Klik Yer!! Mekasih...

Monday, June 15, 2015

Sakit Lain Macam..

Salam semua..lama tak update blog..hari ni MC setelah sekian lama tidak sakit..tahun ni adalah kali pertama saya MC..eh macam tak caya tahun ni kali pertama aku MC.. *lompat katak, yeaaa..eh suka pulak dia..hahaha..mesti la..kalau ikutkan tak nak langsung MC tahun ni tapi tadi memang tak larat giler kot nak mengadap PC pagi tadi..kepala weng-weng..

Al-kisah macam ni..Pagi tadi bangun sahur..panaskan Mee Kari yang mak bekalkan semalam..Dah selesai makan rehat jap sementara tunggu subuh..lepas solat semua tu, siap2 terus pergi kerja..Sampai ofis ok lagi..dalam kol 9 lebih kepala dah start lain main..Rasa macam nak hentuk2 kepala kat dinding pon ada..dah lama tak sakit kepala macam ni..dengan angin errrk errrkk keluar dari mulut lagi la bertambah sakit..jap2 lari pegi toilet, rasa macam nak muntah tapi tak muntah..tak leh jadi ni kena minum air kosong..elok jer minum terus lari2 pegi toilet uuuweeekkk..abis makanan sahur tadi keluar.. =____=

Makanya batal la puasa..takper tinggal satu hari jer, besok boleh ganti.. Lepas dah muntah ingat dah ok la sekali tak ok jugak..kepala makin sakit dan sakit..pening dia tak tahu nak cakap..Aku syak mesti makan Mee Kari masa sahur tadi tu..letak pulak sayur togeh dalam mee kari tu lagi la kan..sayur togeh kan berangin..ermmm silap patutnya makan roti jer pagi tadi..aku ni badan banyak angin silap makan sikit mula burrrppp burpp macam orang tengah urut badan keluar angin tu..

Disebabkan tak tahan kepala ni sakit and still rasa loya turun bawah ngi klinik..mintak doktor ubat..doktor bagi MC suruh berehat..sebab kalau dok depan PC pon takleh buat apa, nak terlentuk jer kepala ni..baik balik tidur kat rumah bagi kepala ni rehat sikit..dalam perjalanan nak ke rumah pon bawak kereta terhuyung hayang, kiri kanan..mata rasa kabur2 jer..doa dalam hati banyak2, jangan la apa2 jadi..dah la baru lepas hujan masa tu..sampai rumah makan ubat teruss zaazzzz tidur..bangun2 lapar nak makan nasi ngan sambal ikan..terus kentung kentang kat dapur..gigih sakit2 ni pon masak..teringin nak makan sambal ikan punye pasal..

Ok la baru nak makan..bye2..harap2 besok boleh pergi kerja dengan sihat..amin.. =)

piece : kathyjem

6 comments:

Lea Ismail said...

bawak berehatlah khaty. ke ada ke tu??

eynda said...

Get well soon...

FadMN said...

sempat masak sambal tu dalam sakit tu.hehe.get well soon.dah nak posa dah ni kathy :)

FAD

mshazadoes said...

mek echa nak dapat adik ker kathy..jenggg !!! jenggg !!!

ComelComot said...

woitt..wooitt good news ke? jeng jeng jeng

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assaam kathy,
haa
iols slalu kena seranag angin itu :P