Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, June 3, 2015

Main Masak-Masak di rumah Ayu

Tu dia mai rumah orang terus kena paksa masak..Kathy malam ni u free tak? Jom datang rumah i, mak mertua i tak ada pergi Penang..I nak suruh Affan masak nasi goreng..Dari hari tu dok teringin nak makan masakan Affan yang u post kat Instagram tu, alaaa nasi goreng tu..

Affan dengar Ayu suruh dia masak terus berpeluh ketiak..Apa kena masak kat rumah Ayu?? aduhhh nak masak kat rumah orang ni yang cuak takut tak sedap kena kutuk nanti..hahaha..Ok la malam karang i sampai rumah u..U sediakan bahan jer nanti Affan masak..Affan pon kemain la bagitau Ayu suruh beli bahan apa untuk dimasak..Pukul 8 tau sampai rumah i, jangan lambat lapor ni tak makan lagi..hahaha Yerla tu tak makan.. =P

Sampai rumah Ayu terus ke dapur..Bahan2 Ayu dah sediakn..Cuma tinggal nak potong sayur jer..Siap potong sayur campak je dalam kuali nanti..

Malam tu Affan masak nasi goreng cina..Ingat nak masak nasi goreng belacan sekali belacan kat rumah Ayu takde..Cancel nak letak petai tu..Takkan nasi goreng cina nak letak petai pulakkan..Cili padi tu request dari Ayu..Awal2 Ayu dah bagitau, nanti nasi goreng tu nak pedas tau! tak pedas tak sedap..Gigil2 Affan nak potong..Ata dah 3 orang dok mengadap dia potong sayur tu..dah macam pertandingan memasak pulak..

Tak sedap nanti jangan marah aku tau..hahaha Tak kisah janji ko masak..Cepat lapor ni..haha..Sempat lagi cerita percutian Cherating hari tu..Affan kata nak repeat balik pegi Cherating ada tempat best untuk surfing..

Ok B masak sedap2 nak bagi tuan rumah makan ni..masak paling sedap di dunia okey! jangan malukan air muka isteri awak ni..tibe2..

Sotong tu Ayu yang nak sebab dah boring makan ayam katanya..Affan tak makan sotong jadi sotong yang kat pinggan die semua aku bedal..hehehe ni yang untung orang tak makan sotong..Jap fikir bila last aku masak sotong..ermm tak pernah kot kat rumah naik sotong, selalu ayam ikan undang..

Orang sibuk kat dapur dia sibuk bersepah buku2 ats meja..Mek Ehaaaa ni rumah orang bukan rumah kita susun kemas balik..

Tung tang tung tang Affan masak kat dapur..bini dok posing jer tau...hahaha Eh i tolong la..tolong tengok jer..ok la tu tolong jugak.. =P

Main campak2 siap dalam masa berapa minit..rupa tu dah ada rasa jer tak tau lagi..

Kasi close up sikit..banjir dengan cili padi..tak pedas jugak tak tau la Ayu hoii..

Raiisah punye dah siap asing takde cili..sekali tak nak makan nak minum air jer..

Apa macam korang sedap tak?? 10 kali Affan dok ulang tanya sedap ker tak, sedap ker tak?? Sedap la Affan ko masak.. haaa nasib baik Ayu kata sedap b, kalau tak huny start enjin balik terus..kekeke

Baru Chef Affan boleh makan dengan tenang sebab dengar komen yang baik dari tuan rumah..giteww

Aseng, Ayu, Affan dan Saya Kathyjem..bukan traffic jem bukan roti jem, Kathyjem..ok bye nak sambung makan..

Kembung perut asyik minum air jer..Tengahari tu jer la dia makan nasi..malam tak nak makan nasi..

Abis minum air sambung main..

Apple Lassi..

Giler babeng sedap apple Lassi ni...aku rasa kat 4 5 cawan jugak minum..

Selesai makan layan movie Big Hero 6 nak bagi Raiisah diam kalau tak abis dia tawaf satu rumah mummy Ayu ni..

Eh berani pulak naik scooter kecil tu..nanti suruh daddy beli untuk Raiisah ek..

Mummy Ayu bagi makan chosletttt  *bahasa mek echa (cokelat)

Makah dah, minum dah, masak pon dah, gelak pon dah, gosip pon dah..Dah jom balik..hahaha Pukul 1 pagi dah kot, tak gheti2 nak balik rumah..Kesian tengok Ayu, dah la siang dia kerja, besok pon kerja jugak..kang tak cukup tidur, tak pasal2..

Ok Ayu ucapan terima kasih atas jemputan makan malam di rumah Ayu dan Aseng..semoga murah rezeki kalian berdua..amboii ayat skema sangat.. hehehe

piece : kathyjem

13 comments:

Chekgu Azrine said...

nanti nak pergi cai apple lassi tu
selalu minum yang mangga

nampak sedap je nasi goreng affan...

Alyza Fisol said...

nasi goreng affan nampak sedap...terus rasa lapar nak makan...hehe

AinAthirah Anuar said...

Apple lassi tu mneggoda . haha

Malinda said...

cam sodap je...kikiki...pandai somi kathy goreng nasik ye...nape ayu nampak cengkung? tapi korang ni tetap la homey2

kathy jem said...

Malinda : Ayu diet kot kak...hahaha tu la perasan jugak dia makin kurus..sy ni pulak makin bambam dan bambam..hehe ;)

kathy jem said...

AinAthirah Anuar : tu baru tengok belum rasa..sumpah memang sedap apple lassi tu..nnti beli brand tu..

kathy jem said...

Alyza Fisol : kita pon lapar jugak tngk nasi affan masak tu..hehehehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : cari tau brand tu sumpah mmng sedap..kathy pon nnti nk cari brand tu..hehe

Ummu Aflah said...

Sesiapa yang minat memasak try
http://amazing-tm5.blogspot.com/
pasti Terbaik

Iza Fiza said...

ala...terliur plak tengok nasi goreng letak sotong.kathy nanti suh husband bg rezepi yer..hehehe..

kathy jem said...

Iza Fiza : bahan2 ada dlm gambar tu..dah potong sayur semua tu campak jer dlam kuali..jgn lupa garam ..tu jer =.. =)

Wan Azmilia said...

Aritu saya ada try coconut shake kat kedai adik Ayu..kebetulan ayu ada and terus tegur dia & tanya awk ni bff kathyjem kan..hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
terkuzat iols hoyeh
ooooo
hubby uols terer masak nasik goreng yer
bertuah badan he3