Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 5, 2015

Rasa Panas? Tiada Lagi dengan Cool Tea!

Belakangan ni cuaca panas tak menentu..lain macam kan...Cuaca panas kat Malaysia ni memang satu perkara biasa cuma kebelakangan ni bahang kepanasan agak luar biasa sampai duduk dalam ruang atau bilik hawa dingin kat ofis pon tekak terasa kering dan bila waktu malam di rumah pon bahang sampai terasa-rasa padahal dah pasang aircond dah mandi kot..

Cuaca yang panas mudah terdedah kepada pelbagai penyakit terutama demam dan apa yang paling kita takuti ialah 'panas dalam' yang berlaku bila seseorang itu mengalami batuk, bibir kering dan ulser mulut..Jadi nak menangani cuaca panas tak menentu dan panas dalam ni kita kena la minum air banyak sebab badan kita akan berpeluh kerana panas..

Selain hanya minum air kosong kita juga disarankan mengambil sebarang minuman herba untuk sejukkan badan..Bukan tu saja, pengambilan makanan pun perlu dijaga jadi kena lah kurangkan makanan-makanan 'panas' seperti makanan pedas atau bergoreng..

Hari tu ada beli barang kat 7Eleven ternampak produk minuman baru dari Mamee..Eh eh Mamee pon ada keluar produk minuman..Apa lagi borong 5 tin la..behehehe..

Waktu cuaca panas ni syok wooo minum Cool Tea ni!

Paling best Cool Tea Mamee ni sebab dia diperbuat dari Teh Herba.. Korang tahukan kebaikan Teh ni macam mane? Selain Teh terdapat jugak ramuan2 lain terkandung dalam Cool Tea bagi membantu mengekalkan suhu badan kita..Antaranya Mesona Chinensis, Mulberry Leaf, Grosvenor Momordica Fruit, Selfheal, Chrysanthemum Flower, Honeysuckle Flower, Lotus Leaf dan Liquorice Root sebab Cool Tea ni sangat sesuai diminum masa cuaca panas.. Selain faktor cuaca panas Cool Tea ini juga dapat membantu 'penyejukan perut kita' ketika kita makan makanan pedas..Untuk aktiviti lepas bersukan pon boleh juga minum Cool Tea ni..

Kalau mana yang suka minum herba2 ni tak payah susah2 pergi kedai jamu cari herba..Minum Cool Tea ni pon boleh sebab ramuan dia amat sesuai diminum terutamanya bagi sesiapa yang mengalami panas badan atau orang yang aktif dan busy macam kita ni..cewah! busy la sangat kan..hahaha..

Waktu lunch makan benda pedas ni memang tak boleh dielak, mesti nakkk nakk nak jugak pedas walaupon tahu cuaca panas terik tetap la nak makan makanan pedas atau berempah..Lagi2 makan makanan mamak, hoii menitik-nitik ayaq peluh atas nasi..

Slurpp slurppp syurganyaaaa dapat sedut air Cool Tea ni yang sedap ni.. *sambil goncang-goncangkan badan

Minum Cool Tea ni ada ekstrak herba yang dapat membantu menyejukkan badan..so takyah risau la lepas makan tekak perit, perut pedih tak selesa, memulas ker apa ker sebab Cool Tea ni akan buat perut korang rasa lega dan nyaman..Tak caya pergi beli kat 7E setin..

Nak tahu lebih lanjut pasal produk Cool Tea ni korang boleh klik kat bawah ni :

Facebook Mame Cool Tea : www.facebook.com/mameecooltea
Instagram Mamee Cool Tea : www.instagram.com/mameecooltea/


piece : kathyjem

9 comments:

mshazadoes said...

harus cube sebab dya pun dah rasa tekak sakit nk demam nih :(
thank u kathy info !

zeera lily said...

macam ku kenal gerai ni...hmmm

suffian said...

http://opocotko.blogspot.com/2015/06/suatu-hari-di-pulau-sayak.html

Milie Suraya said...

Cool tea... minuman herba yg menyejukan badan...

kisah earty said...

segarnye tekak...

Chegu Anuar said...

Terbaik.. Ingat Mamee buat mee saja.. Canggih.. -)

Ahmad Munir said...

Belum pernah minum, thank info

SEINDAH SENYUMAN said...

singgah malam...

jemput singgah blog saya
http://85mutiarabeauty.blogspot.com/

Miss Sparkler said...

Yummy...mouth watering nengoknya.
Salam singgah from http://harinumunirah.blogspot.com/2015/06/the-healing-love-part-15.html