Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, June 17, 2015

Last Lunch Sebelum Bermula Bulan Berpuasa Esok!

Lunch tadi kat ofis ada buat jamuan makan sempena menyambut bulan ramadhan besok..

Hi geng kat belakang tu..besok kita puasa..jangan ada yang buat2 ter lupa pulak dan ponteng puasa yer! sekeh kepala sorang2 nanti... =P

Jimat duit tengahari tadi..hehehe..Nasi tomato dan nasi ayam di sponsor dari Anne..Thank you Anne..

Aiskrim potong pulak sponsor dari Kak Aiza..bersusah payah Kak Aiza cari aiskrim kat Bangsar...Yang kuning tu aiskrim cempedak..first time makan aiskrim cempedak, pelik pulak rasa tapi sedap jugak..apa2 pon aiskrim kacang merah paling win sekali, tak boleh kalah kesedapan perasa kacang merah..

Sedap giler kot nasi tomato ni..ayam masak merah dia rasa complete abis dengan pekatnya dengan manisnya terbaik!

Kek lemon cheese ni di sponsor oleh Kak Min..secubit jer telan sebab kenyang sangat..mau tak 2 batang aiskrim aku bedal..tak mampu dah nak makan kek tu..

Ok korang jangan lupa niat puasa esok...ready tak?? jangan tak ready yer..WAJIB okey! puasa itu adalah satu kewajipan bagi umat Islam..Ha niat puasa ingat tak?? tak ingat boleh tengok niat puasa kat bawah ni..pastu time sahur nanti banyak makan untuk bekalan sepanjang hari..dan paling penting minum air kosong banyak2..okey tu jer..

Bacaan Doa Niat Puasa Ramadhan Selama Sebulan Dan Niat Puasa Harian..Sebelum tidur niat siap2 naa..

Akhir sekali, Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak..

piece : kathyjem

8 comments:

miss eimanhikmah said...

selamat berpuasa kak!
http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

adda syuhada said...

saya pun suka aiskrim potong tu..best!

puan nadiakeeza said...

aiskrim cempaka?
cempaka ke cempedak kak?
hahaha... typo lagi eh

Mrs Little Voice said...

mengancam sungguh kek tu

ComelComot said...

slamat menjalani ibadah puasa babe

nikalani88 said...

selamat berpuasa ye :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
opppssss
kesilapan besor baca entry ni time posa
ok bai :P

Shuriana Khamisan said...

selamat berpuasa kak kathy!!