dia macam mana..nak masak gempak2 memang tak sempat la..sebab minggu ni dok rumah mak mertua sampai abis puasa..dan maybe terus dok Kajang kot..

Petang semalam balik kerja Umi kata buka puasa kat luar..sebab petang tu Umi sibuk masak lauk pauk untuk anak-anak yatim so nak masak lauk sendiri takut tak sempat..

Lepas selesai hantar makanan dekat rumah anak2 yatim terus cari tempat untuk berbuka..Umi kata nak belanja makan..murah rezeki Umi selalu belanja anak2 makan..kiteorang pilih restoran Tom Yam..nasib tempat kiteorang pilih ni tak ramai orang..Sampai2 pon dah pukul 7..

Affan tak abis puji diri sendiri.. 'Huny b nampak kurus la dalam gambar ni'.. Elehhh kurus apanya pipi macam sorok bauh limau jer.. "Yerla b dah kurus sekarang ni..Yeaaa'.. elehhhh....Ceh tak puas suami dah kurus, bini die jer tak kurus2 lagi..macam mana nak kurus sahur jer bedal nasi 2 3 pinggan..

Ni la mak mertua saya..Umi muka terkejut masa ni..hehehe

Sementara nak tunggu azan maghrib selfie bertiga dulu..Mek Echa takde kat rumah nenek..

Leleh air liur tengok air limau..tengok jam ok lagi berapa minit nak bukak..glup!

Lupe la nama tempat makan ni sebab panjang sangat nama restoran ni..maaf la bulan puasa ni otak lambat sikit bergerak.. hehehe

 Dok lak sebelah kolam air pancut rasa macam nak tido pulak..

Tak oder banyak pon 3 lauk jer sebab makan ni pon boleh kenyang..kang oder macam2 lauk membazir takut tak abis..

Ikan masak stim ni pilihan Affan dan favourite aku jugak..licin aku bedal sampai tinggal tulang..kuah die sedap gile kot dengan cili padi penuh, superb rasa dia..

Tom yam campur..pon sedap jugak..abis licin kiteorang makan.. *usap perut

Tu jer nak kongsi dengan korang..ok la nak sambung buat kerja yang tak abis2..bulan puasa ni kerja kat ofis lain macam..dah macam kerja company advertising pulak aku rasa..huhuhu

piece : kathyjem

11 comments:

intandayani said...

panas2 ni nampak air tu telan2 air liur

Afidah Azmi said...

ni dekat bangi kan...

Ayumieka said...

sedapnyaaa ikan ngan tomyum tu.... tenganga tengok gambar makanan...huhu

miss eimanhikmah said...

sedapnyeee ikan tu!

Chekgu Azrine said...

Semua nmpk tempting

Nooriah Abdullah said...

assalamualaikum khaty
tergugat selera tengok gambar smeua tu lah

Syuhairah Anuar said...

mcm sedap je kak.. cer refresh blk ape nama. kedai ni. hehehe

Shuriana Khamisan said...

*teguk air liur tgok gambo... huhu

NaZa Luv said...

haah kathy..apa ke nama kedainya..
akk duk kajang. tak pasan ler piula.
tlg sat naa..maceh kathy..

!EFIL said...

Sedap nya ikan stim

NICOLE SCHERZINGER said...

Kathy dh pindah duk kajang ke pasni. Nape xduduk rumah sendiri..hehehehe :-)